Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj pierwszy raz umyłem samochód (bez wosku) pianownicą z AngelWAX Foam, a następnie rękawicą Meguiarsa z szamponem Shiny Garage Strawberry. Po wytarciu do sucha i umyciu szyb zwykłym Cleanem do szkła, prysnąłem wodą z węża, a moim oczom ukazały się okropne zacieki na szybie i lakierze. O ile na lakierze mogę zrozumieć ze względu na brak wosku to szyb już nie bardzo. Przez ostatnie 6 miesięcy myłem auto na myjni bezdotykowej i takiego problemu nie było (nawet bez programu woskowania i nabłyszczania). Ktoś wie gdzie może leżeć problem?

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Sam załączyłem od FK i jest jestem zadowolony. łatwo się z nim pracuje i kropeluje zacnie.

Ale własnie czy jest sens na położony dziś na auto FK dać BH czy poczekać ze dwa miechy aż zniknie FK i wtedy BH i na to wosk ?

Opublikowano
Czym się różni Gtechniq C1.5 od C2? Wg danych producenta oba są sealantami typu psik&wipe. C1.5 jest 2 razy droższy.

BTW, jest coś fajnego w UK czego nie ma u nas?

Te środki różnią się od siebie głównie składem.

C2 jest bardziej kwarcowy,c1,5 natomiast bardziej sealantowy.

Jeżeli chodzi o wygląd to auto lepiej wygląda po c1,5 jest naprawdę fajny wetlook,natomiast c2v3 jak się utwardzi to siedzi dłużej w sensie kropelek,na bezdotyku pojawia się szybciej tafla,jednak po przejeżdżce auto jest suche,więc taki anty waterspot system :mrgreen: .

Mam obydwa c2 używam jak QD przy wycieraniu,c1,5 natomiast bardziej jako szybki,dobry look ;)

Opublikowano

1. Ktore mikrofibry najlepiej sprawdzaja sie do wycierania lakieru w trakcie korekty :?: Mam wrazenie ze moje zostawiaja rysy.

2. Po korekcie, przed nalozeniem wosku nalezy uzyc cleanera :?:

• Moderator
Opublikowano

grabek246, wręcz przeciwnie ;)

Myślałem że z drugim pytaniem żartujesz i chciałem podtrzymać klimat :dontknow:

Opublikowano
1. Ktore mikrofibry najlepiej sprawdzaja sie do wycierania lakieru w trakcie korekty :?: Mam wrazenie ze moje zostawiaja rysy.

Niebieskie fibry Urbana są też bardzo dobre do wymywania podczas korekty :)

Opublikowano

Jakbyście mieli do dyspozycji 800-1000 zł to jaką myjke ciśnieniową kupilibyście?

Bo moge tyle przeznaczyć ale nie wiem czym sie kierować przy kupnie bo nigdy nie kupowałem.

Opublikowano

Witam. chciałem zapytac sie na temat polerki samochodu malowałem czarnym akrylem i mam taka skorke pomaranczy i troche kurz osiadł bo malowałem w garazu wiadomo jakie warunki. mam juz paste g3 i jakie mleczko po niej zastosowac najlepiej. ewentualnie cos lepszego jak g3.

Opublikowano

Witam, Znajomemu chce wyczyścić wnętrze w BMW X3, dzisiaj udało mi się obejrzeć stan jednak nie mam w 100% pewności jak do tego podejść. Telefonicznie dostałem informację że to w 100% skóra więc myślę że preparat np. od Colourlock do skóry + odżywka będzie idealny.

Jednak po oględzinach nie mam pewności co tutaj dokładnie siedzi za tapicerka?

Na drzwiach wygląda mi to na skórę ale nie jestem pewien, tak samo na siedzeniach - środki siedzeń wyglądają na skórę, natomiast po bokach .. ?

Prosił bym o pomoc bo wolę się upewnić niż źle podejść do tego...

hOB5rILl.jpg

I reszta zdj:

QT5XZuJl.jpg

vxP7zSMl.jpg

g0UfLjMl.jpg

qCEIEgel.jpg

Xim02LNl.jpg

Opublikowano

Czy uzywajac AG CGP + Flexi dysk polerski do szkła moge spokojnie polerwoac czybe? Bo dotykając go mam wrazenie ze moze draznic szybe , a moze mi sie tylko wydaje :kox:

Opublikowano

Pewnie że mozesz, to jest słaba siła, mocniejsza pasta to już np. Ceriglass (używany do przygotowania niewidzialnej wycieraczki carpro flyby na przykład) czy tlenek ceru :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.