siwyjac Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 pomogę u ciebie wygląda to znacznie lepiej
Rok z Bagien Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 siwyjac, dzięki za pomoc. Samochód myty 2 dni temu. Film z dzisiaj, przed spłukaniem nie był myty. Z marszu strumień wody na lekko zakurzoną maskę. Leży tylko SX. 9 dni po aplikacji. Jak bym zdjął zraszasz i polał maskę "z węża" praktycznie większość wody by zleciała.
Mrcnsb Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 spons, ile czasu daliście powłoce na związanie w waszym filmiku ?
dareme89 Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 [ Dodano: 14 Październik 2013, 09:13 ] Domywanie na prawde jest swietne, widac roznice w porownaniu np z SV Onyxem. Dodatkowo latwiej osuszyc auto podczas jazdy po bezdotyku Aha, plus jeszcze za podbicie wygladu. I czy te krople są na prawdę takie ważne? mi brak kropli nie przeszkadza. wole lepszy zrzut mi krople i waterspoty ok w takim razie u mnie bedzie test bez wosku w weekend bedzie filmik i ocenicie jak to wyglada
spons Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2013 spons, ile czasu daliście powłoce na związanie w waszym filmiku ? 3 dni w garażu w ~25*C przy 55% wilgotnosci i około 2 tygodnie bez mycia. [ Dodano: 15 Październik 2013, 10:01 ] krople i waterspoty Widze, że wiele osób zaczyna rozumieć sedno sprawy Cieszy mnie to
Pan Miyagi Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Mam pytanie i w razie gdybym przeoczył odpowiedź gdzieś wcześniej to pardon. Mianowicie po jakim czasie od aplikcji można na powłokę nałożyć jakiś wosk?
spons Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 24h naturalny, 7 dni syntetyk.
Pan Miyagi Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 ok, dzięki Głupie pytanie: co się stanie jeśli nałożę FK1000 (czyli syntetyk) wcześniej niż 7 dni? Czy i z jakiego powodu wpłynie to na trwałość powłoki?
spons Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Ropa naftowa zawarta w produkcie wejdzie w reakcję z niezwiązaną powłoką osłabiając ją lub mocno zdegraduje jej właściwości.
Pan Miyagi Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 i wszystko jasne senkju
da_marcus Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 spons, a Collinite 845?? Wiadomo hybryda, czyli raczej powinienem odczekać 7 dni zanim położę to na SX??
spons Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Wszytsko co nie naturalne musi czekac 7 dni.
Pan Miyagi Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2013 Lakier po korekcie. Temp. aplikacji 25*C. Dwie warstwy nałożone w odstepie ok. 18h. Na masce 3 warstwy. Od ostatniej warstwy auto kuruje się już ponad 24h a zamierzam potrzymać je w garażu bez wyjazdu do czwartku i we czwartek nałożyć PB Blackhole i/lub RG 4x4/FK1000/DG Trackclaw/Z Concours - do czwartku się zdecyduję Lakier nabrał szklistości co jest standardem przy tego typu powłokach. Nie odnotowałem efektu przyciemnienia lakieru aż tak spektakularnego jak przy niektórych innych powłokach ale nie o to w tym przecież chodzi. Po 24h pomacałem powierzchnię i w moim odczuciu mimo wizualnej szklistości brakuje jej trochę do namacalnej gładkości jak po nałożeniu wosku. Sama aplikacja była prosta, żadnych niespodzianek, nic nie wysycha i nie maże się. Polerowanie to przyjemność. Zdjęcia po 24h od ostatniej warstwy. Trochę paproszków wleciało na elementy bo robiłem porządki w fibrach i się natrzepało
SpiderS Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2013 Połóż na to Pro Aqua a podejrzewam, że lakier w "dotyku" Cie zadowoli
siwyjac Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2013 Pan Miyagi, tylko nie mów, że obleciałeś auto tą resztką którą Ci podesłałem co do efektu, to jest super
Pan Miyagi Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2013 SpiderS - toż to droższe od Zaino Z8! Chciałbym ale cena mnie zabiła. Zadowolę się czymś z mojego arsenału Siwyjac - nie no skąd Końcówka od Ciebie starczyła tylko i aż na jedno smarowanie maski.
Borek123 Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2013 Jak myślicie, butelka 25ml starczy na całego VW T3?
g.pajak Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2013 Mam jedno pytanie do nakładających powłokę: używał ktoś w trakcie ew, zaraz po aplikacji jakiegoś dressingu do opon?
dareme89 Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2013 ja uzywalem. mysle ze t3 oblecisz ale bez dachu.
spons Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2013 Jak myślicie, butelka 25ml starczy na całego VW T3? Nie sądze, duże auto, mnóstwo blachy... polecalbym kupic 2 butelki lub przesiadkę na Lack Protect 3D mini jeżeli koszty mają decydujące zdanie.
g.pajak Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2013 ja uzywalem. Po problemach Siwyjac zastanawiam się nad wpływem cząstek sylikonu zawartego w większości dressingów do opon. Powszechnie wiadomo, że cząsteczki sylikonu utrudniają sieciowanie różnego rodzaju struktur.
Pan Miyagi Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2013 Wprawdzie padłą już odpowiedź na czas między aplikacją powłoki a nakładaniem kolejnych produktów ale wolę się upewnić: CG Blacklight można nakładać 24h po aplikacji czy raczej po tygodniu?
spons Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2013 Wprawdzie padłą już odpowiedź na czas między aplikacją powłoki a nakładaniem kolejnych produktów ale wolę się upewnić: CG Blacklight można nakładać 24h po aplikacji czy raczej po tygodniu? Niestety nie znam składku każdego LSP dostępnego na rynku, nalezałoby sprawdzić kartę techniczną lub zasięgnąć wiedzy u dystrybutora/producenta. W razie wątpliwośći lepiej stać po bezpieczniej stronie mocy [ Dodano: 25 Październik 2013, 16:30 ] Po problemach Siwyjac zastanawiam się nad wpływem cząstek sylikonu zawartego w większości dressingów do opon. Nawet woda w trakcie wiązania powłoki ma na nią zły wpływ.
siwyjac Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2013 ja uzywalem. Po problemach Siwyjac zastanawiam się nad wpływem cząstek sylikonu zawartego w większości dressingów do opon. Powszechnie wiadomo, że cząsteczki sylikonu utrudniają sieciowanie różnego rodzaju struktur. Grześ nie nanosiłem dresingu na opony ani przed ani po aplikacji powłoki... skoro ekipa 4nano twierdzi, że pomimo kiepskiego odpychania wody powłoka JEST na aucie to ja nie widzę w tym problemu. po wysmalcowaniu FK kropelki są jak malina, więc ja jestem szczęśliwy
Rekomendowane odpowiedzi