Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

pilnie potrzebuje gabki do cuttingu 125-150. mam mala zielona 3M ale niestety takiej nie maja partnerzy MRC. Ktora ewentualnie zastapi zielona z 3M aby nie byla twarda tak jak biala z flexipads?

Opublikowano

W jaki sposob czyscic Gliptone GT12 skore ?

Skora na fotelach sucha dosc, Gliptone gesty...nacierajac szczota nim fotele i przecierajac sucha fibra to mi cala butelka pojdzie na sam przod auta..

Jakos z woda go trzeba rozcieszyc czy fotele wczesniej zwilzyc ?

Opublikowano

Moje pytanie odnośnie zamiennika cuttingu na zielonej 3M nieaktualne.

Odwiedziłem chłopaków z MRC i zakupiłem fioletową gąbkę Scholla. Ponoć powinien to być bdb wybór.

Opublikowano

nie pociesza mnie ta wiadomosc bo po cichu stawialem na nape :/

[ Dodano: 13 Marzec 2014, 19:58 ]

moze ktos jeszcze sie wypowie o napa grape ?

Opublikowano

Future, u mnie pojawił się podobny objaw z "wyciągiem z pawia", ale jak szybko przyszedł, tak cudownie przepadł (kwestia 2-3 dni) i nadal pachnie już tylko endurance'owo.

W każdym razie zjawisko dla mnie niewytłumaczalne i kwestia szczęścia na jaką puszkę się trafi. :idea:

Opublikowano

mialem Coronado Cherry wiec wiem, ze trwalosc mega :good:

nie czules nic niepokojacego ?

[ Dodano: 13 Marzec 2014, 20:15 ]

dzieki za opinie :good:

Opublikowano

co najpierw położyć. CG butter wax i na to colli 476 czy odwrotnie?? I jaki odstęp czasu pomiędzy woskowaniami?

Opublikowano

mohseth, jeśli naprawdę nie wiesz czego oczekujesz od maszyny to nie kupuj jej. Jak Ci napisże, żebyś kupił K2, to kupisz? Poczytaj trochę, przemyśl i wtedy zastanów się nad kupnem maszyny...

Opublikowano

Szukam rady bardziej doświadczonych kolegów K2 jest bardziej wszechstronna bo zedrę nawet lakier z felg cleaner i glaze'a też nią położę bo ma 600 obrotów... Vander jest raczej do nakładania glazów i cleanerów... Dobrze rozumuję?

Opublikowano

Siema!

Mam kilka pytań o UC od Megsa.

Czy butelka UC starczy na jeden objazd ręcznie samochodu HB?

Ile czasu zajmie mniej więcej "korekta" ręcznie Germanem całego samochodu?

Czy inwestowanie w UC jest dobrym wyborem mając do dyspozycji 250-300 zł na "zaczęcie" dbania o samochód? Mówię tu o kupnie ręcznika, fibr, dressingów, apc, qd?

Opublikowano

czarekn,

Wystarczy na kilka razy.

Ręka i tak Ci odpadnie po godzinie, więc...

To dobry wybór na początek.

Opublikowano

Future ja ze swojej strony polecam napa grape. Po 4miesiącach w samochodzie znudził mi się i wrzuciłem go do pokoju. Któregoś pięknego dnia wchodzę i prawie, że powala mnie na plecy jak ktoś wcześniej napisał "zapach wymiocin". Jednak 3dni i się naprawiło ;)

Opublikowano

Taka sytuacja: muszę zrobić furę "na handel" i do zdjęć. Odsmoliłem wyglinkowałem i obczaiłem, że nie mam AIO (się zestarzało i je wywaliłem - nie dało się pracować).

Nie chcę inwestować w to, więc chciałbym użyć coś, co mam. Potrzebne jest coś, co wypełni jak najbardziej i będzie "się świeciło".

Srebrna Honda Acoord nigdy nie polerowana...

Do wyboru:

- Menzerna IP2000

- Menzerna SF nie pamiętam teraz czy 4000 czy 4500

- HDC + Glasur

- AF Rejuvenate

- UC

- Colli...

Co poradzicie?

Opublikowano

Mam polerkę K2 Pro. Ma ona 1200W. Rozumiem, że to max moc przy 3000obr.

Jakie zużycie prądu będzie przy 600-1500obr ?

Chciałbym orientacyjnie obliczyć ile zużyje prądu na auto.

Nie, nie jestem sknerą. Chodzi o wspólny licznik w garażach.

Opublikowano

pawelpp, heh ciężko to tak jednoznacznie obliczyć ale szacunkowo:

- przy 3k obr. masz 1200W

- przy 1,5k obr. masz 600W

Licznik energii liczy zużycie w kWh czyli ile tysięcy wat zużyjesz na godzinę.

Pracując godzinę polerką non stop przy 1,5k obrotów zużywasz 600W czyli na liczniku zużycie pokaże 0,6kWh, mnożysz to przez ilość godzin jakie pracowałeś i masz wynik. np. pracując 3h zużyjesz teoretycznie 1,8kW. Piszę teoretycznie bo tak jak wspomniałem obliczenia są mocno szacunkowe i nie jesteś w stanie dokładniej tego obliczyć. :)

Opublikowano

mihnova, tak, ja wiem co to kW, jak się liczy ale zastanawiałem się właśnie ile konkretnie może zużyć maszyna skoro do 3000obr i tak się nie dochodzi.

Trochę nabilo kW u nas w garażach i nie chcę żeby mi ktoś zarzucal, ze to ja polerką nabilem. W takim razie godzina ciągłej pracy wyjdzie ok 0,5kW x 0,60zł = 0,30zł :)

Dodam, że płacimy stalą (małą) stawkę a ja i tak placę x3 ze względu, że sporo czasu spędzam w garażu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.