Moderator krd Opublikowano 8 Maja 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 zastanawiam się nad niewidzialną wycieraczką ale nie wiem która wybrać ( jest może test na forum ? nie zauwazyłem w dziale testy ) widzialem na allegro kilka K2 ale jakoś nie przekonują mnie te produkty , i zastanawiam się nad RainX czy jest jakaś alternatywa lepsza/gorsza do 25 zł? Autoland.
Treys Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 do 25zł może być ciężko:) RainX raczej w tym przedziale to wybór numer 1 zawsze RainX mam od ręki za 23-24 zł ale nie wiem jak ze skutecznością a coś lepszego i pewnego powyżej ? bo nie wiem czy RainX to dobry wybór doradzcie mi
Mielony Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 Czy PB NL należy docierać fibrą po zaaplikowaniu? I czy da coś jeśli się go położy dwa lub trzy razy, na plastiku który nigdy nie widział nawet dressingu z tesco?
escimo Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 wojtassss, http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=11997
matek55 Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 Hej, 2 tyg temu kładłem Dodo LPL + Dodo diamond white teraz chce aplikowac FK 1000p. Przelecieć samochód IPA i wtedy 1000p ? Czy smalcowac zaraz po umyciu/osuszeniu?
proximo Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 IronX - nie. Dziękuję Pracował ktoś z lakierami Chryslera? Dokładniej 300C? Masa powinnien wiedzieć, poszukaj relacji jak robił ręczną korektę
ktm950 Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 zastanawiam się nad niewidzialną wycieraczką ale nie wiem która wybrać ( jest może test na forum ? nie zauwazyłem w dziale testy ) widzialem na allegro kilka K2 ale jakoś nie przekonują mnie te produkty , i zastanawiam się nad RainX czy jest jakaś alternatywa lepsza/gorsza do 25 zł? Autoland. Również polecam. Ostatnio testowałem jej wytrzymałość. Przeleciałem szybę rozcieńczalnikiem, zmywaczem silikonowym, Nu Glassem - NW Autolanda mam wrażenie, że dalej siedzi i woda ucieka, ale teraz dopiero powyżej 90 km/h. Skubana...
weglus Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 http://mrcleaner.pl/meguiars-da-power-s ... p2325.html miał ktoś z tym styczność? [ Dodano: 8 Maj 2013, 16:36 ] ktm950, a ja przepolerowałem szybe sonaxem do polerowania szkła na mikrofibrowym aplikatorze i NW nie ma
Kama Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 Nie lepiej za te pieniądze kupić rotacje?
g.pajak Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 Przeleciałem szybę rozcieńczalnikiem, zmywaczem silikonowym, Nu Glassem - NW Autolanda mam wrażenie, że dalej siedzi i woda ucieka trochę mało prawdopodobne, aby po prawidłowo zastosowanym Nu-Glass'ie niewidzialna wycieraczka tego typu jeszcze siedziała.
Driv3rrrr Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 Ludziska jaki quick detailer dobrze usunie zacieki z wody?? Najpierw umyłem auto na słońcu, przyschło i dupa blada mimo wycierania do sucha. Umyłem drugi raz w cieniu, wysuszyłem i dalej kaszana. Nawet Tripple sobie nie radzi.
ktm950 Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 Do pracy z NuGlassem nie przykładałem się jakoś szczególnie, więc może to ją ocaliło. W dodatku trochę mżyło... Bardziej mnie jednak zdziwiło, że zmywacz silikonowy, ani rozcieńczalnik jej nie usunął... Magia jakaś?
Moderator krd Opublikowano 8 Maja 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 Ludziska jaki quick detailer dobrze usunie zacieki z wody?? Najpierw umyłem auto na słońcu, przyschło i dupa blada mimo wycierania do sucha. Umyłem drugi raz w cieniu, wysuszyłem i dalej kaszana. Nawet Tripple sobie nie radzi. Z wody czy aktywnej piany? Bo jak zaschla Ci Magifoam to pozostaje cutting, nawet polish tego nie rusza... A z wody to powinien kazdy usunac...
matek55 Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 Hej, 2 tyg temu kładłem Dodo LPL + Dodo diamond white teraz chce aplikowac FK 1000p. Przelecieć samochód IPA i wtedy 1000p ? Czy smalcowac zaraz po umyciu/osuszeniu?
Driv3rrrr Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 Z czystej wody, nawet szampon nie zasechł bo spłukiwałem jak najszybciej
proximo Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 Ludziska jaki quick detailer dobrze usunie zacieki z wody?? Najpierw umyłem auto na słońcu, przyschło i dupa blada mimo wycierania do sucha. Umyłem drugi raz w cieniu, wysuszyłem i dalej kaszana. Nawet Tripple sobie nie radzi. Z wody czy aktywnej piany? Bo jak zaschla Ci Magifoam to pozostaje cutting, nawet polish tego nie rusza... A z wody to powinien kazdy usunac... ale sonax nie usunie
wojtassss Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 masa proximo Dziękuję coś się leniwy robię i szukajke omijam
Driv3rrrr Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 Ludziska jaki quick detailer dobrze usunie zacieki z wody?? Najpierw umyłem auto na słońcu, przyschło i dupa blada mimo wycierania do sucha. Umyłem drugi raz w cieniu, wysuszyłem i dalej kaszana. Nawet Tripple sobie nie radzi. Z wody czy aktywnej piany? Bo jak zaschla Ci Magifoam to pozostaje cutting, nawet polish tego nie rusza... A z wody to powinien kazdy usunac... ale sonax nie usunie Czyli muszę sie w takim razie zaopatrzyć w Auto Finesse albo Megsa
Piotrek Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 Ma ktoś jakiś pomysł czym zabezpieczyć białe Conversy ? Strasznie szybko się brudzą, a pranie co tydzień w pralce jest uciążliwe.
Lukasz9 Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 Koledzy, czy jest jakaś ograniczona przydatność glinki? W ubiegłym roku (lipiec) kupiłem VP yellow clay i trochę mi zostało. Wrzuciłem ją do szafy, temp. na plusie, zaciemnione miejsce i leżakuje sobie w foliowym opakowaniu (kapnąłem tam trochę QD) Btw, auto ma rok, jest to czarna perła i powiedzcie mi czy w tym roku również zrobić auto glinką od VP czy może kupić coś innego? Pozdrawiam:)
wojtassss Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 Wrzuć na chwilę do ciepłej wody i uformuj ją ładnie od nowa -> działaj śmiało
Mielony Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 Ponawiam pytanie, proszę o odpowiedź Czy PB NL należy docierać fibrą po zaaplikowaniu? I czy da coś jeśli się go położy dwa lub trzy razy, na plastiku który nigdy nie widział nawet dressingu z Tesco? Pozdrawiam
weglus Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 Mielony, jak go dotrzesz to sie chyba powinien lekko błyszczeć z tego co pamiętam. a taki plastik pewnie będize pił dressing wiec będziesz musiał 'dokładać'
escimo Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 Mielony, jeśli tapicerka nie miała dressingu, to pewnie będzie chłonąć środek jak szalona Natomiast co do docierania MF, to już kwestia indywidualna. Jeśli ktoś lubi efekt plaka to nie dociera, jeśli woli coś wpadającego w satynę to należy dotrzeć
Rekomendowane odpowiedzi