mariuszmarysia Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Witam od niedawna jestem użytkownikiem forum.Od około miesiąca codziennie czytałem tematy o detalinguv,stwierdziłem że najwyższa pora zacząć uczyć sie na własnych błedach. Dzieki poradom kupiłem najpierw odkurzacz piorący GEORGE a następnie Kraussa P7. Po przeczytaniu poradnika i polerowaniu spojrzałem w kalendarz i pasuje !! PLAN Sobota mycie autka,raz aktywną pianą potem shampon.Wszystkie zakamarki ,pędzelkowanie itd, Wjazd do garażu 20stopni wycieranie i schnięcie do rana.CZAS 2-3GODZ. Niedziela wolna- Polerowanko 4godz rano 3 po po południu cale auto 500 i 2500 bez przedniego i tylnego zderzaka.Poniedziałek święto wiec czasu wystarczy Przedni i tylny zderzak.Wszystko przecierane IPA na bieżąco.Nastepnie jeszcze raz IPA niedoskonałości i pasta 3000 całość Nastepnie wyjazd na dwór mycie pianą aktywna szaponem autoland specjalny przed woskowaniem ktory usuwa wosk.Wjazd do garazu schniecie i woskowanie reczne.CZAS 6g rano i 3-4g na koniec.LĄCZNIE ok 18-20godzin. Z polerki jestem zadowolony w 90% ,wiem ze brakuje mi CLEANERA ale przypomniało mi sie w trakcie pracy,przydała by sie politura przed woskiem 2gi błąd Mam 2 pytania 1.Ipa zawsze się tak rozmazuje czy poprostu kupilem cos lipnego?? 2.Najpierw polerka 500,2500,kazdy element i tak cale auto i na koniec calosc 3000.Czy na elemencie po kolei 3 pod rząd?? ZAPRASZAM DO ZDJEC. CZEKAM NA OPINIE i SPOSTRZEŻENIA P.S PRACA AMATORSKA- NIE BIJCIE Pacjentem doświadczalnym jest moje autko.Zazwyczaj myte raz na tydzień .Akurat bylo wmiare czyste wiec efektów powalających nie bedzie niestety. PRODUKTY IPA - ISOPROPYL ALCOHOL 750ML + BUTELKA Z ATOMIZEREM SNB MAC PRICKBORT MAC 124 - 1L TENZI TRUCK 1L 4NANO ULTRA VIOLET 1L SHINY GARAGE FRUIT NEUTRAL SNOW FOAM 1L CAR PRO IRONX 500ML LEMON - SHINY GARAGE LIME APC 1L COLONITTE 476S Do tego Szapon Autoland bez wosku,z marketu. Pędzelek,rękawica,Garnek -w planach wiadra z OBI Karcher5.55 jest ale chwilowo nieczynny,Krauss P7. PADY FLEXI Z góry przepraszam za zdjęcia aparat do kitu ,na szybko coś próbowałem pstryknąć a to ostrość słaba.......bardziej skupiałem sie na robocie. AHA kolejnośc też poległą STARTUJEMY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtszudi Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 jak na pierwsza relacje to oki. szkoda ze miniaturki bo trzeba tyle klikac. oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 6 Stycznia 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 mariuszmarysia, daloby rade wrzucic zdjecia bez miniaturek? Bo slabo sie tak oglada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszmarysia Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Nie umiem,wklejalem prze 30min linki i juz mi siły opadły.Chyba ze jest inny sposob żeby hurtowo wrzucic wszystkie linki z imageshock.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 gtszudi, i inni, nie musisz klikać osobno. Otwiera się 2 karta i strzałką w bok (pojawia sie obok zdj) lecisz po kolei. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 6 Stycznia 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 gtszudi, pawelpp, juz wyslalem gotowe linki koledze. Miejmy nadzieje, ze edytuje temat /edit No i stalo sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszmarysia Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Poszło dzieki KRD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 garnek rządzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 6 Stycznia 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 mariuszmarysia, Auto zdecydowanie odżyło. Dodatkowy plus za lekturę forum, wzięcie się do pracy i pokazanie efektów. PS. Z przymrużeniem oka: Nowe wyrażenie do leksykonu: mycie na jeden garnek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszmarysia Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 HEHE myje w nim juz od dobrych 5 lat Wiadra beda na dniach kupione ,ważniejsza byla korekta niż jezdzenie po marketach. PS.Latarka ledowa tez byla na statywnie ale potem wsadziłem działającą żarówke do halogena i byla juz pełna profeska:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Nie działa ani jedna fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasili11 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Mi też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Nie glinkowałeś przed korektą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszmarysia Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Teraz widać fotki?? widocznie imageshock cos sie przycioł,,,,,, Glinke mam ale odpuścilem bo smoły bylo bardzo mało i użyłem SNB MAC PRICKBORT MAC 124. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makiol Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 fajny początek przygody z detailingiem. Garnek stanie się legendą na forum . Georgiem już działałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszmarysia Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Georgiem działałem na kanapie i 2 fotelach w domu oraz dywaniki.Jestem zadowolony,dywany odżyły na wiosne będę działał w samochodach:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekP Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Fajna zmiana autka zawsze mnie zastanawiało co to są za koła? stalówki udające alufelgi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszmarysia Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Stalowki zimowe:P do tych felg mozna zakupic kołpak strukturalny i mamy wyglad alufelgi Czekam na lato wrócą 18" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaroLBN Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Mam 2 pytania 1.IPA zawsze się tak rozmazuje czy poprostu kupilem cos lipnego?? Też mnie to intryguje, zna ktoś odpowiedź czemu IPA tak się rozmazuje? lepszy jest zmywacz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Mam 2 pytania 1.IPA zawsze się tak rozmazuje czy poprostu kupilem cos lipnego?? Też mnie to intryguje, zna ktoś odpowiedź czemu IPA tak się rozmazuje? lepszy jest zmywacz? Szybka piłka: - w jakim stężeniu? - na ciepły czy zimny panel? - czy po wstępnym przetarciu pasty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 - czy po wstępnym przetarciu pasty? Tu jest pies pogrzebany. Na ciepłym panelu, z wstępnie nie startą i nie wypracowaną do końca pastą się maże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Dobra robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiskus.86 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Fajna Vectra nie wiem czemu ale kojarzą mi się one z policją ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz.mg Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Niezła wersja, efekt rewelacyjny, a policja wydaje mi się że upodobała sobie vectry po lifcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shaddy Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Dokładnie, wszystkie policyjne to wersje po lifcie i dodatkowo bardzo sporadycznie czarne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi