Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, czy CarPro TRIX wart jest zakupu? w dziale testy podobno był test ale chyba już go tam niema.

Działa, ale... deironizacja jest słabsza niż w przypadku czystego IRONX, a smołą lepiej zajmuje się MAC124 lub 124B

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Tak skonstruowałeś pytanie, że wynikało z niego, że pytasz ogólnie co to za produkt ;) Ja jakoś nie mogłem z niego wyczytać, że chodzi o odczucia z jego stosowania ;)

Opublikowano

Znajomy zakupił nówkę auto i chciałby je od razu zabezpieczyć...stad moje pytanie o wariant zabezpieczenia :?: Założmy, że autko jest dokładnie umyte, spryskane prick-bortem tak dla zasady, umyte i osuszone. Korekta nie wchodzi w grę, kolor czarny.

1. POORBOYS WORLD Quick Detailer Plus QD + Collinite 476s/DOdo Juice Purple Haze

2. HDC Zymol + Collinite 476s/Dodo Juice Purple Haze

3. Poorboy’s Black Hole Glaze + Collinite 476s/Dodo Juice Purple Haze

Czym będzie najlepiej :?: A może macie inny pomysł :?:

Opublikowano

bbarti, jedynka odpada, bo QD to nie cleaner. Trójka też nie ma cleanera tylko glaze. Więc zostaje opcja nr 2.

Ale kłaść HDC pod Colliego/Purple Haze to :idea:

Prędzej wosk od DJ zgrałby się lepiej. Ale nie wiem jak takie połączenie by się utrzymało i jaki byłby efekt.

Opublikowano

trochę chyba Ci się produkty i konfiguracje pomyliły.

w opcji pierwszej chcesz kłaść wosk na quick detailer?

druga opcja już lepiej, cleaner a potem wosk, z tym że HDC raczej słabo się nadaje pod Colliego, już bardziej pod purple haze.

trzecia opcja to politura i wosk.. hm.. też długo nie poleży.

Kup porządny cleaner i dobry wosk i będzie super. Np. HDC + Z Carbon na początek będzie lepiej niż dobry ;)

Opublikowano

MarrciN,

Nie w tej chwili z tym carbonem niestety budżet ograniczony

Myślałem raczej o cleanerze pod wosk który mam: Auto Finesse Rejuvenate

Nada sie :?:

P.S. To nie ma być dla mnie...jakbym miał wolne 300zł to...achhh

Opublikowano
bo IPA to nie cleaner.

wiem wiem jest gdzieś taki temat - napisałem że "klasyka" ;)

To czas na zakupy...dzieki Panowie za "Help me" :)

Opublikowano
MAC124 lub 124B

Czym 124 różni się od 124B? 124 to jak rozumiem Prickbort, a 124B to...? :)

Moim zdaniem 124 to wersja cywilna 124B. 124b ma intensywniejszy zapach, moc czyszczącą +10-15% lepszą, co przekłada się na cenę. Oficjalnie można nabyć 124b wyłącznie w bańce 25l i raczej do użytku profesjonalnego. Siła odsmalania jest prawie taka sama.

Żaden hit lub rewelejszyn ;) raczej ciekawostka.

• Moderator
Opublikowano

Czy WOSK MEGS 16 trzymac w LODOWCE ? i czy wystarczy jedna czy dwie wartwy podczas nakladania ?

Opublikowano
MAC124 lub 124B

Czym 124 różni się od 124B? 124 to jak rozumiem Prickbort, a 124B to...? :)

MAC 124B jest wersja zrobiona na potrzeby mycia ciężarówek, naczep itp powinien być mieszany z katalizatorem z MAC Serien w odpowiednim stężeniu ;) dostarczany od dłuższego czasu przez Nas do rożnych firm transportowych

Opublikowano
bobek1976, na suche (brudne) auto: smoła, iron, piana i spłukać

Tudzież w międzyczasie wypędzelkować/wyszorować :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.