Kama Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Szukam fibry do docierania wosków i do QD. Budżet około 100zł na obie Najlepiej z asortymentu MXów Gdzieś widziałem temat o MF do wosków ale nie mogę znaleźć
weglus Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 wypadałoby w końcu kupić welur do auta. na tyle mam oryginalne welurowe, a przody wywaliłem, bo sie przetarły. oryginalne dywaniki kosztują 340zł( ), a różnią się tym od allegrowych, że mają rzep pod spodem. kupie raczej allegrowe i tutaj pytanie. mam półskórzaną beżową tapicerke łączoną z troche ciemniejszym materiałem. góra deski rozdzielczej jest czarna, środek i dól deski jest beżowy, wykładzina jest beżowa, a wszelkie przyciski(klimatyzacja, szyby, lusterka), radio i trójkąty przy lusterkach są czarne. całe boki drzwi i plastik na progach od wewnątrz jest jasny myślicie, że czarne dywaniki by pasowały?
Borek123 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 że czarne dywaniki by pasowały? Nie, bo wykładzina jest beżowa.
weglus Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Borek123, wiem, że lepsze by były beżowe, ale czarne łatwiejsze w użyciu. dodatkowo mogłyby sie jakoś tam komponować z czarnymi elementami wnętrza. ciężko dorwać porządne beżowe ;/
Borek123 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 weglus, jak dla mnie to za nic nie będzie grało ze sobą, zrobisz jak będziesz chciał .
ziomqq Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Mam pytanie, czym powinno się nakładać cleaner?? Chodzi mi o DODO JUICE LIME PRIME?? Pad, ścierka czy co?? Mam MEGUIARS EVEN-COAT APPLICATOR. Nada się?
golden0282 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Mam pytanie do osób posiadających polerkę rotacyjną krauss. Od jakiegoś czasu zauważyłem , że moja strasznie się grzeje , po kilkunastu minutach ciągłej pracy główka robi się bardzo gorąca. Zauważyłem to przy polerowaniu , bez tej plastikowej osłonki . Czy takie grzanie się maszyny jest normalne?
Radziu Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Planuję kupić pianownicę od ppuhwera ale nie mam pewności która końcówka będzie pasowała do Lavor STM160 wydaje mi się, że D czyli długie skrzydła (skrzydła mam 14mm szerokości), jak Wy myślicie?
GR_BKP Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Czy kolor lakieru na felgach po regeneracji (prostowanie itp., lakierowanie proszkowe) powinien być taki, jak w oryginale, czy jednak będzie inny? Felgi BMW.
dreadlook Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Da radę zrobić coś z tym polerką, czy tylko lakiernik?
escimo Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Szukam fibry do docierania wosków i do QD. Budżet około 100zł na obie Najlepiej z asortymentu MXów Gdzieś widziałem temat o MF do wosków ale nie mogę znaleźć Poszukaj coś z WWL'a Alladin mi pasuje bardzo do QD.
DaNgErQ Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Co sądzicie o tym cleanerze : ValetPRO Achilles Prep 500ml Nadaje się do samochodu w kolorze grafitowy metalic ? Czy może wybrać coś innego ?
gary Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 dreadlook, wyprowadzić może nie, ale zmniejszyć tak. Spłyć papierkiem i wyprowadź i powinno być okej [ Dodano: 24 Kwiecień 2013, 11:37 ] DaNgErQ, poszukaj, na forum jest dużo informacji o nim
siwy49 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Da radę zrobić coś z tym polerką, czy tylko lakiernik? Wygląda na rysę w klarze - możesz spróbować koreczkiem z papierem gradacji 1500 delikatnie potem 2000-2500 a następnie polerować pastami np Mazerna 500, 2500 i 4000.
escimo Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 DaNgErQ, nadaje się. Robiłem nawet kiedyś granatowe auto tym cleanerem
DaNgErQ Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 dreadlook, wyprowadzić może nie, ale zmniejszyć tak. Spłyć papierkiem i wyprowadź i powinno być okej [ Dodano: 24 Kwiecień 2013, 11:37 ] DaNgErQ, poszukaj, na forum jest dużo informacji o nim Czytalem , ale jednak większość osób poleca Megsa albo Dodo , dlatego pytam . Będzie się nadawał pod Collinite 476 ? Czy to że jest Delikatnie ścierny nie zaszkodzi lakierowi ? Czy lepiej wziąć coś nie ściernego ?
TADEK14 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 dreadlook, wyprowadzić może nie, ale zmniejszyć tak. Spłyć papierkiem i wyprowadź i powinno być okej [ Dodano: 24 Kwiecień 2013, 11:37 ] DaNgErQ, poszukaj, na forum jest dużo informacji o nim Czytalem , ale jednak większość osób poleca Megsa albo Dodo , dlatego pytam . Będzie się nadawał pod Collinite 476 ? Czy to że jest Delikatnie ścierny nie zaszkodzi lakierowi ? Czy lepiej wziąć coś nie ściernego ? Ja miałem pod coli srp i było
escimo Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 DaNgErQ, to że jest ścierny na pewno nie zaszkodzi lakierowi, a jedynie pomoże
DaNgErQ Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 DaNgErQ, to że jest ścierny na pewno nie zaszkodzi lakierowi, a jedynie pomoże To chyba się na niego skusze ;p A potrzebny będzie jeszcze jakiś QD ? Czy do cleanera jak i do wosku będą odpowiednie MEGUIARS SOFT FOAM APPLICATOR PAD ?
escimo Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 DaNgErQ, odpowiedzi na tego typu pytania znajdziesz na forum i kwestie te były poruszane setki razy. Do wosku aplikator będzie OK, do cleanera zaopatrz się w aplikator bawełniany bądź Tri-Colora.
martinezzg Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Koledzy bo coś znaleźć nie mogę - czym najlepiej zaatakować uwalone od smaru zamki maski? smaru co niemiara... moczyć to w czymś?
kubik Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Koledzy bo coś znaleźć nie mogę - czym najlepiej zaatakować uwalone od smaru zamki maski? smaru co niemiara...moczyć to w czymś? Dałbym APC,lub odsmalacz i potem apc
Sparco Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 W niedziele będę robił swoją pierwszą korektę na seicento,lakier nie jest w bardzo złym stanie,lecz posiada ryski i hologramy,nie wiem czy odrazu atakować go menzerną 500 czy nie będzie za mocno tnąca ? lakier jest z tego co wiem miękki,może zacząć od 2500 następnie wykończyć 4000 ?
michałoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 W niedziele będę robił swoją pierwszą korektę na seicento,lakier nie jest w bardzo złym stanie,lecz posiada ryski i hologramy,nie wiem czy odrazu atakować go menzerną 500 czy nie będzie za mocno tnąca ? lakier jest z tego co wiem miękki,może zacząć od 2500 następnie wykończyć 4000 ? Spróbuj Zawsze możesz zejść na mocniejszą gradację.
djmatti91 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Mam pytanie dotyczące używania SNB Zanitol Plus - wystarczy tylko spryskać powierzchnie a potem spłukac wszystko?? Pytam bo pracowałem nim ostatnio i za dużo to on nie zebrał z lakieru
Rekomendowane odpowiedzi