Jump to content

Trochę inne pytanie z gatunku: którą pastę wybrać ?

Recommended Posts

Witam, nasunęlo mi się pytanie, na które nie znalazłem odpowiedzi.

Mianowicie, jak wypada porównanie w efektywności pracy oraz łatwości osiąganych efektów pomiędzy środkami polerskimi megsa z serii detalicznej (Uc, swirlX) a serią profesjonalną? O ile bezpieczniejsze jest użycie UC od #83 etc.?

Wydawać by się mogło, iż seria pro będzie agresywniejsza, czyli efekty bedą osiągane szybciej, ale z wiekszym ryzykiem uszkodzenia lakieru, ale UC też jest przedstawiany jako agresywna pasta, jak więc wygląda to w praktyce? Na ile UC jest faktycznie bezpieczniejszy dzieki rozpadającym się cząsteczkom ściernym etc? Polerka oczywiście maszynowa. No i jak wygląda porównanie jakość/efektywność/bezpieczeństwo do innych środkow np poorboys ssr, M3 itd?

pozdrawiam

• Administrator

Każdą pastą polerską użytą maszyną rotacyjną możesz wyrządzisz szkody jeżeli nieumiejętnie posługujesz się głównie maszyną. To nie środki wyrządzają szkody, ale ich złe zastosowanie.

W FAQ masz link do porównania agresywności produktów Megsa w danej kolejności (niestety w tym zestawieniu są środki SMAT i MDAT). To mniej więcej powinno nakreślić Tobie jak wygląda taki podział.

Seria profesjonalna przeznaczona jest dla profesjonalistów gdyż jest większy wybór i zakres agresywności środków. Dla klienta detalicznego są właśnie UC i SX, które to głównie zostały zaprojektowane aby używać ich ręcznie. Maszynowo efekty pracy nimi można na pewno przyrównać do dwóch podobnych środków z serii PRO.

• 2 weeks later...
ridley, tutaj http://www.detailer.pl/ masz więcej o środkach ściernych

Dzieki, juz odwiedzalem ta stronkę, a swoją drogą pomysł jak i samo tłumaczenie, kawał dobrej roboty. :good:

Może źle sformułowałem pytanie, ale chodziło mi o Wasze doświadczenia z tymi środkami i przede wszystkim porównanie z M3 poorboys etc. Na zasadzie które mniej pylą, gradacja których jest dobrana najodpowiedniej, gdzie rozpad czasteczek faktycznie poprawia wykonczenie juz po mocnościenej paście i potem pozostaje tylko dopieszczenie, z którymi sie pracuje najprzyjemniej, najwygodniej itp.