mar79 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2014 persil91,Meguiars Ultimate Compound to nie politura
pabloo1033 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2014 marolex 2000+dysza+lanca+filce czy EPOCA TEC ONE FOAMER 2l? bo nie moge sie zdecydowac. [ Dodano: 10 Czerwiec 2014, 17:58 ] Jaki najlepszy środek do przyciemnienia/przyczarnienia zewnętrznych platików? Kupiłem dużą butlę 303 Aerospace i wielka kupa. ja mam Opti-Bond Tire Gel i ale moze tez Koch Chemie Nano Magic Plast Care lub Shiny Garage Jet Black Exterior Trim Restorer
persil91 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2014 persil91,Meguiars Ultimate Compound to nie politura Hmm... musiałem źle przeczytać. To np. Meguiars Ultimate Polish Pre-Waxing Glaze Myślicie, że będzie zauważalna różnica z i bez powyższej politury?
czarekn Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2014 Hej. Mam problem z T&G od SG. Spsikałem dzisiaj cały front samochodu i po maksymalnie minucie go spłukałem, na plastikowym grillu mam białe zacieki i jedna z przednich lamp stała się strasznie matowa, jakby pokryta mlekiem. Schodzi z lampy po zdrapywaniu paznokciem. Jak się tego pozbyć? Głównie chodzi mi o grill. Dorzucam fotki, chodzi o te białe plamki
Miś Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2014 Czy Zymöl Detail Wax nadaje się do lakierowanych elementów matowych z delikatnie wyczuwalną strukturą? Chodzi mi dokładnie o czarne relingi?
lukas10313 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2014 Czy może mi ktoś powiedzieć, jaka jest zasada działania elektronicznych mierników grubości lakieru? Są to fale ultradźwiękowe ?
mkbewe Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2014 Dzisiaj oddałem do polerowania lakieru, ma być gotowa na wieczór. Zastanawiam się czy przed wosk (FK1000p) położyć politurę/glaze np. Meguiars Ultimate Compound? Musiałbym kupić, sklep pod domem (60 zł). Czy efekt będzie na tyle widoczny, że warto? Co sądzicie? Przepraszam za trywialne pytanie, ale brak doświadczenia. to ktoś CI to poleruje i nie zabezpiecza niczym potem ?ciekawa sprawa muszę przyznać
Pit_Krk Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2014 Dzisiaj oddałem do polerowania lakieru, ma być gotowa na wieczór. Zastanawiam się czy przed wosk (FK1000p) położyć politurę/glaze np. Meguiars Ultimate Compound? Musiałbym kupić, sklep pod domem (60 zł). Czy efekt będzie na tyle widoczny, że warto? Co sądzicie? Przepraszam za trywialne pytanie, ale brak doświadczenia. to ktoś CI to poleruje i nie zabezpiecza niczym potem ?ciekawa sprawa muszę przyznać Polerkę robi zapewne jakiś lakiernik, więc nie ma co się dziwić.
mkbewe Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2014 Polerkę robi zapewne jakiś lakiernik, więc nie ma co się dziwić. trochę się powinienem obrazić heh bo ja w sumie to bardziej lakiernik, (no lakieruje na fuchy) ale ile już polerowałem to zawsze zabezpieczenie na koniec być musiało.
Lunatic Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2014 Czy może mi ktoś powiedzieć, jaka jest zasada działania elektronicznych mierników grubości lakieru? Są to fale ultradźwiękowe ? Tak, ale w miernikach do Fe. W miernikach używanych do Al lub plastiku to metoda prądów wirowych.
Pit_Krk Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2014 mkbewe, nie miałem na celu nikogo obrażać Mam po prostu trochę do czynienia z lakiernikami i z autopsji mogę powiedzieć, że w większości jedynym środkiem jaki jest u nich grany to G3, a o jakimś zabezpieczeniu można pomarzyć.
SJake Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2014 Dorzucam fotki, chodzi o te białe plamki Działałeś na słońcu lub za długo zwlekałeś ze spłukaniem środka. Ramkę możesz już wymienic na nową, a na grilu... hmmm... spróbuj wziać jakiś dressing do plastików zewnętrznych i ręcznie go wpolerować.
persil91 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2014 to ktoś CI to poleruje i nie zabezpiecza niczym potem ?ciekawa sprawa muszę przyznać Tak, bo to po taniości, 200 zł za polerkę, a wosk nałożę sobie sam, po co mam komuś płacić, jeśli dobry wosk mam w domu. Nie jestem leniem
kamilgt Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2014 200 zł za polerkę czekam na post za miesiąc: Panowie czym usunąć takie hologramy po nieudanej polerce? Tri colore i UC dadzą radę? Czy kupić maszynę? tylko jaką, K2 czy DA Vander? Pomóżcie
SJake Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2014 iiiii.... Panowie, co to za plamy? Przypalone? Co można z tym zrobić? Nie chcę lakierować.
Sabat Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2014 Ej złośliwcy Człowiek uczy się na błędach, szkoda że na swoich, a nie cudzych
knzz Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2014 Co źle zrobiłem? Szyba wymyta, przetarta IPA, nałożona Powłoka Hdrofobowa za pomocą miękkiego papieru, Polerowane Fibrą. Efekt. Szyba wygląda jak pomazana-siwa pod słońce ;/ Jak to poprawnie robicie?
Swoop Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2014 Jak to poprawnie robicie? za dużo położyłeś. Psiknij płynem do mycia szyb i przetrzyj fibrą
SJake Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2014 knzz, wypolerowałeś wcześniej dokładnie szybę czymś w stylu "Glass Polish" czy tylko myłeś szybę IPĄ i nałożyłeś NW? Co to za NW?
knzz Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2014 Jak to poprawnie robicie? za dużo położyłeś. Psiknij płynem do mycia szyb i przetrzyj fibrą Jak przelecę szmatką z czystą wodą będzie dobrze? SJake - szyba była tylko wymyta nie polerowałem. Wcześniej nakładałem i nie było takiego problemu - trzymał ponad 2 miechy Może za szybko wyschło, choć nakładałem w miejscu nienasłonecznionym.
Swoop Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2014 trzymał ponad 2 miechy coś krótko jak na NW, co kładłeś? Nigdy wodą nie leciałem, spróbuj. U mnie działa GC od megsa
knzz Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2014 2 miechy trzymał teraz musiałem zmazać bo po lakierniku mi się osad na szybie zrobił. Podejrzewam że dalej by trzymał ale chciałem szybę wyczyścić i nałożyć na nowo. środek Firmy ACT - Tańczące Kropelki. Nie posiadam żadnego specjalistycznego środka do mycia szyb.
rustin Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2014 Bawiłęm się dzisiaj DA , oto efekt Robiłe UC na twardym padzie potem SX na średnim i achilles na miekkim. Jest sens po tem tym cleanerem ? bo nie widać , żadnej różnicy
mkbewe Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2014 Tak, bo to po taniości, 200 zł za polerkę no nie no za taką kasę to nie ukrywajmy to nie ma prawa być zrobione solidnie.
Rekomendowane odpowiedzi