Jump to content

Recommended Posts

Posted

jako czlonkowie pierwszego polskiego forum o detailngu mamy niepowtarzalna szanse stworzenia slownika nazw czynnosci i srodkow na nasz rodzimy jezyk. co Wy na to? jakie pomysly?

bo jak nazwac car detailer-a po naszemu?

• 2 weeks later...
Posted

no pewnie. ja dzis podsumowalem wydatki z ostatniego polrocza i dodalem do tych, ktore wlasnie zaplanowalem. MASAKRA...

Posted
no pewnie. ja dzis podsumowalem wydatki z ostatniego polrocza i dodalem do tych, ktore wlasnie zaplanowalem. MASAKRA...

Nie ma nic za darmo, zawsze coś kosztem czegoś :P

Posted

Myślę, że trzeba zacząć od hasła Detailer - czyli każdy z nas :shock:

Posted
Myślę, że trzeba zacząć od hasła Detailer - czyli każdy z nas

Krótko mówiąc szczególarz :roll:

Posted

Szczególarstwo to jeden z objawów naszej choroby - to co nas odróżnia od innych :lol:

Posted

forum szczególarzy, dobre;) a moze detalistów? choc to moze za bardzo się ze sprzedażą kojarzy.

Posted

Dokładnie. Detaliści i hurtownicy. ci drudzy są mniej szczególarni. :lol:

Posted

Detalistow bym odradzal, szczegolnie w przypadku samochodow bo moga kojarzyc sie z handlarzami a my raczej licznikow nie zamierzamy krecic :D

Oprocz "detailer" z angielskiego, pewnie nic lepszego nie da sie wymyslic.

Posted
Oprocz "detailer" z angielskiego, pewnie nic lepszego nie da sie wymyslic.

Dokładnie, kwestia zrozumienia tematu, nie każdego da się do tego przekonać, bo i po co ;) , po prostu trzeba czuć klimat i tyle

• 1 month later...
  • Administrator
Posted

Jak nazwać po polsku "efekt skraplania i utrzymywania się kropelek na wosku"

(D: ABPERLVERHALTEN - GB: WATER BEADING)

Czy ktoś ma jakiś pomysł ?

Posted

samo skraplanie to jest też kondensacja :) czyli zmiana stanu skupienia ,np. pary wodnej w krople wody( wodę ) :)

• Administrator
Posted
samo skraplanie to jest też kondensacja :) czyli zmiana stanu skupienia ,np. pary wodnej w krople wody( wodę ) :)
Wszystko, ładnie i pięknie, ale nadal nie mamy odpowiednika do angielskiego lub niemieckiego :roll:

(w niemieckim oficjalnie takiego słowa nie ma - zostało wymyślone przez takich ludzi jak my).

Posted

to może zrbic ankietę ,ale przed tym może jeszcze jakaś nazwa jedna :) chociaż kropelnkowanie chyba będzie najlepsze :)

• Administrator
Posted
to może zrbic ankietę ,ale przed tym może jeszcze jakaś nazwa jedna :) chociaż kropelnkowanie chyba będzie najlepsze :)
Jak niema innych propozycji, to zostawmy kropelkowanie ;)