Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Panowie jakiś stołek warsztatowy na kołach polecacie ? miałem brać ten od proline, może warto do czegoś dopłacić ?

Może być PW

Opublikowano
Nie poczekał ja i zrobił odwrotnie :wallbash:

Poszła piana, spłukał, smoła iron-x i znowu spłukał. coś tam krwawiło :D

Trudno nauczka na przyszłość.

Nie martw się. Ja ostatnio miałem takie błoto na aucie, że prickbort i tak by się nie przebił. Zrobiłem piana -> płukanie i po chwili prickbort na sucho-mokre auto i smoła zeszła aż miło.

Opublikowano

Czy po przejazdach na FG500 na białym flexipads i po zadowalającym efekcie po sprawdzeniu IPA mogę zrobić finisch na SF4000 i czarnym padzie ProfiPolish?

• Moderator
Opublikowano

Mozesz probowac, ale szczerze watpie bys wyciagnal wszystkie holo porobione po fg500, nie po to producenci zalecaja 3 kroki, zeby ktorys z nich olewac ;P

Opublikowano

szybka kwestia - do przesmarowania przekładni/głowicy w Silverlinie nada się smar litowy ŁT-43?

Opublikowano
Mozesz probowac, ale szczerze watpie bys wyciagnal wszystkie holo porobione po fg500, nie po to producenci zalecaja 3 kroki, zeby ktorys z nich olewac ;P

Dzięki za odpowiedz ;)

Bo właśnie dziwi mnie często choćby kombinacja cięcia 500tką i od razu finiszem 3000. W takim razie czas na 2500 i zółty padzik z 3m.

Opublikowano

Bieniek,ja dawno temu pryśnięte/przyciemnione lampy czyścilem papierkiem ściernym chyba 2000 a potem polerka byla.

Chyba,że zaczniesz od grubszego a jak już się przetrzesz to wtedy na drobniejszy.

Można by tez SPRÓBOWAĆ zmyć rozpuszczalnikiem delikatnie, żeby plastiku nie popieprzyć.

Opublikowano

Mam pytania przed wyjazdem na długi weekend. :kox:

1. Po aplikacji IronX na auto pilnować bardzo żeby nie zaschło na lakierze ? Czy jeśli zaschnie to łatwo to zmyć ?

2. Po nałożeniu warstwy wosku i wypracowaniu na cacy po 2h można śmiało nakładać 2gą warstwę wosku ? Ma to sens czy za krótka przerwa - wypracowaną 1szą warstwę poddam działaniu temp od słoneczka więc raczej się dobrze wygrzeje tylko pytanie czy nie za dobrze. :o

Opublikowano
Polecicie mi porządny atomizer do Tar&Glue? Taki, który wytrzyma sezon.

Dołączam się do pytania- wheelbrightener rozpuszcza atomizery TENZIego nawet :(

Opublikowano

Przejrzałem forum ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Chciałbym jakąś pastę do regularnego czyszczenia, odświerzania (rzadko do odszczurzenia) końcówki wydechu i chromów (tych "plastikowych i metalowych"). Padają odpowiedzi, że Mothers M&A lub Billet, Autosol ma właściwe 3 rodzaje past. Co byłoby najbardziej rozsądne/uniwersalne?

Opublikowano
Witam takie pytanko czy po przejezdzie Mg SwirlX jest potrzeba jechac SF4000????

Nie ma takiej potrzeby ;)

Opublikowano

Mam sealant Turtla Extra gloss - jaki pod to cleaner polecacie? Jak się skończy Turtel chcę kupić FK Hi -temp, więc chciałbym taki który pod niego też będzie pasował.

Opublikowano

Panowie jaki zestaw poradzi sobie z lekka korekta na audi dodam ze na polerce kraussa DA manzerna fg400 na twardy padzie nie daje sobie rady niestety.pozdrd

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.