moog Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2013 Potrzebuje pomocy z pianownicą FM10. Z miesiąc temu pękł mi oring przy tłoku. Wymieniłem go z zestawu naprawczego kwazara. Niestety mam problem bo nadal nie nabija ciśnienia. Zupełnie nie działa. Potrzebowałbym kogoś na tyle uprzejmego jakby pokazał od zera jak to wszystko poskładać do kupy. Bo jak rozbierałem całość do przesmarowania to wielce prawdopodobne że coś źle składam
moog Opublikowano 15 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2013 moog, A może zła uszczelka? ja mam pewne obawy do tego czy tam przy przycisku dobrze to poskładałem choć to żadna filozofia... przecież. A co do oringa to napewno dobry bo z tego co na forum czytałem to juz kilku osobom taki zonk się trafił i własnie tym zestawem z kwazara udało się reanimować. Siedzi ciasno, dobrze jest spasowany.
Pavlik Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2013 moog, tu raczej nie da się tego źle poskładać. Jeśli nowy oring jest taki sam jak ori to powinno nabijać To że siedzi ciasno nie znaczy, że jego grubość jest odpowiednia. Jeśli będzie za cienki, czyli jego średńica zewnętrzna będzie za mała, to możesz mieć problem z nabiciem ciśnienia.
Chabsu Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 daj jakiegos smarowidla na ten oring, niewiem jakims ludwikiem troche na uszczelke i wtedy zobacz
BiLu Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 daj jakiegos smarowidla na ten oring, niewiem jakims ludwikiem troche na uszczelke i wtedy zobacz to ma być nasmarowane na trwałe smarem silikonowym, a nie ludwikiem
moog Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 nasmarowane jest smarem silik. z tego zestawu naprawczego. Nic nie zmieniło
Moderator Eryczek Opublikowano 16 Czerwca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 moog, najpierw chciałem zapytać gdzie kupiłeś smar silikatowy ale teraz zapytam, gdzie kupiłeś ten zestaw naprawczy o którym wspomniałeś?
kamilgt Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 Eryczek, Po co Ci to jak i tak nie masz glorii od kilku tygodni ?
Moderator Eryczek Opublikowano 16 Czerwca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 kamilgt, od piątku mam i teraz martwię się już na przyszłość moog, dzięki
moog Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 heh cyrk rano wstaje idę dalej walczyć z glorią a tu patrzę dysza jest przełamana ta nakręcana gdzie filce się wkłada. a nikt tego nie dotykał a przecież to jest twardy materiał. Wiecie gdzie coś takiego dokupić?
cash Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 a nikt tego nie dotykał a przecież to jest twardy materiał. Wiecie gdzie coś takiego dokupić? Miałem to samo... pytaj w polishangel
moog Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 Szukałem ich u nas w partnerach. Nie udało mi się znaleźć. Mamy tam jakieś zniżki?
kamilgt Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 moog, wszyscy mają tylko trzeba się zalogować. 0-99pln : 0% 100-499pln : 5% 500-... : 8%
alchemic Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 moog, napisz maila a na pewno pomogą. Co do obsługi u nich to jestem bardzo zadowolony. Swoją drogą to nie jest pierwszy przypadek na forum pękniętej "dyszy". Chyba powinna pojawić się w sklepach jako akcesoria do Glorii.
kamilgt Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 alchemic, była taka partia wadliwa chyba, moja została wymieniona na gwarancji i od tamtego czasu ( rok) spokój a tak samo użytkuje
moog Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 No to będę miał motywację by złozyć zamówienie na braki w arsenale. No nic zobaczymy co odpiszą. Pozostaje jednak problem z nabijaniem pianownicy. Naprawie najpierw dyszę.
STEFANO Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 alchemic, była taka partia wadliwa chyba, moja została wymieniona na gwarancji i od tamtego czasu ( rok) spokój a tak samo użytkuje Aaa tego nie wiedziałem... Moja też pękła chyba przy trzecim pianowaniu gdy testowałem glorie, epoce i przerobionego kwazara i jeszcze jedną pianownicę... Ponieważ mam jeszczę pa i 2 inne do myjek problem zszedł na drugi plan ale co otwieram szafkę z pianownicami i aktywnymi pianami to mi ciśnienie skacze! też kupowałem w PA
theOne Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2013 ile jest gwarancji na glorie? też mi nie ładuje powietrza od wczoraj
tukolarz Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2013 theOne, nie musisz korzystać z gwarancji producenta- do dwóch lat od zakupu możesz reklamować towar z tytułu niezgodności towaru z umową u sprzedawcy .
Qandoo Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 A Ja kupiłem kiedyś odpowiedni uszczelki w jakiejś internetowej firmie 10szt za 6 zł, i są dużo lepiej wykonane niż te oryginalne od 5 miesięcy mam założoną jedną i nic sie z nią nie dzieje a nawet jej niczym nie smarowałem.
Qandoo Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 http://www.gum-sil.pl/ U nich zamawiałem najlepiej napisać maila, albo zrobić zamówienie grupowe, bo poniżej 10 sztuk to raczej trudno coś kupić bo nie chcą się bawić w detal po 2-3 sztuki. Trzeba prosić o rozmiar 18,5x2 (taki podaje producent) oni robi taki na zamówienie. Materiał jest troche inny wydaje się, że przekrój seryjnej glori jest jakby większy, ale wszystko działa ładnie i z nową uszczelką jest nawet mniejszy opór w trakcie "pompowania"
Rekomendowane odpowiedzi