Skocz do zawartości

Polisher EP801- czyli porządna maszyna za 50$

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
:) tez jakis czas juz przymierzam sie do k2, na lakierniczy maja dobre ceny padów :) zawsze cos by sie jeszcze dorzucilo
Opublikowano

ppwash, teraz uważaj na siebie, też kiedyś dostałem podobnego maila i opisałem swoją opinię na forum:)

Czego to ja się potem pod swoim adresem nasłuchałem..

Opublikowano

Tak jak myslalem, ze to ten sam sprzet jest. W Kraussie np trafiają się BP z naklejką producenta ShineMate :) Na własne oczy widziałem. Psipadek? 8-)

Opublikowano

Drodzy Panowie,

nikt tu rewelacji nie odkrywa, alibaba jest pełna ofert.

Dla waszej informacji Panowie "importerzy/biznesmany" partner nie oznacza odbiorca, klient czy dystrybutor ani w drugą stronę dostawca czy absolutnie producent !

Jeśli na maszynach od Kraussa pojawia się inne logo, hmm

to nie jest problem LARE.

Do moderatorów itp, prosze nie usuwac moich postow! Dziekuje :-)

Opublikowano
Dla waszej informacji Panowie "importerzy/biznesmany" partner nie oznacza odbiorca, klient czy dystrybutor ani w drugą stronę dostawca czy absolutnie producent !

Ale jeśli producent Shine Mate odsyła do was, to sprzedacie mi maszynę EP801?

Opublikowano

Nie bardzo rozumie po co się wypierać pochodzenia swojego sprzętu. Nawet jeśli te maszyny można kupić za 50$ to niech każdy sobie kupuje. Skoro inny producent oferuje te same/podobne maszyny za 500-600zł to trzeba to zrozumieć. Daje gwarancję, renomę, serwis, markę itd, itd. Dla mnie to jest zrozumiałe. Jednak serwis, gwarancja musi kosztować. Pytanie czy aż tyle? 50-60$ to jakieś 200-250zł. Wiadomo, że sprowadzając to z Chin trzeba zapłacić podatki itp. rzeczy. Ale znowu kwestia, że jak ktoś ciągnie kontenerem któryś tysiąc sztuk sprzętu, to cena jednostkowa powinna być niższa. Ktoś po prostu znalazł interes i robi na tym pieniądze, ok nie ma problemu. Czy musi to aż tyle kosztować, nie wiem, nie mnie oceniać. Może powinno to być tańsze, z drugiej strony i tak ceny Lare/Krauss przedstawiają się bardzo korzystnie. Na pewno jak bym miał 600zł kupował bym Lare. Miałem jednak 300zł i kupiłem Graphite. Sytuacja analogiczna. Producent polski, ale każdy wie, że sprzęt ciągnie z Chin. I nikt nie ma o to pretensji, jest to jasne powiedziane, nikt tego nie ukrywa. Szkoda chyba tylko, że polski producent tak strasznie się wypiera pochodzenia maszyn i zarzeka, że to zupełnie inny towar. A chyba każdy wie, że to towar z Chin. Czy mu to ujmuje, nie. Ale po co robić wodę z mózgu. Tak jest to towar z Chin, od tego i tego producenta i tyle. Myślę, że sprzedaż maszyn i tak nie spadnie, bo niby dlaczego, a rzetelność będzie lepiej postrzegana. Ja na pewno jak będę miał ciut więcej monety kupuje Lare. Dla mnie ważniejszy jest serwis, gwarancja i polska marka, a niżeli nawet ciągniecie tego samego sprzętu z Chin za pół ceny. Nie opłacalne, więcej z tym roboty i po co mi to ;)

Taka prawda, że w dzisiejszych czasów, jest wiele producentów, a sprzęt jeden i ten sam, od tego samego dostawcy. Czy to ma jakieś znaczenie, wątpię. Każdy ma swój rozum i potrafi podejmować decyzję słuszną dla niego :good:

Opublikowano

Nikt tutaj nie mówi, że Lare narzuca zbyt wysokie ceny. Wolny rynek. Skoro znajdują się osoby, które są zdolne tyle zapłacić, to jestem jak najbardziej za tym, żeby tyle kosztowały.

Chciałbym mieć jednak prawo wyboru. Koledzy z forum wspominali, że kiedyś była możliwość zakupu w Chinach, teraz lojalny producent odsyła do Lakierniczy.pl.

Inaczej tego jak monopolem nazwać nie można, a szkoda. Podejrzewam, że gdybym mieszkał w Czechach zamówiłbym bez problemu polerkę bez gwarancji ale za to z ładniejszą naklejką shine/mate. :-]

Opublikowano

Hehe dobre jak ja ponad rok temu pisalem na forum w temacie LARE ze nie jestescie producentami bo zostalem do was odeslany jak probowalem zamowic wieksza ilosc to sie wypieraliscie ... Jak mozna kupowac sprzet od firmy ktora klamie swoich klientow ??

Jak dobrze pokombinujecie to da rade sciagnac te polerki (mi sie udalo) :good:

I tak ten temat za chwile zostanie wykasowany ...

Nikt tutaj nie mówi, że Lare narzuca zbyt wysokie ceny. Wolny rynek. Skoro znajdują się osoby, które są zdolne tyle zapłacić, to jestem jak najbardziej za tym, żeby tyle kosztowały.

Chciałbym mieć jednak prawo wyboru. Koledzy z forum wspominali, że kiedyś była możliwość zakupu w Chinach, teraz lojalny producent odsyła do Lakierniczy.pl.

Inaczej tego jak monopolem nazwać nie można, a szkoda. Podejrzewam, że gdybym mieszkał w Czechach zamówiłbym bez problemu polerkę bez gwarancji ale za to z ładniejszą naklejką shine/mate. :-]

Nie zaden monopol tylko sa dystrybutorami na Polske i tyle.

Opublikowano

Po pierwsze to kolega mieszka w UK, nie wiem czy to dobry trop, ale już może być inaczej, a dwa w południe ten temat jakoś się wyświetlał przez chwile jako usunięty/zablokowany, więc chyba za nie długo poleci. Trochę to śmieszne, ale cóż, skoro tak musi być. Tak jak pisałem, niech każdy wybiera co dla niego jest ważniejsze. Z jednej strony, skoro producent w Chinach produkuje te maszyny to np od początku powinno być powiedziane, że nie sprzedaje maszyn pod swoim logiem nikomu. Ale wydaje mi się, że maszyna jest rozsyłana po wielu krajach na świecie, a nie tylko do Polski, to czemu użytkownik z Polski nie może jej kupić od producenta. Coś jest nie halo. Bo albo jedna, dwie, trzy firmy mają wyłączność na te maszyny i ok, nie ma tematu, kupujemy w Polsce, albo niech każdy ma możliwość zakupu na własną rękę. Wydaję mi się po za tym, że Chińczycy w ogóle nie są świadomi, że na polskim rynku maszyna jest 2 razy droższa niż u nich i dlatego odsyłają do polskiego dystrybutora sądząc, że cena jest praktycznie ta sama i po co komuś jest sprowadzać to z Chin na własną rękę :D Ale ja osobiście wolał bym wiedzieć skąd są maszyny, a nie udawanie, że to coś innego, lepszego. A tak jak pisałem, na pewno sprzedaż maszyn nie spadnie, nie w tym rzecz. zazwyczaj maszynę kupuję się jedną, a trzeba wziąć min 10szt. Dla klienta indywidualnego sprawa bez perspektyw :)

Opublikowano

KamilRosen, skoro jest w Polsce oficjalny i wyłączny dystrybutor to właśnie tak to działa - nie możesz kupić sam u producenta.

Co do ceny, koszty ściągnięcia czegokolwiek z dalekiego wschodu to około 16+ tys pln za kontener :idea: sam kontener 3000$$, do tego transport kontenera z portu - np z Niemiec to koszt 2000E, nie wiem jak u nas - nie liczę już VATu 23% po sprzedaży, podatku dochodowego, kosztów agencji celnej, cła chyba 10% itp itd :dontknow::dontknow: + nikt nie robi tego charytatywnie i z czegoś chce żyć :dontknow:

Jeśli byłaby okazja kupienia kilku sztuk - sam bym nabył taką maszynę, nie jest to dla mnie sprzęt niezbędny bo furę i tak ogarniam w miejscu gdzie ją wypożyczam, ale za te około 200 zł kupiłbym i miał już swoją, żeby czasem coś przy domu ogarnąć ;)

Może zrobimy groupbuy u nas? Ale raczej rabat 10-12% to max, więc nadal dla wielu to za dużo :o

Opublikowano
KamilRosen, skoro jest w Polsce oficjalny i wyłączny dystrybutor to właśnie tak to działa - nie możesz kupić sam u producenta.

Co do ceny, koszty ściągnięcia czegokolwiek z dalekiego wschodu to około 16+ tys pln za kontener :idea: sam kontener 3000$$, do tego transport kontenera z portu - np z Niemiec to koszt 2000E, nie wiem jak u nas - nie liczę już VATu 23% po sprzedaży, podatku dochodowego, kosztów agencji celnej, cła chyba 10% itp itd :dontknow::dontknow: + nikt nie robi tego charytatywnie i z czegoś chce żyć :dontknow:

Jeśli byłaby okazja kupienia kilku sztuk - sam bym nabył taką maszynę, nie jest to dla mnie sprzęt niezbędny bo furę i tak ogarniam w miejscu gdzie ją wypożyczam, ale za te około 200 zł kupiłbym i miał już swoją, żeby czasem coś przy domu ogarnąć ;)

Może zrobimy groupbuy u nas? Ale raczej rabat 10-12% to max, więc nadal dla wielu to za dużo :o

A kto Ci odrazu kontener polerek kupuje ? nie myslisz chyba ze LARE pakuje tyle kasy w magazyn.

Jak dobrze zmeczycie producenta to wysle ale napewno nie jedna sztuke.

Co do lare od samego poczatku wiedzialem ze sciemniaja co do tego ze sa producentami tych polerek jak zobaczycie strone pritronica to widac "zaskakujace" podobienstwo polerek i i gabek, i po co sie tego wypierac czy to jakas ujma na prestizu firmy ? Na moje klamanie jest gorsze ...

Opublikowano

kamilgt Ale przecież producent się zarzeka, że to nie są ich maszyny, od tego producenta z Chin? Więc... :D Nie ważne. Jak dla mnie jest to zrozumiałe, że skoro tylko oni i Krauss powiedzmy mają te maszyny na naszym rynku pod swoim logo, to ok, ja to rozumie, nie ma problemu. Nie chcą żeby producent je rozsyłał, a oni tracą klienta. Ale tak jak Alzak napisał, chyba kłamstwo i wpieranie przede wszystkim ludziom, że to coś innego, lepszego nie daj Boziu z Chin jest chyba nie w porządku w stosunku do klienta. Bo ja chce wiedzieć skąd dany towar pochodzi. A właśnie później są takie sytuacje, że np te same rzeczy są produkowane w jednym miejscu, a jeden producent mówi wprost czarne jest czarne, jest to z Chin i mówi sprzęt kosztuje o producenta 50$, my naliczamy 30% za wszystkie opłaty i nasz zarobek i jest ok. Każdy zrozumie. A inny próbuje udowodnić, że to lepszy produkt, swój, za cenę x2 niczym się nie różniący... To jest nie w porządku ;)

Opublikowano

A ja chciałbym powiedzieć tyle, odbiegając od porównania, bo przecież LARE w temacie maszyny Krauss napisali jednoznacznie, że to nie są maszyny Shine-Mate...

Czy to tak ciężko być fair wobec klientów, powiedzieć że SĄ to one pod naszym logiem albo że są tam produkowane tylko na lepszych częściach? Skoro producent odsyła do zakupu u Was tej maszyny EP801 to powinniście ją mieć w sprzedaży oprócz "lepszej" EPL-11 a jakoś nie widzę jej w sklepie... Po co takie mącenie...

I chciałbym przytoczyć pewną kwestię, bo za każdym razem czytając piszecie o serwisie, częściach zamiennych etc. Bardzo mi zależało kiedyś dokupić uchwyt "D" u Was do swojej EPL-11 i odpowiedzieliście, że nie ma takiej możliwości. A potraficie wysyłać za free podzespoły i to dwa razy bo ktoś się upomniał publicznie oraz chcieliście coś udowodnić... To gdzie to zaplecze części gdzie ktoś nawet nie chce za darmo, chce kupić część i nie może? ...

A tak poza tym to EPL-11 jak dla mnie jest warta swojej ceny 160 dolców w Polsce i najprzyjemniej mi się nią pracuje. Gdyby ta "gorsza" EP801 kosztowała ze wszystkimi opłatami 100 dolców to i tak bym się na nią skusił, bo rozleci się to kupuje następna. Pewnie i tak niebawem pojawią się one na rynku polskim od turysty wracającego z Chin i jestem ciekaw recenzji maszyny

• Administrator
Opublikowano

Nie rozumiem po co kolejny raz dyskutujecie w oczywistej sprawie. Jest gdzieś na wschodzie fabryka która robi polerki. Pan Iksiński z Polski zamawia 20 sztuk wymyśla nazwę i ma swój "niepowtarzalny" towar. W Pl jest Lare, w Niemczech Krauss, w UK EP801 a w Azji Shiny Mate ale wszystkie te maszyny pochodzą od jednego producenta.

Lare nie ma się co oburzać i unosić. Warto mieć jaja i przyznać się ,że tak jest. To za ile to sprzedajecie to Wasza sprawa i Wasz interes .Zapewniam, że każdy z nas robiłby tak samo. Jak jest klient to dlaczego nie tym bardziej, że trzeba płacić rachunki, ZUSy srusy itd...

Zapewniam Was ,że nie trzeba zamawiać całego kontenera maszyn.

Opublikowano

Nie wiem, czy LARE coś ukrywa, ale na opakowaniu jest napisane, że wyprodukowano w CHRL. :dontknow:

Forumowe chłopaki - zamiast skupić się na tym, jak tu zarobić i wyrwać dobry sprzęt - to kombinują jak z alternatywy zrobić lepszą okazję. :D Normalnie "Polscy wąsacze" ;)

Opublikowano

Dokładnie, przynajmniej większości nie chodzi o to aby wiedzieć ile zarabiacie na tym bo nie o to chodzi. Większość z Nas gdyby tylko miała dojście to otworzyłaby podobną firme i zarabiała może jeszcze więcej albo sprzedawała taniej żeby nie było opłacalne ściąganie 10 sztuk z Chin i przy tym mase zachodu :)

Ja z maszyny Lare jestem zadowolony i będę jej używał dalej, ale jako klient mam prawo wiedzieć czy jest to ta sama maszyna co EP801 czy nie...

Troche odwagi i honoru do powiedzenia oficjalnego stanowiska bo ciągłe owijanie w bawełne jest dziecinne...

Opublikowano

To nie jest zwylke owijanie w bawelne ale poprostu klamanie swoich klientow caly czas utwierdzajac ich w przekonaniu ze to Lare jest producentem...

Opublikowano
ppwash, teraz uważaj na siebie, też kiedyś dostałem podobnego maila i opisałem swoją opinię na forum:)

Czego to ja się potem pod swoim adresem nasłuchałem..

Jak poleciłem krausa to dostałem PW od Lare :

:?
Opublikowano
Co do kontenera - podałem tylko ceny, pół kontenera to połowa kosztów itp :dontknow:

Ja zamawiam paczki 30Kg droga powietrzna 162usd za paczke czas dostawy 7 dni.