Jump to content

Czy da sie uratowac ta lampe?

Siwy

Recommended Posts

Poleciałbym od papierka 800 na mokro. Później 1000, 1200, 1500, 2000, 2500, 3000 i później UC. Ja Robiłem tak jak napisałem tylko zamiast UC użyłem PlastX-a na lampkach z Vectry C - wrzucę później zdjęcia jak wyszło ale uwierz, że Twoje reflektory przy tych które były w Viki to są idealne :kox:

Wyszło miodzio ale na same papierki ponad 3h na lampę mi zeszło... ;)

To coś Ty z nimi robił

Ano widzisz - lampa wyglądała naprawdę fatalnie więc musiałem się dobrze przyłożyć do każdej gradacji. To było moje pierwsze podejście do polerowania reflektorów i musiałem się postarać, żeby czasami bratu nowych lampek (a są ksenony) do Viki nie kupować 8-)

Mam papierki 240, 320, 600, 800, 1000, 1200, 1500, 2000, 2500. Zaczalem od 600, fajnie obtarcie zeszlo, ale widac jeszcze najglebsze rysy, wynika z tego, ze potrzebne sa jeszcze papierki o grubszej gradcji. Mam 320 i potem dopiero 600. Moge zadzialac taka konfiguracja czy lepiej dokupic 360, 400, 500. Pytam dlatego gdyz w mojej miescinie nie mam mozliwosci nabyc brakujacych gradacji.

W przypadku zmęczonych lamp zaczynam właśnie od 320, dalej 500 i cała reszta, ryski nigdy nie zostały a jest wyraźnie szybciej.

Oczywiście jesteś w stanie usunąć wszystko co jest po zewnętrznej stronie :)

Przykład dość zniszczonej lampy:

Przed i po

A czy po papierze 800 można od razu 1200 albo 1500? Czy koniecznie trzeba przeskakiwać w ten sposób:

od papierka 800 na mokro. Później 1000, 1200, 1500, 2000, 2500
?

Ok. Dzięki za odpowiedzi :) W ogóle zastanawiam się czy nie wystarczy od 1200 zacząć, ale po prostu trzeba spróbować i wtedy będę wiedział :-]

Za dużo zabawy moim zdaniem lepiej zacząć od 800, polecieć kilka etapów i tyle, wypracowanie 800 na twardym padzie nie jest wcale trudne a efekty bedą dobre ;)

Tylko ja wyznaje taką zasade, że czym mniej zdarte (lakieru/tworzywa) tym lepiej ;)

Zgadza się, ale lampy w każdym aucie robi się inaczej. Np. w Mercu W211 trzeba zaczynać od papieru 800, niekiedy nawet 600. Gdyby zacząć jak piszesz od 1200 to można by było bawić się 2 dni i nie wiem czy by ładnie wyszło. Z kolei lampy w niektórych Kiiach czy Hyudaiach wystarczy zacząć od 1500 i jest malina.