Maniek_wro Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Witam, pierwszy raz zadaję tutaj pytanie, więc mam nadzieję, że nie złamię żadnych reguł Ostatnio kot sąsiadów, który nie wiadomo gdzie się włóczył, wlazł w jakieś.... coś, co wygląda na żywicę i potem wskoczył na moje auto. Po jego tańcu radości zostało sporo śladów i nie mogę tego domyć. Może mi ktoś poradzić jakiś dobry środek? Pozdrawiam
GrzegorzLU Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 wrzuc moze jakies foto to sie pomysli
Sabat Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Jeżeli żywica, to ładnie schodzi od Shiny Garage Orange Tar&Glue Remover Usuwałem tym żywicę z sosny i bez problemu sobie radził. Poka zdjęcie
GrzegorzLU Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Moze to kot z cyklu "Co ja pacze? W G... wlazlem ? Czeba wytrzec :D"
Agroservice_pl Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Wszystko zależy od tego jaki jest to rodzaj "substancji",bo w krytycznych przypadkach jak klej czy żywica,dobrze sprawdzi się wspomniany Tar&Glue Remover.
Maniek_wro Opublikowano 7 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 chciałem wrzucić jakąś fotę, ale na zdjęciu z telefonu i tak nic nie widać i nie da się nic rozpoznać, a aparatu nie mam. Za to kumpel mi powiedział, że to na pewno żywica i że można spróbować to usunąć np. terpentyną. akurat trochę mam, ale nie wiem czy to nie uszkodzi lakieru. Warto spróbować czy lepiej od razu sięgnąć po ten Tar&Glue Remover, o którym piszecie?
escimo Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 Maniek_wro, albo T&G albo Glinka.
Shmatan Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 Może jeszcze 10 osób napisze że można t&g? Terpentyna nie powinna nic popsuć
Maniek_wro Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 Dobra, dzięki wielkie. To najpierw spróbuję terpentyną, a potem ewentualnie ten T&G . Dam znać
qla Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Ja się podopnę do tematu. 3 tygodnie temu kupiłem autko. Okazji do mycia nie miałem, więc tylko bezdotyk. Jednakże na całym samochodzie (a najbardziej na masce i szybie) zauważyłem jakiś chropowaty nalot, pewnie z drzew, bo pod nimi poprzedni właściciel parkował samochód. Z szyby usunąłem go Cifem (pewnie błąd, ale co miałem robić?) , bo płyn do szyb nie dawał rady;/ Ale czym mam umyć resztę samochodu? Czy jest jakiś mocny szampon za rozsądne pieniądze? No i proszę o powagę, dopiero zaczynam z przygodą zwaną detalingiem;]
bienek Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 na soki z drzew i inne badziewia przyklejone do lakieru najlepiej glinka lub jej pochodne. Wcześniej można jeszcze jakimś prickbortem psiknąć ale to już nie jest konieczność. Ewentuanie benzyna ekstrakcyjna lub zmywacz sylikonowy.
qla Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 A benzyna ekstrakcyjna nie zniszczy lakieru? Czy to zupełnie co innego niż rozpuszczalnik ?:]
Damianldz Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 jeżeli masz jakieś zaprawki to moze usunąć kolor (czyli zniszczyć )
Maniek_wro Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 w końcu skończyło się na T&G :D walka była, ale efekt zadowalający
qla Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 No to pogratulować, ja nadal walczę. panowie , pomocy - Benzyna ekstrakcyjna nie daje rady, spróbowałem na małej powierzchni zmywaczem do paznokci i zeszło, ale nie jestem przekonany, czy to dobry środek do lakieru;/ A może to potraktować jakaś pastą lekko ścierną typu tempo?;] (wiem, że pasta do luftu, ale może chociaż do coś by zeszło) Może ktoś z Poznania mnie poratuje i przetestuje jakiś środek, żebym wiedział czym działać? help...
mpadlewski Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Jeśli to faktycznie z drzew to łap za glinkę Trochę zabawy i będzie super. Tempo tylko sobie więcej krzywdy zrobisz.
Lucas123w Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 qla, Glinka, następnie cleaner i będzie OK. Robiłem ostatnio Passata B5 który miał osad przemysłowy z rejonów stoczni. Pełno białych plam, lakier w dotyku jak papier ścierny. Eddki fachmany mówiły że tylko polerka pastą "T" Glinka i słaby SwirlX (nic innego nie miałem pod ręką ) załatwił sprawę na pełen poślizg lakieru. Szyby AG CGP i też cały osad z drzew i przemysłowego syfu zszedł w 100%.
qla Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Oki, będe próbował glinką. Rozumiem, że przed użyciem umyć i wysuszyć samochód? A do poślizgu może być woda z szamponem? (jestem początkującym, to się wolę zapytać, żeby gafy nie strzelić;P)
mpadlewski Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Przed glinkowaniem umyć oczywiście Suszyć nie musisz bo i tak chwilę później będziesz moczyć Woda z szamponem tak piszesz Poczytaj forum - tutaj wszystko już ktoś kiedyś opisał.
Remigiusz9996 Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Uważam że nie jest to nachalna reklama, tylko odpowiedź na nurtujące pytania forumowiczów. Jest taki świetny środek na mojej stronie, który osobiście przetestowałem usuwając ciężkie zabrudzenia na swoim aucie i tyle. Ja sprzedając też używam bo mam myjnię i tyle. Nie namawiam do zakupu i nie polecam byle czego. Zauważ że poleciłem tylko 2 preparaty a nie wszystkie. Ale urażonych przepraszam.
kamilgt Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 jak zerkniesz tutaj: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=917 to będziesz wiedział o co chodzi
bandzior_ucieka Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 Przy mega-syfiastej pogodzie jaka była ostatnio: myjnia parowa plus premo n wieksze zabruidzenia a we włąsnym zakresie glinka. Nawet na upartego nie widać żadnych zabrudzeń na lakierze.
Rekomendowane odpowiedzi