Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Czy stosując naftę oświetleniową jako alternatywę dla smoły nie wyrządzi ona żadnych negatywnych skutków dla elementów nielakierowanych np. listwy boczne czy elementy gumowe?

Opublikowano
lukaszwidz3, możesz spróbować, ale na plastikach lubi spłynąć, więc nie wróżyłbym mu długiego żywota.

że jak? :o:o

• Moderator
Opublikowano
Mi właśnie kończy się Cyclone. Devil będzie równie skuteczny i choć trochę mniej duszący :?:

Cyclone jest duszacy? Nie zauwazylem. Red Devil na pewno bardziej.

Surfex HD jeszcze jest dobry moim zdaniem :good:

Moje ulubione APC. Super sie pieni, dobrze domywa, tylko nie nadaje sie do prac wewnatrz, dusi dosc mocno. Ale do Glorii/PA lepszego APC nie znalazlem.

Opublikowano

Dokupuję środki na wiosnę i zastanawiam się nad cleanerem.

Mam Colli 476, i zawsze robiłem ręczne odświeżenie Glinka>Megs UC>AG SRP>Colli 476.

Zastanawiam się czy jest sens dawać między SRP a woskiem cleaner?

Jeśli jest sens to jaki cleaner wybrać? :)

Opublikowano

cleaner po srp ? przeciez to robota bez sensu bo Ci zdejmie to SRP cale :) cleaner jak juz przed srp.

cleaner > srp > coli - jak juz :)

Opublikowano

No właśnie ja się w tym już gubię dlatego dopytuję:)

Przeglądałem forum i wyczytałem, że SRP to w zasadzie nie jest typowy cleaner tylko all in one, a po normalnym cleanerze wosk podobno lepiej trzyma - chociaż ja już nie raz nakładałem na SRP od razu Colli i ładnie wyglądało i długo kropelkowało.

Opublikowano

i ja też w sprawie zacieków ale chyba troche innych niż kolega powyżej, chodzi o zacieki po wodzie nie moge sie ich pozbyć.. ostatnio wziąłem się za czyszczenie auta bmw e53 czarne, wygladalo to tak:

Shiny perfect active foam >> spłukanie >> mycie szamponem >> suszenie za pomoca fluffy >> glinkowanie >> ponowne mycie szamponem + suszenie >> i zaczołem nakładać Cleaner Megurar’s jednak nie miało to sensu bo te zacieki dalej były.. próbowąłem na małym fragmencie nelson cyclone ale też nie dawało rady, chciałem polecieć Cleaner Megurar’s > odżywka > wosk ale chyba bez sensu jak w sumie auto "brudne" ;/ Panowie pomocy.. czy źle używam tych środków czy użyć czegoś innego?

i pytanie z drugiej beczki po cleanerze polecieć auto IPA? i takie srodki jak cleaner, politura wosk kładę jedną warstwe czy pare po sobie dla lepszego efektu?

Opublikowano
i pytanie z drugiej beczki po cleanerze polecieć auto IPA

TAK w celu zwiększenia żywotności wosku

NIE w celu polepszenia 'luku' na rzecz żywotności wosku

i takie srodki jak cleaner, politura wosk kładę jedną warstwe czy pare po sobie dla lepszego efektu?

Zasadniczo jedna . Chyba że dla pewności można położyć dwie gdybyś nie był pewien czy wszędzie nałożone. Lecz z woskiem zasada jest taka im cieniej tym lepiej. Może nie tyle lepiej, ale nadmiar i tak zetrzesz mikrofibra więc nie ma sensu nakładać dużo ;) no chyba że wosk pożyczyłeś od kolegi to się nie musisz zużyciem przejmować :mrgreen:

Opublikowano

wygląda to na odbarwienia na plastikach, ale kiepskie zdjęcie to ciężko powiedzieć

próbowałeś nakładać jakiś dressing na to ? nie przykryje tego ?

Opublikowano

Małe pytanko. Czy po 3-stopniowej korekcie, przed woskiem trzeba (można) lakier oczyścic jakimś cleenerem czy wystarczy umyć auto i na to wosk?

Opublikowano
Małe pytanko. Czy po 3-stopniowej korekcie, przed woskiem trzeba (można) lakier oczyścic jakimś cleenerem czy wystarczy umyć auto i na to wosk?

Wypada przelecieć cleanerem, pasty finiszowe są bardzo tłustę i lubią coś po sobie pozostawić na lakierze zawsze ;) I tak jak Mask pisze zwłaszcza jeśli posiadasz dedykowany cleaner pod wosk, na pewno lepiej poleży taka kanapka ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.