Chat Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Meguiar's Glass Cleaner Concentrate, jeśli po tym środku masz nadal "zaparowania" czy jakieś dziwne mazy tzn., że lustra marnej jakości, poutleniane. Polerowanie nic nie da, bo polerujesz przód a utleniona jest warstwa wewnętrzna. Już lepiej wymienić lustra na dobrej jakości zamiast się denerwować, bo z każdym rokiem będzie gorzej. Utlenianie postępuje.
Salwinek91 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Chat, wszystko pięknie ładnie z wymianą ale takie jedno lustro do szafy będzie kosztowało koło 300zł zależy jaki wymiar
canta8 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Problem w tym,że to są lustra ( i szafy wnękowe) zrobione i założone w listopadzie. Trudno będzie je więc wymienic.
pawelpp Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 To przecież jest coś takiego jak reklamacja ! Zgłoś tam gdzie je kupileś i niech wymieniają,skoro mają wady. Też mi się wydaje,że przyczyna jest "od tyłu".
Chat Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 To przecież jest coś takiego jak reklamacja ! . Jak słusznie pawelpp gada ... tym bardziej reklamacja. Ma być dobrze, zapłaciłeś za to. Zaproś ponownie pana wytwórcę, niech sam zobaczy co Ci przeszkadza, swoimi magicznymi czyścikami niech spróbuje lustro doprowadzić do porządku. Jak nic nie zdziała, wymiana. I mimo, że "bez skutku pozytywnego" nie chwaliłbym się, że walczyłeś z plamami różną chemią... z wiadomych powodów.
Salwinek91 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Trudno będzie je więc wymienic Wymienić nie będzie trudno Drzwi wyjmie zabierze do siebie na jakieś dwa dni i przywiezie. Zobacz z tyłu drzwi czy masz lustro zrobione na całej płycie od tyłu czy na ramce dookoła. I tak jak koledzy wyżej piszą zadzwoń do gościa co zrobił to i zaproś go do siebie żeby zobaczył. I niech się wypowie na ten temat co myśli.
canta8 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Dzieki za porady. Chodziło mi to po głowie od pierwszego spojrzenia na oświetlone lustra. Kurde cała radośc popsuta. Myślałem,że da się to zrobic ale widzę,że trzeba będzie skorzystać z Waszych rad. Ale tak poza wszystkim to w czym problem? Słaba jakość szkła,złe przyklejenie do drzwi? Zbyt cieńka warstwa od tyłu?
bartekmlawa Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Będę robił zaprawki w mało rzucających się w oczy miejscach. Na stanie mam tylko menzerne 2500. Jakim papierem to potraktować ,aby ta 2500 dała potem radę? Lakier vag L041
karambol Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Będę robił zaprawki w mało rzucających się w oczy miejscach. Na stanie mam tylko menzerne 2500. Jakim papierem to potraktować ,aby ta 2500 dała potem radę? Lakier vag L041 dokooptuj jeszcze jakąś paste do tego
bartekmlawa Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Będę robił zaprawki w mało rzucających się w oczy miejscach. Na stanie mam tylko menzerne 2500. Jakim papierem to potraktować ,aby ta 2500 dała potem radę? Lakier vag L041 dokooptuj jeszcze jakąś paste do tego Mam 2500 i 4000. Stąd pytanie, czy będą jakieś papierki, które wyprowadzę tymi pastami na tym lakierze?
karambol Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 najmniejsza gradacja to 2500 chyba że sie ktoś spotkał z mniejszymi (nie licze 3m trizact) Nie sądze by ta pasta sobie poradziła, ale niech sie inni wypowiedzą
Checio Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 canta8, jest jeszcze jedna opcja - jeśli lustra od tyłu nie są zabezpieczone folią tylko przyklejone do płyty i wykonawca zastosował zwykły silikon a nie szklarski to mógł on wejść w reakcję z tyłem lustra i będą się pojawiać różne kwiatki Najlepsze rozwiązanie to reklamacja
DonPedroKiszot Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Mam pytanko czy można i czym polerować wypiaskowane szkła reflektorów przednich
micha-ł Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 canta8, możesz jeszcze spróbować ściereczek Velvet klik . Są w Rossmanie po 5,99, czyli żaden wydatek. Moja żona czyści nimi lustra, szyby i jest zachwycona.
Fancivi Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 DonPedroKiszot, http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... sc&start=0
Salwinek91 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 bartekmlawa, niby menzerna PF 2500 usuwa ślady po papierze o gradacji 2500 ale sam tego nie próbowałem
DonPedroKiszot Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 DonPedroKiszot, http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... sc&start=0 Szkło nie plastelina kolego
Fancivi Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 DonPedroKiszot, http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... sc&start=0 Szkło nie plastelina kolego A sorry Ja swoje odświeżyłem pasta 500 na padzie do szkla
lukasz04 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Czy po użyciu APC (red Devil) na plastikach wewnątrz trzeba go jakoś spłukać np jakimś opryskiwaczem czy wystarczy popsikać, zostawić na chwilę i zetrzeć MF? Stężenie 1:20
manio49 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zetrzyj go wilgotną mikrofibrą, a potem osusz suchą.
lukasz04 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 manio49, super, już teraz wszystko wiem;) dzieki:)
maya Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Będę robił zaprawki w mało rzucających się w oczy miejscach. Na stanie mam tylko menzerne 2500. Jakim papierem to potraktować ,aby ta 2500 dała potem radę? Lakier vag L041 dokooptuj jeszcze jakąś paste do tego Mam 2500 i 4000. Stąd pytanie, czy będą jakieś papierki, które wyprowadzę tymi pastami na tym lakierze? Jak chcesz się bawić w papierki to jeszcze FG400, PF2500 usuniesz hologramy po paście tnącej.
bartekmlawa Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Myślałem,że nie będzie dodatkowych wydatków, a zmatowienie PF2500 usunie. Mam jeszcze UC na stanie. Może najpierw tym przejadę ?
LoozaQ Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 UC na gąbce VP Ergo usunąłem praktycznie w 100% zmatowienie po papierku 3000 tylko trochę machania było Także niech moc będzie z Tobą
bartekmlawa Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 To jak zima straci swoją moc to będziemy działać. Na start pójdzie UC maszynowo na średniej/miękkiej gąbce. Dzięki Pany
Rekomendowane odpowiedzi