Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Swoop polecam zestawy farb firmowanych przez Foliatec. Kolorów trochę do wyboru się znajdzie, błyszczące jak i matowe. Malowałem tymi farbami w dwóch poprzednich samochodach i zawsze wytrzymywało ponad 5 lat. W toyocie mam już drugi sezon i wygląda jak nowa. Zabawy z malowaniem pędzelkiem trochę jest ale efekt wynagradza trud pracy.

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Wygląda mi to na ewidentną podróbkę Foliatec - zdjęcia w całości skopiowane, kolory i ich numery te same. Pytanie jak jakość wykonania i trwałość.

Opublikowano

Panowie chcę sobie sprawić cleaner PRIMA AMIGO

Jaki aplikator zamówić sobie do pracy ręcznej? Z mikrofibry, bawełniany czy gąbkowy? Czy np słoneczko od MEGUIARS by się nadało?

Opublikowano

Witam

mam pytania

Ford focus niebieski metalik +FG400+Krauss – Polerka DB Dual Action 900W

1.który lepszy pad do tego

flexipads-135-x-35mm-gabka-polerska-biala-twarda/

czy też

flexipads-dysk-polerski-z-mikrofibry-twardy-130mm/

2.Czy jak zrobię FG400 potem FF3000 i stwierdzę ,że efekt jednak jest niezadowalający to zaczynam od fg400 czy męczę dalej FF3000

3.Na ile przeciętnie starcza opakowanie 250ml pasty(bo chcę się połową podzielić)

Pozdrawiam

Robert

Opublikowano

witam,

mam do ogarniecia lakier akrylowy fiata. Czy zasada korety jest taka sama jak korekta metalika?

Ogarne dwu stopniowo?

Menzerna 400 i pozniej menzerna 4000? Czy jest cos na co warto zwrocic uwage przy pracy z takim lakierem?

Opublikowano

chłopaki jak zobaczyć email z którego wysłano ten film

zapomniałem po prostu i teraz mam znów zakładać nowy kanał ?

jest jakaś rada ?

Opublikowano

Panowie,

Aby odświeżyć zakurzone auto - aktualnie z woskiem FK lepsze AIO czy QD ?

Czy ja przelecę auto na bez dotyku i je osuszę to nałożenie AIO albo QD będzie miało sens ?

Pozdro

Opublikowano
sparco911, po black holu połóż Nattys Red'a

Czytałem trochę o tym wosku i może faktycznie będzie lepszy niż te nad którymi się zastanawiałem tylko pewnie mniej trwały. Myślicie, że da rade w takiej kombinacji: mycie, apc, glinka , PB BH, i NATTY'S WAX RED ?

Opublikowano

sparco911, przydało by się jeszcze coś do smoły i metalu bo nie zbierzesz wszystkiego glinką, no i cleaner oczywiście

Opublikowano

Swoop a ja hammerite zaciski w tamtym roku na wiosnę malowałem , żadnych odprysków itd :)

Trzyma jak dzikie, ale fakt że pędzelkowanie jest upierdliwe :)

Opublikowano

Przymierzam się do korekty mojego auta i potrzebuje porady co zrobić z tylnymi drzwiami. Te drzwi były malowane (prawdopodobnie przez niemca i na pewno dawniej niż 7 lat temu). Od jakiegoś czasu bardziej widać różnicę w kolorze ale też fakturze. Lakier na drzwiach wydaje się matowy.

Posiadam pasty PF 2500 i FF 4000 i maszyne DA.

Zmatowić to papierkami czy sama korekta coś da?

Drzwi z oryginalnym lakiermem:

FM2jgYw.jpg

Drzwi które były ponownie lakierowane:

TPp2apf.jpg

Porównanie (po prawiej lakierowane)

cCpHC2d.jpg

Opublikowano

kamilkok Wyglada jakby ten element wcale nie był przepolerowany po malowaniu. Papier ścierny na klocku i jazda ale pasta 2500 to za mało, musisz miec paste do cięcia ;)

Opublikowano

Witam,

mam pytanie odnosnie pianownicy glorii , kupilem ja sobie wraz z zestawem rozncyh filcow koncowek , nie ma zadnej instrukcji. Przetestowalem w swieta i wszystko ok (sam nie iwem co byla w sro0dku tej koncowki ale piana ladna :) ) ale do czego jest reszta koncowek ??? Moze ktos mi napisac jasniej ? Pianownice kupilem w Wawie na Polczynskiej ,tez zapomanielm dopytac.

Opublikowano

bizislawek, Pamiętam jak ojciec kupił 7 lat temu ten samochód i wyglądało to na tyle dobrze że nie było widać że wogóle było malowane.

Tylko nie wiem czy moja maszyna poradzi sobie z tnącą pastą. DA Vander

Opublikowano

Miał ktoś w ręku polerki: Lare epl 11+ oraz Rupes LH 18 ENS ?

Pytam bo stoję przed wyborem kupna któreś z maszyn...

618_1.jpg

kontra

132_1.jpg

Opublikowano

Pomóżcie mi proszę... Panie i Panowie. Co polecacie na rotację by pozbyć się lekkich swirli z BMW? Użyłem UC na średnim Padzie. Mam Czarny pad kupiony, ale nie wiem jaką pastę do tego wziąć:(

Opublikowano
sparco911, przydało by się jeszcze coś do smoły i metalu bo nie zbierzesz wszystkiego glinką, no i cleaner oczywiście

Hmm.. no tak ale nie chciał bym przekraczać 200zł a będę brał:

PB NATTY'S WAX RED

PB Black Hole

jeszcze jakiś szampon ten będzie chyba dobry SHINY GARAGE STRAWBERRY CAR SHAMPOO

tu już jest koło 180zł

są jakieś cleanery w przystępnej cenie? bo do smoły i metalu to raczej są droższe więc na razie odpusze.

Opublikowano

Panowie, chce nałożyć PB black hole, a na to collinite 915. Zależy mi na jak najlepszym "wet looku" Nałożyć przed tym cleaner czy po prostu PB + Collinite ? Taka kombinacja wytrzyma miesiąc czy będzie ciężko ? ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.