Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
Opublikowano

A dlaczego nie mieszać - podobno alkoholi się nie miesza ale pianę z APC zawsze można ;)

A zależy czego dolejesz - ja do VP dodałem APC z Tesco i piana wyszła gorsza ale po APC AB już było dobrze.

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
A dlaczego nie mieszać

W zabawie z marolexem lekko zła receptura i już doopa wychodzi więc wolę dopytać. ;)

APC Nielsena.

Skoro tak to będę testował ........... na teściowej oplu. :D

Dzięki Rychu. ;)

• Moderator
Opublikowano
W zabawie z marolexem lekko zła receptura i już doopa wychodzi więc wolę dopytać. ;)

Jak dasz conajmniej 50ml srodka pieniacego na 1 litr wody to bedzie na pewno dobrze. Czy to bedzie apc czy piana to juz jeden wal :P

Co do domywania VP NSF to nie wiem, czego oczekujesz po normalnej pianie do biezacej pielegnacji nawoskowanego pojazdu, zmiekcza brud jak kazda inna piana tego typu na rynku, a do tego ladnie pachnie i jest jedna z tanszych.

Opublikowano

Witam wszystkich - zakupiłem na stronie Meguiare's ich zestaw New Car Kit - jestem już po pierwszym mycie, ale mam parę pytań.

1. Do wnętrza zakupiłem Meg quick interior detailer - nada się, czy muszę dokupić coś jeszcze?.

2. Auto jest nowe - jest sens kupować APC? (w ogóle APC jest jakiś niezbędny czy przy częstym sprzątaniu wystarczy np. roztwór białego jelenia jak gdzieś na forum przeczytałem)?

3. Czy można Ultimate Wax nanosić także na zderrzaki czy wybrać coś jeszcze?.

4. Czy pielęgnować czarne plastiki na zewnątrz?.

Z góry dziękuje.

• Moderator
Opublikowano

1. Do regularnej pielegnacji lepszy bylby normalny dressing. Qd do wnetrz raczej do przetarcia z kurzu raz na jakis czas.

2. Jest sens. Raz na miesiac/poltora warto przeczyscic wnetrze apc i pozniej nakladac dressing.

3. Na lakierowane jak najbardziej, na nielakierowany plastik juz nie.

4. Tak.

Opublikowano

Wielkie dzięki, ale późna pora i mały chochlik mi się wkradł - nie chodziło o to CZY a CZYM pielęgnować czarne plastiki na zewnątrz, najlepiej z oferty Meg.

Dresing do kokpitu - np Natural Shine Protectant - to, czy chodziło o coś innego?

Raz jeszcze z góry dziękuję za odpowiedzi.

Opublikowano

Ile czasu wystarczy aby spolerowany carbon z zymola sie wypocil na sloncu? Bo teraz strasznie pyli na dworze.

Opublikowano

Jak sądzicie jest sens kupić Poorboy's World Black Hole Show Glaze, by kłaść go po / zamiast Lusso Revitalizing Creame na czarnych lakeirach ? Będzie znaczące podbicie look-u czy raczej nie ma to sensu?

Opublikowano
Widze,ze zdania sa podzielone.Wiec uzyje profilaktycznie IPA,nie zaszkodzi,a moze pomoc

zrób sobie pół na pół i będziesz wiedział jak jest lepiej

Opublikowano

Zakupiłem swój zestaw :

Nielsen Cyclone APC 500 ml

Gold Class Car Wash Shampoo & Conditioner 1893 ml

Valet PRO Ph Neutral Snow Foam 5l

Ręcznik Fluffy Dryer

Prickbort MAC 124 1l - usuwa smołę

Valet PRO glinka średnio agresywna 100g

Collinite 476s + IPA + Meguiars + mikrofibra !

Auto Brite Wheel Cleaning Bristle Brush

Meguiars Even-Coat Applicator Pad 2-pak

Dodo Juice Lime Prime 250 ml

Auto Finesse Spritz Interior Detailer 500 ml

FLEXIPADS Ręcznik z mikrofibry biały - 40 x 40cm

Starczy na 2 samochody i powiedzmy 2 lata ? Myję średnio co 2 tygodnie.

No i czy jeszcze czegos mi brakuje?

Jakis preparat do opon mam i do felg też.

Opublikowano

J23, do pielęgnacji czarnych plastików zewnętrznych polecam VP Dionysus Trim Glitz

• Administrator
Opublikowano
czy metodę zenitu stosuje się na każdym etapie (cutting, polishing, finishing) korekty

Niekoniecznie ;)

Przykładowo, jeżeli już na starcie widać że trzeba będzie zrobić kilka podejść cuttingiem, to nie ma sensu zjeżdzania z obrotami po każdym z nich, bo i tak zaraz zaczniemy wszystko od początku. Podobnie rzadko kiedy jest to potrzebne przy finishu, gdzie obroty już nie grają takiej roli przy wykończeniu.

Opublikowano

Evo fajna uwaga bo ładnie oszczędzić może to czasu :)

Ja mam jeszcze takie pytanie, ile wtedy szacunkowo pracuje się z np FG500, bo miałem ostatnio wrażenie że mocno tnie tylko pierwsze kilka przejazdów a potem efekt cięcia mocno słabł -takie było moje odczucie, ale może trzeba pracować normalnie długo tylko odpuścić sobie zjazd z obrotów? :idea:

Opublikowano
mocno tnie tylko pierwsze kilka przejazdów a potem efekt cięcia mocno słabł -takie było moje odczucie, ale może trzeba pracować normalnie długo tylko odpuścić sobie zjazd z obrotów? :idea:

A nie jest to kwestia gąbki?

Doskonałym przykładem jest Biała flexi,która póki świeża tnie jak durna,potem jak się zagrzeje,już trochę gorzej jej to idzie :dontknow:

Opublikowano

Gąbka przecież jak się zapycha to gorzej tnie. Przeczyścić pad i dalej jazda. Przy cuttingu co kilka przejazdów biorę szczotkę w dłoń i czyszczę pad.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.