rickson Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2013 No o to mi chodziło Bjpierw oparcie, potem pasy
Bieniek Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Koledzy na szybko. Polbruk poplamiony plynem hamulcowym. APC nie rusza. Czym to atakowac?
kupusso Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Czy mogę bez obaw użyć APC Bilt Hamber Surfex HD jako prespray przed RM760? 1:30? Nie radzę! APC mocno się pieni i zapchasz odkurzacz. Piana będzie wyrzucana na zewnątrz, albo zadziała zabezpieczenie i odkurzacz przestanie zasysać. Będziesz musiał co chwilę opróżniać zbiornik.
Moderator krd Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Nie radzę! APC mocno się pieni i zapchasz odkurzacz. Piana będzie wyrzucana na zewnątrz, albo zadziała zabezpieczenie i odkurzacz przestanie zasysać. Będziesz musiał co chwilę opróżniać zbiornik. Nie mialem tego problemu. Piany praktycznie brak, poza tym fakt, ze oprozniam zbiornik jak jest juz w 20% zapelniony...
Woody07 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Podczas majówki chce trochę powalczyć Glinka ValetPRO Yellow Poly Clay Bar, Tri color z Megsem UC, Dodo Juce Lime Prime, Poorboy's White Diamond, na to FINISH KARE 2685 Pink Wax (nie było FK 1000p jak kupowałem) i na to wszystko jeszcze Sonax Extreme Brilliant Shine Detailer. Dobra kolejność i ogólnie ma to sens po Dodo dawać PBWH przed woskiem? Czy to co uda mi się wypracować UC i częściowo pewnie wypełnić nie zejdzie potem po DJ LP?
kamilgt Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Wystarczy jak dasz cleaner i sonax QD wg mnie wosk i politura zbędne jak chcesz to psikać sonax bsd
Woody07 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Ale chciałbym coś tam podbić, może coś wycisne z tego jasnego lakieru...
kupusso Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Nie radzę! APC mocno się pieni i zapchasz odkurzacz. Piana będzie wyrzucana na zewnątrz, albo zadziała zabezpieczenie i odkurzacz przestanie zasysać. Będziesz musiał co chwilę opróżniać zbiornik. Nie mialem tego problemu. Piany praktycznie brak, poza tym fakt, ze oprozniam zbiornik jak jest juz w 20% zapelniony... Muszę zaznaczyć, że mój Surfex był w stężeniu ok 1:10. Zabrakło mi prespreya i spryskałem tapicerkę bagażnika APC, miałem później problemy z wypłukaniem, mnóstwo piany, zatykający się George. Mam złe wspomnienia
AMS Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Czy dla szybkiego odświeżenia autka w celu zniwelowania lekkich zmatowień dobrym pomysłem będzie użycie SRP na padzie polish?
wkr Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Woody07, Na twoim miejscu użyłbym tylko lekko ściernej pasty, jeżeli lakier nigdy nie był ruszany i na to wosk. A po miesiącu, jak zobaczysz, że wosk osłabł to wzmocnij go sonaxem i tyle. Z doświadczenia wiem, że im więcej nałożysz na lakier tym efekt gorszy. A pomiędzy UC, Dodo Juice Lime Prime a Poorboy's na jasnym lakierze nie zobaczysz różnicy. Skoro nie widać różnicy to po co przepłacać
maya Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Czy dla szybkiego odświeżenia autka w celu zniwelowania lekkich zmatowień dobrym pomysłem będzie użycie SRP na padzie polish?Tak da radę.
barry_1 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Witam, czy miał ktoś możliwość porównania w skuteczności działania Sonax Extreme do felg z TRIX-em? kusi mnie zakup tego drugiego a jak do tej pory Sonax dawał radę. Z góry dzięki za odp.
micrus Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Czy takie słupki można polerować maszyną? Są na nich ewidentne swirle:
Pavlik Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 micrus, jeśli są czarne/lakierowane na wysoki połysk to poszukaj informacji odnośnie piano black
micrus Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Dzięki. Wygląda na to, że można spróbować czymś delikatnym.
wojtassss Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Jak masz lakierowane jak ja to IP 2500 na białym flexi PF 4000 na niebieskim 3M
barry_1 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Porównywał ktoś skuteczność Sonax extreme do felg z TRIX-em? Wiem że prym w tej materi wiedzie IronX jednakże korci mnie zakup TRIX-a którego mógłbym użyć jako jednego środka do felg i karoserii celem pozbycia się smoły itp...
Swoop Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 barry_1, nie warto ... lepiej kupić 2 i użyć w razie potrzeby
Borek123 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Jakieś wskazówki podczas polerowania motorówki (laminat)? Jakie obroty utrzymywać itd?
micrus Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2013 Wyglądają identycznie. Dzięki Wojtasss. Planowałem to zrobić podobnie. Z innej beczki: jak przywrócić do życia aplikator od opti coat i mikrofibry?
KeepeR Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 Panowie potrzebna mi jakaś pasta one-step, zastanawiam się mieży scholl A15 a s17, co będzie lepsze ? ew. może jest coś ciekawszego na rynku ?
escimo Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 KeepeR, s17 jest dobra jako One-Step Chociaż ja wolę jakieś AIO zawsze zapodać
KeepeR Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 Przykładowo takie Cherry Glaze usunie dużo mniej zarysowań niz s17 ? o ile Cherry Glaze ma właściwości ścierne a nie tylko wypełniające Jaki pad do s17 będzie dobry jako one-step ? jakiś miekkie finish ?
escimo Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 KeepeR, no głównie dlatego wolę one step używać AIO, bo więcej wypełni i szybciej praca idzie. A co do gąbki, to myślę, że żółty 3M będzie OK
Moderator Eryczek Opublikowano 2 Maja 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 Co daje taka mosiężna dysza w opryskiwaczu? http://www.sklep.polishangel.pl/index.p ... o-100.html
Rekomendowane odpowiedzi