tomasns Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 czarekn, temat 303 pomijam bo dla mnie środek trochę bez sensu ... 4. zła fibra, nie dotarty QD 5. może za długo posiedział ? 6 szare mydło 'biały jeleń'
Moderator Eryczek Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Lepiej Glinka mycie wosk czy Glinka cleaner wosk ? A jak myślisz?
ANB Żółtek Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Szukam jakiegoś ciekawego wiaderka z zamykaniem do mycia samochodu.Ma być zamykane z tego względu że chce nalać wody i szamponu w domu, podjechać sobie w nocy na myjkę ciśnieniową, spłukać samochód, umyć ręcznie tym co przywioze w owym zamykanym wiaderku, znów spłukać i zadowolony wrócić do domu Shiny Garage ma zamykane wiaderka z separatorem sprawdź!
tomasns Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 mysh_daniels, a ja polecam http://www.pielegnowacauto.pl/grit-guar ... eskie.html sam takie mam i nie żałuje ani złotówki wydanej na te wiadra szczelność pierwsza klasa i wiem że to tylko wiadra i wydać 360zł za komplet dwóch to sporo ale nie będziesz żałować
ony Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Lepiej Glinka mycie wosk czy Glinka cleaner wosk ? A jak myślisz? Coś czuję, że glinka mycie cleaner wosk
Moderator Eryczek Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 ony, akurat ta druga opcja. Glinka ma zebrać to czego nie udało Ci się umyć. Jeśli użyjesz glinki na nie umyty lakier, zaraz ją zapaprzesz.
mysh_daniels Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 tomasns, o kurde... strasznie drogie te wiaderka
tomasns Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 o kurde... strasznie drogie te wiaderka ale warte swojej ceny
ony Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 ony, akurat ta druga opcja. Glinka ma zebrać to czego nie udało Ci się umyć. Jeśli użyjesz glinki na nie umyty lakier, zaraz ją zapaprzesz. Przed glinką będzie mycie ofc, pytałem raczej o to jak przygotować powierzchnię po glince na wosk aby było ok.
mysh_daniels Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 o kurde... strasznie drogie te wiaderka ale warte swojej ceny Przemyślę. Może faktycznie wydać raz i mieć spokój na lata Dzięki za pomoc!
czarekcw Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Polerka- Krauss DA BP- Flexipads Pad- miękka mikrofibra Flexipads Pasta- Scholl S17+ Co zrobiono nie tak? Bo nigdy czegoś takiego nie miałem na gąbkach. Za wysoka była temp- to widać. Ale na DA? Góra na 5 biegu?
czarekcw Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Lekko dociskałem polerkę aby polerowała tak jak przystało- aby nie stawała (docisk samą wagą polerki był kiepski). Przerzuciłem się później na żółtego Flexi i takiej temp nie było ani na padzie ani na BP (a docisk taki sam stosowałem).
zegarek Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 czarekcw, nic nie robisz źle. Norma w tych rzepach w padach z mikrofibry Flexi.
czarekcw Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 A jak z reklamacją? Bo szczerze powiedziawszy pad mnie nie interesuje ale BP już tak i mam nawet pomysł, jaki zamontować w zamian: http://www.flexipads.pl/produkt/175/dys ... -flexipads lub http://www.flexipads.pl/produkt/151/125 ... -flexipads
kamilkok Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 1. Chce zrobić korektę pomijając etap cuttingu. Jak powinna wyglądać kolejność prac? polish -> mycie -> finish -> cleaner...? czy polish -> finish -> mycie -> cleaner ? 2. Jaką prędkością pracować Menzrerną IP 2500 i SF4000 na maszynie DA Vander ?
krzygaj Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Kiedy robić deironizację nadwozia? - tzn chcę trochę odświeżyć lakier za pomocą UC na rotacji, potem cleaner, wosk itd... Auto przed zimą było traktowane deironizatorem i zabezpieczone FK1000p. I teraz moje pytanie czy deironizację muszę w przypadku traktowania UC wykonać czy taka "korekta" sama usunie ewentualne opiłki żelaza?, a samą deironizację wykonywać tylko jeżeli nie "grzebię" przy lakierze, a zabezpieczam go na kolejny sezon? Aha i jeszcze ile razy do roku wykonać taką deironizację? ja myslę aby raz, tylko przed czy po zimie? Dzięki
Eidos71 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Szukam jakiegoś ciekawego wiaderka z zamykaniem do mycia samochodu.Ma być zamykane z tego względu że chce nalać wody i szamponu w domu, podjechać sobie w nocy na myjkę ciśnieniową, spłukać samochód, umyć ręcznie tym co przywioze w owym zamykanym wiaderku, znów spłukać i zadowolony wrócić do domu Tutaj masz dobry sprzęt i nieco taniej, niż Grit Guard: http://showcarshine.pl/1107-blackfire-b ... guard.html
Moderator Eryczek Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 krzygaj, deironizacja jest elementem oczyszczania lakieru. Im lepiej go oczyścisz tym dłużej / lepiej, będzie leżał wosk. Ja przed każdym woskowaniem, deironizuje, odsmalam i glinkuje auto. Jeśli chcesz odświeżyć lakier przed woskowaniem to radzę go wpierw dokładnie oczyścić. Jeśli tego nie zrobisz, upaprzesz pad a to doprowadzi do bałaganu na lakierze.
soll Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Deironizacja - usunięcie cząstek metalicznych.
Złom Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Kiedy będę chciał odświeżyć fotele MG Carpet & Upholstery Cleaner, to po nałożeniu i pozostawieniu środka mam go potem odkurzyć, przetrzeć, czy sam wsiąknie? Miał ktoś z nim styczność?
Bodek_30 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Chciałbym odświeżyć lakier mojego Seata Leona II. Proces jaki sobie ustaliłem jest następujący: 1.Mycie auta +glinkowanie 2. MEGUIAR'S CU 3. MEGUIAR'S SwirlX 4. Ceaner (coś znajjdę na forum) 5. Wosk collinite. Pytanie dotyczy padów do polerki, jakich użyć? Czy ustalona przeze mnie kolejność czynności jest prawidłowa czy ewentualnie czegoś brakuje? Z gór dziękuję za odp.
mysh_daniels Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Taka myjka za 300-350 zł nadaje się do umycia samochodu czy nie warto ? Chodzi o jakiegoś karchera np K2 albo B&D pw1700spm? Czy lepiej te pieniądze przeznaczyć na mycie samochodu na myjkach ręcznych ?
Paviarotti Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 B&D pw1700spm Do mycia jak najbardziej się nada. Używam i problemów nie mam.
krzychu2805 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Taka myjka za 300-350 zł nadaje się do umycia samochodu czy nie warto ?Chodzi o jakiegoś karchera np K2 albo B&D pw1700spm? Czy lepiej te pieniądze przeznaczyć na mycie samochodu na myjkach ręcznych ? Spokojnie taka myjka Ci wystarczy. Sam mam B&D 1700spm i jest bardzo dobra.
Rekomendowane odpowiedzi