siwyjac Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 nie, wiatru wtedy nie było i niebo było czyste...
ANB Karol Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 Skąd ja to znam " Błąd Aplikacji"
grabek246 Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 co mogło pójść nie tak? pytam bo sam bede niegługo aplikowal
siwyjac Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 Nie wiem co mogło się stać ? Naszyn zdaniem (nakładających) wszystko zrobiliśmy zgodnie ze "sztuką" i instrukcją obsługi... Zresztą Artur (Arti_r1, alfe robiliśmy wspólnie) sam zrobił wielkie oczy jak zobaczył co się dzieje, bo LP3D którą kładł na inne auto w listopadzie zeszłego roku ma się dobrze.
Moderator krd Opublikowano 27 Lipca 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 siwyjac, na filmiku wyglada jak dobrze odtluszczony lakier "przed" powloka...
Arti_r1 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 Zrobilem pare aut ta powloka,i tylko na alfie Jacka widze to co widze:| Na moim aucie siedzi lp3d od listopada i ma się calkiem dobrze,a nakładane w niższej temp niż u Jacka.Na golfie kumpla też nałożone i również trzymie dobrze,a ten bije km ostre. Micra od siostry też to ma,i trzymie sie,a ta o błysk na aucie zabardzo nie dba:P Wiec w czym jest problem?
siwyjac Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2014 po prawie całodziennej wymianie PW ze sponsem stanęło na tym, że źle przygotowaliśmy lakier do aplikacji powłoki a mianowicie nie wymyliśmy z lakieru resztek pasty... Z czym się nie zgadzam i nie jest to tylko moje zdanie ! Skoro po korekcie lakieru umyliśmy auto tenzi truckiem wymieszanym z ludwikiem, później mycie szamponem (by było śmieszniej 4nano Violet) i przecieranie auta litrami zmywacza i IPY ( stężenie 2:1) nie wystarcza to ja pytam czego mieliśmy jeszcze użyć ?! I nie pytam złośliwie !! Tak samo aplikacja była przeprowadzona zgodnie z instrukcją i w odpowiednich warunkach. Trudno, przez trzy miesiące cieszyłem się powłoką która miała siedzieć na aucie do dwóch lat. Jedyny plus tego, że przez te dwa dni pracy przy aucie świetnie się bawiłem.
SzaKal Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2014 siwyjac, Również w przypadku LP 3D popełniłem parę razy błędy w aplikacji ... A później świeciłem oczyma do klienta .
siwyjac Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2014 siwyjac, Również w przypadku LP 3D popełniłem parę razy błędy w aplikacji ... A później świeciłem oczyma do klienta . Możesz rozwinąć temat! Jakie były "objawy" i jakie błędy popełniłeś ? Jeśli nie tu to na PW może być.
SzaKal Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2014 siwyjac, Jakiś czas temu dość często sięgałem po LC3D , nałożyłem na 4-5 samochodów, wszędzie trzymało się 3-4 miesiące, po tym czasie zero oznak powłoki, tafla wody. Nie są to tylko moje spostrzeżenia, przyjaciel ma koło mnie (jakieś 100 m ode mnie) również kosmetykę, jemu tak samo jak mi powłoka znikała po tak krótkim czasie ...
siwyjac Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2014 Arek pewnie też źle doczyściłeś lakier po korekcie ...
siwyjac Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2014 szkoda, że Rubio który robił test LP3D nie aktualizuje go, ciekawe jak w jego przypadku
Arti_r1 Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2014 I Jacek i ja zakupiliśmy lp3d mini. Na alfe Jacka zostalo zużyte więcej powloki niż na moją octavie. Efekt jaki jest na alfie widzicie, a na moim jest taki jak na foto poniżej. Więc moim zdaniem to nie będzie "bląd przy aplikacji". Po pierwsze, jeśli by tak bylo to na moim aucie by już tego dawno nie bylo, a po drugie na alfie byloby widać na danej części auta która ja robilem a którą Jacek że jest coś nie halo, a tu po calości jest taki sam efekt. Może to jakaś partia kijowa?
siwyjac Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2014 Artur auto pod powłokę przygotowaliśmy tak jak zrobiłaby to większość użytkowników tego forum. Zresztą Twoja auta były przygotowane identycznie. Jak widać po wpisach w tym wątku nie tylko nam przytrafił się "błąd aplikacji"... Nie będę publikować tutaj treści korespondencji pomiędzy mną a sponsem, ale dobrze by było gdyby ekipa 4nano, dla chcących w przyszłości aplikować LP3D, wypunktowała wszystkie czynniki które mogą mieć wpływ na znikanie powłoki po tak krótkim czasie, bo lista ta jest dość długa...
Arti_r1 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2014 Błąd aplikacji - czyli na to wychodzi ze zwykły Kowalski tego nie ogarnie, bo nie ma sterylnych warunków do pracy
proximo Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2014 Ale straszycie mój 3D mini czeka juz prawie rok i nie może coś się doczekać. Jaki jest prawidłowy sposób i jakie są błędy? Może wilgotność powietrza podczas aplikacji ma tak znaczący wpływ na trwałość?
polo33 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2014 może w następnym tygodniu wrzuce film z odprowadzania wody po 4 miesiącach od aplikacji, w zeszłym tyg myłem auto z tą powłoką i wiadomo nie jest to powłokwa za 400zł z soczystymi kroplami ale jest dobrze i ładnie odprowadza wode, robiłem wg instrukcji w garazu przy ok 20 stopniach.
siwyjac Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2014 polo33, a przed aplikacją powłoki robiłeś korektę lakieru? Jeśli tak to czym ścierałeś resztki past?
Moderator krd Opublikowano 31 Lipca 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2014 siwyjac, jestem w trakcie "korekty" u siebie. I powiem Ci, ze dopiero mycie mocna piana po korekcie, plynem do mycia naczyn i pozniej mocno rozcienczonym APC sprawilo, ze pojawila sie tafla wody. Oczywiscie pasty byly na biezaco wymywane zmywaczem i benzyna ekstrakcyjna.
proximo Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2014 Potwierdzam krd. Dopiero płyn do naczyń albo szampon z apc wymywają resztki pasty i olejków, ipa nie robi tego co robi ta mieszanka
siwyjac Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2014 krd, no widzisz, a według chłopaków z 4nano stosowanie tej chemi jest niewystarczające do tego by pozbyć się resztek pasty, oni polecają swojego Scruba...
polo33 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2014 u mnie była korekta fg400 na bialym flexi potem pf2500 i finish, auta nawet nie myłem po korekcie tylko zostało odtłuszczone zmywaczem troton w stężeniu 1:1 i potem ipa 1:2 i to wszystko, wilgotność nawet była dość spora pamiętam bo były deszczowe dni, więcej grzechów nie pamiętam w następnym tyg wrzuce filmik tak jak pisałem.
siwyjac Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2014 polo33, skoro Ty nie myłeś auta po korekcie, czyli zrobiłeś jeszcze mniejsze przygotowanie powierzchni niż my, to nie wiem jakim cudem masz na aucie jeszcze powłokę... a może, w moim przypadku, to nie błąd aplikacji tylko "wadliwa" powłoka
Rekomendowane odpowiedzi