miw Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 Fedur, http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... ton#474721 a poza tym co w linku, to delikatnie octem na wacik i też powinno ruszyć skoro masz i kwas i ocet, to możesz spróbować i jednym i drugim, strzelić fotkę przed/po, opisać jak Ci się pracowało i zaktualizować wątek - będzie dla potomnych
bienek Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 Natknął się może ktoś na talerz mocujący na rzep do maszynki DA o rozmiarze 100mm? Podejrzewam, że takie coś nie istnieje do normalnej DA tylko rupes chyba robi 4inczowe BP ale to nie podejdzie
miw Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 bienek, widziałem kiedyś 4" na DA od Flexi, ale nie mam pojęcia czy można je u nas gdzieś dostać
Qandoo Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 Dostane gdzieś osobno uchwyt do Lare EPL 11 ale taki typu D ? Bo w zestawie nie było a chciałbym takim popracować. ?? Ja tez nie dostalem w zestawie ale w ofercie byl, takze musieli mi dosłac. Pytales Lare ? Kupiłem u Mariusza z SCS także nie wiem czy pisać do Lare czy do niego. Myslałem, że tego uchwytu niema w zestawie
eratez Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 Lare EPL 11 sprzedawane jest w dwóch (albo i w trzech) wersjach zwykła i z plusem w zwykłej nie ma uchwytu typu D
_jedrek_ Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 witam, wczoraj czyscilem APC deske rodzielcza i wszystkie plastiki w samochodzie wielbiciela PLAKA Udalo sie cale te ustrojstwo zmyc tylko, ze nie chcacy na boczkach drzwi (sa materialowe) powstaly zacieki ze splywajacego APC. Czym najlepiej ogarnac te boczki? Nie mam odkurzacza pioracego niestety pozdrawiam
kamilgt Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 Tak jak pisałem, psik psik psik na materiał, psik psik na MF i pocieranie
lakikwap Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 U zony w pracy robili jakis remont na dachu. W podszybiu centymetr piachu, ale najgorsze ze lewa strona samochodu, dach, maska tyl wraz szybami pokryte ciemnymi kropkami. Bylem na 2 myjniach nic nie dalo. Wbite w szyby, plastiki i lakier. Recznie myte 3 godz z mocnym dociskiem troche zeszlo. Powstaly rysy jak po brudnej glince. Wczesniej uzywalem piany, apc i szamponu by to namoczyć. Dachu nie ruszylo bo nie mialem sily juz dociskac, czeka mnie polerka calego samochodu. Putanie czym usunac te kropki betonowe? Paznokciem schodza ale to pracy na kilka dni. Pomocy. Mam kwas do usuwania cementu, ocet i glinke. Moze ktos zna dobry sposob na to? Ostra glinka i korekta.
evoo Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 Jest sens auto świeżo nawoskowane DJ Purple Haze przecierać Ultimate QD od Megsa? Podbije to efekty wizualne, wzmocni wosk czy wręcz przeciwnie?
knzz Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 I jak nikt nie pomoże czym to usunąć?? Pytałem wcześniej, prosiliście o zdj. Podrzucam i ponawiam pytanie czym to usunąć?? UC sobie poradzi - czy korekta maszyną plus pasta F400 F2500 F3000.?
InspektorKot Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 knzz, UC jak się przyłożysz to usunie ślady po papierze ściernym. Na błotniku, tam gdzie jest to nieudane odcięcie najpierw spróbuj je lekko przeszlifować papierem np. 2500, żeby złagodzić krawędź, a potem UC. Lakier srebrny, więc UC powinien spokojnie wystarczyć, chyba, że masz dostęp do maszyny i past, to się nawet nie zastanawiaj. Ogólnie to zawsze warto spróbować środkami, które się ma a jeśli nie wystarczą, to wtedy pytać/kombinować.
karambol Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 I jak nikt nie pomoże czym to usunąć?? Pytałem wcześniej, prosiliście o zdj. Podrzucam i ponawiam pytanie czym to usunąć?? UC sobie poradzi - czy korekta maszyną plus pasta F400 F2500 F3000.? ObrazekObrazekObrazek zderzak polerka, a łuk na drzwiach to nie wiem czy dobrze widzę, jeśli to kreska po malowaniu to papier 2000 + polerka tylko uważaj aby tam nie przetrzeć do bazy
knzz Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 knzz, UC jak się przyłożysz to usunie ślady po papierze ściernym. Na błotniku, tam gdzie jest to nieudane odcięcie najpierw spróbuj je lekko przeszlifować papierem np. 2500, żeby złagodzić krawędź, a potem UC. Lakier srebrny, więc UC powinien spokojnie wystarczyć, chyba, że masz dostęp do maszyny i past, to się nawet nie zastanawiaj. Ogólnie to zawsze warto spróbować środkami, które się ma a jeśli nie wystarczą, to wtedy pytać/kombinować. zderzak polerka, a łuk na drzwiach to nie wiem czy dobrze widzę, jeśli to kreska po malowaniu to papier 2000 + polerka tylko uważaj aby tam nie przetrzeć do bazy Dzięki wam za poradę. Niestety maszyny jeszcze się nie dorobiłem - zastanawiam się cały czas ale nie wiem jaka na początek była by dobra Co do łuku na drzwiach to tak już jest takie przetłoczenie Focus mkI, bardziej chodziło mi o te dwie matowe plamy które są poniżej listwy. Ale s to takie same matowe miejsca jak na zderzaku więc z waszych opisów powinno zejść po zastosowaniu UC
Miś Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 mam pytanko o wosk do białych lakierów: znalazłem Meguiars White Wax G6107 i to podobno jakaś nowość jest. Czy jest tu jakiś wątek o tym wosku bo dość długo szukam ale nic nie znalazłem? Czy jest ktoś kto go używał i może ewentualnie odradzić zakup lub go polecić?
Moderator Eryczek Opublikowano 1 Czerwca 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 Miś, wątku poświęconego temu woskowi jak na razie nie mamy. Nie kojarzę też żeby ktokolwiek o nim wspominał. Woski (nie koloryzujące) nie są przeznaczone do jednego koloru auta. Poczytaj też o innych woskach.
Miś Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 o innych woskach czytałem już sporo ale pomyślałem, że skoro to jest produkt specjalnie przygotowany do jasnych kolorów to może z białego da radę wyciągnąć coś szczególnego. W takim razie zaryzykuję i sprawię sobie ten wosk na próbę... Dzięki za szybką odpowiedź
Moderator Eryczek Opublikowano 1 Czerwca 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 Inna półka cenowa ale w tej kategorii znam i polecam: http://sklep.swissvax-detailing.pl/inde ... 00-ml.html
Miś Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 masz może jakieś efekty pracy z nim na zdjęciach? czy są dostępne jakieś próbki?
Moderator Eryczek Opublikowano 1 Czerwca 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 nie mam zdjęć ale napisz do BartekB - używa go do białego Focusa - fotki robią wrażenie
krzygaj Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2014 Czy PB White Diamond(dla srebrnego lakieru) lub PB Black Hole(dla granatowego lakieru) pod FK1000p skróci jego żywotność?
krzygaj Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2014 manio49, czy jakoś drastycznie? spłynie po pierwszym deszczu?
manio49 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2014 może spłynąć, bo sealanty jak fk 1000p lubią jałową powierzchnię.
Yasiek Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2014 Jaki jest najbardziej miękki BP 120/125 do DA? Czym czyścicie pady z mikrofiby?
Rekomendowane odpowiedzi