DAMIANe34 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Witam! Przedstawiam moje dzisiejsze działania mające na celu szybkie doprowadzenie wnętrza Forda Galaxy do stanu używalności. Autko było użytkowane przez Panią Listonosz Stan wnętrza tragedia, z weluru zrobiły się pół skóry, tak samo boczki a do tego wszystko pożółknięte od wyjarania niewiarygodnej ilości fajek... Zanim się za to zabrałem wietrzyło się kilka godzin. Do pracy został zaprzęgnięty ciężki zawodnik czyli Dimer a na fotele i boczki Nielsen Nap Low Foam. Używane oczywiście w miarę rozsądne stężenia, plastiki się doczyściły bez przebarwień i innych takich. Relacja może niezbyt obszerna ale nie miałem możliwości aby robić więcej fotek. Auto będzie dokończone w poniedziałek i wtedy będzie przedstawiony efekt finalny. Na deskę rozdzielczą i plastiki pójdzie PB Natural Look,a co jeszcze to się zobaczy. Wstępne efekty prac: To co zastałem we wnętrzu: Blee.. Kilka 50/50 Efekty powoli finalne: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciety1989 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Smrodu fajek prędko się nie pozbędziesz, przydało by się porządne pranie ekstrakcyjne. Czekam na efekt finalny moze być ciekawie. Jak tak jest w środku to na zewnątrz ? Na lewarku zmiany biegów:D widze ze jakas radosna twórczość Pani listonosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtszudi Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 pol godziny ozonatora i smrodu po fajkach sie pozbedzie w duzej mierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden0282 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Niezły trol tym jeździł , efekty po Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Masz foty foteli po praniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 15 Marca 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 pol godziny ozonatora i smrodu po fajkach sie pozbedzie w duzej mierze Jakiego potwora masz na myśli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek. Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Widać że sporo pracy musiałeś włożyć w to autko. Robisz dla siebie czy z powrotem wraca w ręce kata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Był używany odkurzacz do prania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miHoo79 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Podpowiedz cos wlascicielowi, przy okazji odszczurzania warto wymienic zmeczony gumowe nakladki na pedały, bo obecne są zmeczone przebiegiem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masa140 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Siedzenie kierowcy wygląda jakby smoła na nich była ale na takich najlepiej widać efekty - powodzenia i czekamy na finał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez25 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 mnie by było wstyd komuś oddać taki samochód do zrobienia szacunek za podjętą pracę mam nadzieję że okulary, maska i rękawiczka poszły w ruch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prokop0007 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Trzeba przyznać że autko konkret zapuszczone ale tak jak przyznał masa140 na takich najlepiej widać zmianę a musze przyznać że ostatnio tak mi wpadły w oko takie galaxy/alhambry/sharany że chętnie bym się zamienił na takiego Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Wlasciciel tam smarkal czy plul w srodku ? ;o szok... Praca jak na ten etap super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro00 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Dimer a na fotele Odważnie Na lewarku zmiany biegów:D widze ze jakas radosna twórczość Pani listonosz To chyba jakiś "przekaz podprogowy" - gumki na drążku Ogólnie świetny projekt. Z Pani niestety straszna fleja, współczuje jej mężowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 15 Marca 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Wszystko fajnie, ale jako ze robilem juz ten model to pare uwag: - na zdjeciach nie widac zebys zdjal plastikowe nakladki miedzy fotelem na tym dolkiem ;P - mogles zdjac plastiki wokol recznego - plastiki przy skrzyni biegow - przy tym kratkowanym nadmuchu na drugi rzad siedzen rowniez pelno syfu sie zbiera, ale nie widze bys rozebral ;P Reasumujac, mogles te 10min na krecenie srubokretem poswiecic wiecej Ale i tak rozumiem. Wyszlo bardzo przyzwoicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rascall Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Wszystko fajnie, ale jako ze robilem juz ten model to pare uwag: - na zdjeciach nie widac zebys zdjal plastikowe nakladki miedzy fotelem na tym dolkiem ;P - mogles zdjac plastiki wokol recznego - plastiki przy skrzyni biegow - przy tym kratkowanym nadmuchu na drugi rzad siedzen rowniez pelno syfu sie zbiera, ale nie widze bys rozebral ;P Reasumujac, mogles te 10min na krecenie srubokretem poswiecic wiecej Jasne, mógł również wyciągnąć całkowicie wykładzinę i umyć blaszaną podłogę pod spodem, mógł odkręcić boczki drzwiowe i poszycie drzwi wyczyścić. Zaryzykowałbym również ściagnięcie podsufitki i wyczyszczenie jej od drugiej strony żeby pozbyć się całkowicie smrodu fajek. Ludzie rozbrajacie mnie - może ktoś zapyta jaki budżet właściciel samochodu przeznaczył na doprowadzenie go stanu używalności. Może ktoś to robi za 200zł i raczej już nie ma ochoty za tak marną kasę rozbierać połowy samochodu. Niektórym się wydaje że jak ktoś już coś robi przy samochodzie to począwszy od wnętrza, powienien go jeszcze umyć, odświeżyć lakier i zrobić detailing komory silnika. Jak już coś nie jest zrobione to się kręcenie nosem zaczyna Może chłopak nie żyje z czyszczenie samochodów, może wziął za tą usługę 1000zł, może nie czuje się na siłach demontować połowy samochodu w obawie przed uszkodzeniem plastików... BTW robota całkiem fajnie wyszła. Pokaż zdjęcia finalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 16 Marca 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 rascall, ale to jest dział "pokaż swój blask" a nie co komu zrobiłem za dwie stówy więc krd ma pełne prawo do konstruktywnych uwag. Praca super! Szkoda że oglądałem ją przy śniadaniu - trochę mi się jeść odechciało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIANe34 Opublikowano 16 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Dokladnie tak jak mowisz rescall.. Czasem po prostu za wzieta kase nie ma sie weny zeby rozgrzebywac auto... Fotki fialne m.in. Wypranych foteli i zlozonej calosc beda w poniedzialek popoldniu gdy autko bedzie zlozone. Do prani byl uzyty odkurzacz mokro/sucho Karchera, wiaderko i szczoteczka. Wstepny oprysk na fotel z Dimera a pozniej szorowanie mikstura: Nielsen+plyn Tymek+plyn do dywanow Tak i na to proszek Karchera do ekstrkcji. taka moja sprawdzona mieszanka;) Auto po odszczurzeniu idzie do mechnika na naprawe glowicy i na sprzedaz. Ale to juz nie moja dzialka tylko wlasciciela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIAN1991 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Co do Dimera macie jakieś złe doświadczenia?? Ja powiem szczerze w czyszczeniu wnetrza na nim bazuje Wstepnie rozrabiam go 1:30 a do samego prania od 0.5 l do 1 tego roztworu na 5 litrów wody. Jeszcze nikt nigdy mi nie powiedział że mu szmatę z Fotela zrobiłem albo że wyszły odbarwienia. A Pro Głównego Tematu... Praca moim zdaniem wyszła zacnie. A Auto Musiało tragicznie śmierdzieć ;/ Czekam na Finalne fotki .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignac Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Praca pełen pozytyw dobry mini autobus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIANe34 Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Praca pełen pozytyw Dzięki wszystkim za miłe słowa, chociaż nie wynagrodzą one katorgi mojego nosa heh Jutro dodam fotki jak to wszystko wyszło na gotowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Efekty powoli finalne: Niezłe 50/50 to jakiś cien padał, czy rzeczywiście tapicerka powinna być beżowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 te drzwi to jakaś masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIANe34 Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Akurat te drzwi to tak dziwnie oświetlone były i już po wyczyszczeniu plastików Ale mniej więcej taki sam efekt był Dziś autko zostało poskładane, raz jeszcze odkurzone ( podłoga nie była przepierana) i złożone. Fotele wylądowały na swoich miejscach, poprawiłem jeszcze kilka rzeczy i zabezpieczyłem elementy z tworzywa PB Natural Look. Z zewnątrz został tylko umyty z racji tego że jeszcze sobie postoi po mechanikach... W paru miejscach na fotelach moja mieszanka i szorowanie nie dała rady niestety i dziś jeszcze to poprawiałem, stąd widoczne w paru miejscach ciemniejsze obszary na fotelach które są wynikiem tego że jeszcze wszystko nie doschło... Chociaż różnica i tak jest kolosalna Foty robione niestety Xperią x10 więc jakość nie powala.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi