karmen Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Chodzi o to, 偶e rozbiera艂em dzi艣 cz臋艣ciowo konsol臋 艣rodkow膮 i okaza艂o si臋, 偶e niekt贸re mocowanie s膮 naderwane nieco i ledwo si臋 trzymaj膮. Jakie艣tam foto pogl膮dowe poni偶ej. W zasadzie to m贸g艂bym u偶y膰 po prostu kropeki lub super glue, ale wydaje si臋, 偶e jednak te elementy chocia偶 troch臋 pracuj膮 podczas jazdy i troch臋 elastyczne to musi by膰 po艂膮czenie. Te kleje typu kropeka to raczej twarde spoiny robi膮. Tak wi臋c pytanie moje jest takie: jaki klej do tworzywa u偶y膰? Jak rozpozna膰 jakiego rodzaju tworzywo sztuczne to jest? B臋dzie gdzie艣 to napisane na tych gratach? Nie powiem - jakie艣 znaczki i symbole s膮 wybite na tych cz臋艣ciach, ale nie wiem co one oznaczaj膮. 聽 聽
MarkPol Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Pewnie to b臋dzie PP. Trudno to sklei膰 czymkolwiek.
art'ek Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 poszukaj u Ciebie w mie艣cie firm spawaj膮cych plastiki
Damkuz Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Najlepszym spoiwem b臋dzie ten sam materia艂 klej膮cy co cz臋艣膰 sklejana. Ja bym rozgrza艂 to lutownic膮 i po艂膮czy艂. Jak nie masz lutownicy to rozgrzej kawa艂ek metalu , dotknij na ca艂ej d艂ugo艣ci 艂膮czenia i zaci艣nij. Powinno da膰 rade. A najlepiej jak kolega napisa艂-jed藕 tam, gdzie spawaj膮 plastiki. Za 5 z艂 masz po艂膮czone. P.S. Uwaga, bo niekt贸re tworzywa po rozgrzaniu "strzelaj膮" czyli efekt jakby si臋 plastik zagotowa艂 i wtedy uwaga na r臋ce i oczy. Ja ju偶 tak mia艂em jeden raz i plastik wtopi艂 mi si臋 w palec. Od tego czasu zawsze robi臋 pr贸b臋.
citrofan Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 najlepszy klej do plastikow tomplastic welding firmy versachem
kedar Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Rozmawia艂em kiedy艣 z kolega, kt贸ry pracowa艂 przy produkcji form na kokpity samochodowe. Pono膰 deski rozdzielcze s膮 robione z ABSu. Postaram sie odnowi膰 kontakt i dowiedzie膰 si臋 wiecej. My w pracy u偶ywamy klej贸w Loctite, mog臋 sprawdzi膰 jaki jest do abs.
karmen Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zg艂o艣 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Sprawdzi艂em dok艂adnie. Wsz臋dzie znaczki PP. 聽 Znacie to? Nada si臋? 聽 聽 http://www.ekwasek.pl/index.php?product ... od_id=2783
blackmamba Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Tak nada si臋 ale cud贸w nie b臋dzie delikatnie poruszysz i zn贸w p臋knie.
sonax Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 http://allegro.pl/wurth-klej-klebfix-su ... 60527.html 聽 Bierz to i da rad臋.Klej wulkanizuje,a wi臋c troch臋 "topi" materia艂 i 艂adnie 艂膮czy. Mam du偶e opakowanie,ale za daleko mieszkasz.
Tomek WRO Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 karmen, zawie藕 to do spawania plastik贸w. Tylko wcze艣niej nie pr贸buj klei膰 偶adnym klejem bo ci臋偶ko b臋dzie oczy艣ci膰 do spawania. Zap艂acisz 5 zeta i nie p臋knie. Ja nie pr贸bowa艂bym u偶ywa膰 klej贸w ew. jak wcze艣niej pisali samemu zgrza膰 na gor膮co. Stare lutole fajnie si臋 nadaj膮 do tego
blackmamba Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zap艂acisz 5 zeta i nie p臋knie. No nie 5 zeta ale od 4-paka browca do 50 z艂 przynajmniej tak chc膮 w Wawie ale fakt niczym lepiej nie skleisz te偶 kiedy艣 m臋czy艂em si臋 z tymi plastykami i sklejanie klejem nic nie da艂o. Jeszcze lepsze rozwi膮zanie Allegro i polowanie na okazj臋
MarkPol Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 http://www.ataszek.pl/mega/mega-99 聽 Ten jest specjalistyczny do PP. Wi臋c mo偶e?
damiann88 Opublikowano 7 Maja 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 7 Maja 2013 Ja takie z艂amania naprawiam lutownic膮, najlepiej do tego nadaje si臋 taka ma艂a punktowa, potem mo偶na ewentualnie wzmocni膰 jakim艣 klejem
legion Opublikowano 27 Lipca 2017 Zg艂o艣 Opublikowano 27 Lipca 2017 Temat troch臋 stary ale mo偶e komu艣 w przysz艂o艣ci si臋 przydadz膮 instrukta偶e jak spawa膰 PP youtube.com/user/ataszek/search?query=PP wszystko wyt艂umaczone od podstaw wraz z ewentualnym doborem sprz臋tu. Je艣li uprze膰 si臋 na klej to te偶 doradzaj膮 jaki wybra膰 i na co wr贸ci膰 uwag臋.聽
3echo Opublikowano 17 Listopada 2019 Zg艂o艣 Opublikowano 17 Listopada 2019 Potrzebuj臋 przyklei膰 listw臋 na podszybiu w Grande Punto do deski rozdzielczej.Po艂ama艂y si臋 zaczepy.Wymiana na now膮 nie wchodzi w gr臋,gdy偶 ten typ tak ma.Prosz臋 o rad臋 jakiego typu klej najlepiej si臋 nadaje do tego?
ghost Opublikowano 17 Listopada 2019 Zg艂o艣 Opublikowano 17 Listopada 2019 5 minut temu, 3echo napisa艂: Potrzebuj臋 przyklei膰 listw臋 na podszybiu w Grande Punto do deski rozdzielczej.Po艂ama艂y si臋 zaczepy.Wymiana na now膮 nie wchodzi w gr臋,gdy偶 ten typ tak ma.Prosz臋 o rad臋 jakiego typu klej najlepiej si臋 nadaje do tego? "klej szewski" u偶ywany do but贸w, klei plastiki, gum臋 prawie wszystko, latami wytrzymuje mrozy i upa艂y, jak skleisz to zostanie na amen
3echo Opublikowano 17 Listopada 2019 Zg艂o艣 Opublikowano 17 Listopada 2019 43 minuty temu, ghost napisa艂: "klej szewski" Tego nie bra艂em pod uwag臋.Ju偶 pr臋dzej rozwa偶a艂em kropelk臋,poniewa偶 to jest "perfidny plastik".
Rekomendowane odpowiedzi
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj si臋Zaloguj si臋
Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.
Zaloguj si臋