Mask Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 Jak sądzicie - czy jeśli posiadam dostęp do maszyny rotacyjnej i past Menzerny to przyda mi się jeszcze UC Megsa do czegokolwiek?
Barista Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 ma być krótko - więc bedzie: Wosk czy quartz? forum czytam od prawie roku, jednak nadal nie wiem co wybrać. Pacjenci to auta, którymi jeżdżę od ciepłej wiosny do ciepłej jesieni, garażowane. Jeden kolor to ciemny granat z przebłyskami fioletu, drugi to błekit, oba metaliki. Błękitny lakier jest stosunkowo nowy, granatowy ma swoje lata, był delikatnie polerowany, na wiosnę dokończę dzieła odświerzania. Czym potem zabezpieczyć te lakiery? Myślałem o Zymol Carbon - wychwalany tutaj wosk, lub quartz np. ze stajni CarPro. Jeżeli decyzja zapadnie na quartz, to zafunduję taki zabieg jednemu autku - któremu? Drugie w tym momencie zostanie zabezpieczone sealantem Duraglossa 105, jeśli Carbon, to wosk wyląduje na obu autkach. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam, Paweł
Moderator krd Opublikowano 23 Lutego 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 Takie pytanie do właścicieli glasura, ile wam wchodi wosku przy metodzie nakładania dłońmi? Bo mi ost poszło 9g wydaje mi sie że to sporo Na cale auto? Raczej dobry wynik. Nakladanie dlonmi nie jest z gatunku oszczednych
karambol Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 Takie pytanie do właścicieli glasura, ile wam wchodi wosku przy metodzie nakładania dłońmi? Bo mi ost poszło 9g wydaje mi sie że to sporo Na cale auto? Raczej dobry wynik. Nakladanie dłońmi nie jest z gatunku oszczednych Na całe e46 w sednie w tym maska 2 razy. Wiem że ta metoda nie należy do oszczędnych ale uwielbiam głaskać swój bolid Troszkę mnie uspokoiłeś
Moderator krd Opublikowano 23 Lutego 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 Mozna przyjac, ze niedoswiadczony lub kompletnie nie zwracajacy uwagi uzytkownik uzyje kolo 4-5g produktu na auto. Wiec za przyjemnosc blizszego obcowania z autem chyba warto dolozyc drugie tyle ;D
nieznany15 Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 W czerwcu miałem polerowany samochód i od tamtej pory był on tylko myty. Teraz na wiosnę chciałbym najpierw użyć prickbort --> UC bądź Scratchx 2.0 --> Colli Jest to dobre rozwiązanie? Lakier koloru czarnego
kamil_rosen Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 prickbort --> UC bądź Scratchx 2.0 --> Colli Generalnie to powinieneś dołożyć jeszcze coś do zanieczyszczeń metalicznych, np tańszy Tenzi Prix, glinke żeby po odsmoleniu i ściągnięciu metalicznych zanieczyszczeń jeszcze całość wyczyścić. A co do UC. Jeśli lakier od tego czasu ma sporo rys to nie zaszkodzi, ale po tym kup jeszcze jakiś cleaner który nałożysz po UC, a przed woskiem. Generalnie lepiej wziąć UC niż Scratch. A jeśli lakier w fajnym stanie, to wystarczy trochę bardziej ścierny cleaner i na to wosk. Ewentualnie cleaner wymyć IPĄ przed woskiem, ale nie jest to konieczne. Chyba tyle
lepus1 Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 Czy AG Paint Renovator można porównać do UC pod względem możliwości przywrócenia ręcznie lakierowi blasku/ usunięciu rysek? Oraz jakim aplikatorem najlepiej nakładać AG Paint Renovator?
golden0282 Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 Czy AG Paint Renovator można porównać do UC pod względem możliwości przywrócenia ręcznie lakierowi blasku/ usunięciu rysek? Oraz jakim aplikatorem najlepiej nakładać AG Paint Renovator? PR jest słabszy niż UC, na Twoim miejscu wolał bym zainwestować w UC i tricolora
Swoop Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 Swoop, widać, że w markecie to Ty tylko pchasz wózek za żoną Wymienione przez Łukasza firmy mają w ofercie nie tylko "wc kaczki", ale również "wielozadaniowe środki czyszczące", na których na odwrocie etykiety widnieje bliższe nam "all purpose cleaner" były wymienione konkretne produkty (a nie producenci i cała ich oferta), które IMO nie nadają się do samochodu. taki choćby cif zawiera wybielacz, który może źle wpłynąć np na plastiki deski...
MatthewG Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 Troszkę mnie uspokoiłeś Ale czego Ty się bałeś? Bo nie rozumiem.
matek55 Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 Czy wosk w spreyu np: G Cure lub AW Ti-22 moze zastąpić popularne QD ?
marszo Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 Poproszę o potwierdzenie lub korektę moich myśli: Chce zrobić odświeżenie One Step bazując na : UC+PAD cutting(da radę?) -> DJLP -> SRP-> jakiś wosk/sealent(#111; coli476, FK 1000; DJ BV) Czy SRP ma sens(wydaje mi się, że nie, ale skoro mam:D ) ? Czy od razu wjeżdżać z Woskiem? Pacjent : ten z opisu
parar Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 cóż to za wada ? auto wydaje się być po polerce(daawno, ale brak morki) , a posiada w kilku widocznych miejscach takir defekty
bluemen Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 parar, na moje to szkody po ptasim gó...e
luq92 Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 parar, a nie jest to przypadkiem klej z jakiejś taśmy? Wygląda bardzo podobnie i ma równe krawędzie
pawelpp Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 Weż benzynkę ekstrakcyjna, szmatkę i zobaczysz czy zejdzie. Ptaki to tak równo nie srają raczej Wygląda jak po taśmie.
lukasz04 Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 Swoop, Pierwsze z brzegu. http://www.superkoszyk.pl/product-pol-3 ... t-Bzu.html http://www.superkoszyk.pl/product-pol-3 ... inger.html.
atvmmz Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 lukasz04, Użył byś tego do samochodu?
parar Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 były już małe próby, g3 ręcznie potem wymycie ekstrakcją i już myślałem że znikły, ale byl wieczór i słabe światło, a dziś zobaczyłem je ponownie
lukasz04 Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 atvmmz, a niby dlaczego nie? Skoro w domu możesz tym czyścić wszystko to dlaczego w aucie byś nie mógł. To jest uniwersalny środek czyszczący czyli popularne APC. Jakby sie nazywało Ajax APC to byłoby lepsze? Ja nie powiedziałem, ze jedt to najlepszy środek do czyszczenia wnętrza ale tylko to można kupić w markecie a o taką możliwość kolega pytał. Pamiętam, ze kiedyś na forum chwalone było tescowe APC a to przeciez to samo.
manio49 Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 No panowie nie wiem w jakich marketach bywacie, ale w niektórych są działy motoryzacyjne, gdzie można zakupić środki do mycia dechy. I nie piszę o plaku...
klima89 Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 mam nowy samochód i chciałem kupić do zabezpieczenia lakieru ten produkt: SONAX XTREME Protect + Shine NPT co o nim sądzicie ? i czy może coś innego wybrać ? i czy felgi też mogę tym zabezpieczyć ? Dodam jeszcze że nigdy dotąd nie bawiłem się takimi woskami czy produktami. Kolor samochodu:Czarny pastel - Nero Dzięki za pomoc
Moderator rychu Opublikowano 23 Lutego 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 Poszukaj na forum - jest o nim trochę pozytywnych informacji Do kół tez się nada.
Rekomendowane odpowiedzi