yacek _b Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 G5 Gtechniq - koledzy , jakiego koloru jest ten preparat u was ? Pytam bo zakupiłem i troszkę mam zagwostkę , w porównaniu do G1 jest gęsty i koloru" jasna kawa z mlekiem "
tomasns Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 Shmatan ja kiedyś próbowałem na moja Z1 nałożyć Natty's Red fajnie się miziało po ekranie wtedy, ale siedziało to może parę dni tylko ale może dla tego że kładłem na IPA a nie na użyłem cleaner'a
g.pajak Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 w porównaniu do G1 jest gęsty i koloru" jasna kawa z mlekiem " Taki ma być
yacek _b Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 w porównaniu do G1 jest gęsty i koloru" jasna kawa z mlekiem " Taki ma być Dzięki za odpowiedź , już się martwiłem że dostałem " przeterminowany "
SZyBA Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 Panowie pytanko koleżka potrzebuje oponek do Meganki RS. Mocowo coś koło 300+ co byście polecili?
Gajek Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 Ile jest aplikatorów gąbkowych w opakowaniu w Gyeon View??
Yasiek Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 Panowie pytanko koleżka potrzebuje oponek do Meganki RS. Mocowo coś koło 300+ co byście polecili? http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=8754 [ Dodano: 20 Luty 2014, 19:24 ] Ile jest aplikatorów gąbkowych w opakowaniu w Gyeon View?? 1? Zestaw zawiera: - Q2 Cleanse - produkt oczyszczająco-gruntujący szkło, 20 ml - Q2 Repel - powłoka hydrofobowa - Aplikator kostkowy - Cztery ściereczki zamszowe do aplikacji produktu
kedar Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 Przyszedł dzisiaj kurier z nowym telefonem i mam pytanko: ekran jest jakiś taki tępy, mało śliski - próbował ktoś smarować ekran dotykowy np. woskiem żeby to poprawić? bo NW chyba nie wchodzi w gre, nie? Mojej żonie pekła szybka w Xperii, po jej wymianie właśnie ekran tępy, myślałem że porysuję. Folia ochronna kupiona i naklejona - smiga płynnie. Ale zastanawiam sie nad Zymolkiem iCare do mojej Xperii.
Gajek Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 Yasiek, pytam bo ja w zestawie dostałem dwa.
MatthewG Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 Panowie pytanko koleżka potrzebuje oponek do Meganki RS. Mocowo coś koło 300+ co byście polecili? Michelin Pilot Super Sport.
Geno Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 Tylko i wyłącznie, żadna inna guma.
KoKoS89 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 czy na felgi nawoskowane od środka spokojnie można spokojnie kleić odważniki czy lepiej nie woskować wewnętrznej strony >
Geno Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 Ja zawsze najpierw daję do wyważania, potem woskuję/daję powłokę.
KoKoS89 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 Ja zawsze najpierw daję do wyważania, potem woskuję/daję powłokę. nie pomyślałem dzięki
rustin Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 Panowie , przeleciałem cały wątek o UC , AIO i jeszcze kilka innych aby nie było głupich pytań. Bądźcie mimo to wyrozumiali Już mi się z tego czytania mętlik robi. Jaką prędkością pracować z UC i DA , 4-5 ?
bluemen Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 Podpowiedzcie czy dobre zestawienie do polerki DA – czy coś dodać/zmienić - BP fleksi 125mm - pad flexi biały/pomarańczowy (który?) - pasta UC - IPA - politura UP - wosk #16 czy po UC jest potrzebne jakieś wykończenie czymś delikatniejszym (np. SwirlX)? czy warto dołożyć jakiś cleaner czy IPA wystarczy? Czy UP też ma właściwości cleanera? Z góry dzięki - pozdro
matek55 Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2014 Koledzy jakie fajne QD sprawdzi sie przy czarnym lakierze ?
Qub@ Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2014 zy po UC jest potrzebne jakieś wykończenie czymś delikatniejszym (np. SwirlX)?czy warto dołożyć jakiś cleaner czy IPA wystarczy? Czy UP też ma właściwości cleanera? ad.1 Nie ad2. wpierw IPA potem cleaner ad3. tak pad flexi weź pomarańczowy.
proximo Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2014 Koledzy jakie fajne QD sprawdzi sie przy czarnym lakierze ? AUTO FINESSE FINALE, POORBOY'S WORLD Quick Detailer Plus QD+ na ciemnym podbiją kolorek ładnie
patryczken16 Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2014 Mamy tu jakiegos komórkowca szpeca od androidow? Jesli ktos bylby w stanie pomoc prosze o pw
Xeper Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2014 Już mi się z tego czytania mętlik robi. Jaką prędkością pracować z UC i DA , 4-5 ? 0. Wydziel obszar testowy o rozmiarach ca. 40x40 cm (testspot) 1. Wstępnie rozprowadź pastę bez właczonej maszyny 2. Odpal maszynę na 2-3 biegu i szybko dokończ rozprowadzanie pasty 3. Ogień na 5 czy nawet 6 biegu (w tej fazie tniesz lakier) 4. W końcowej fazie pracy zmniejsz nacisk i obroty do 4 (w tej fazie poprawiasz wykończenie) 5. Zakończ pracę na tym obszarze, wytzryj pozostałości pasty czystą, miękką ścierką. 6. Sprawdź efekt. Jeśli Cie zadawala, to tą techniką zrób całe auto. Jeśli nie, to musisz się zdecydować, czy wystarczy powtórzyć kroki 1-5 czy też w ogóle musisz zmienić założenia co do pracy (zmiana pada, pasty, nacisku, techniki, maszyny, wymagań, etc.). Powodzenia! czy po UC jest potrzebne jakieś wykończenie czymś delikatniejszym (np. SwirlX)? ad.1 Nie To zależy. Moim zdaniem m.in. od lakieru, pada, techniki pracy maszyną i wymagań. Dlatego trudno dać jednoznaczną odpowiedz tak-nie. Często wykończenie cleanerem (szczególnie ścierno-maskującym) wystarczy.
pawelpp Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2014 Czy Kwazar Merkury pomarańczowy 0,5l nada się do APC 1:5 ? A raczej czy rurka i psikacz wytrzyma. Bo znalazłem zbędny w altance i szukam zastosowania
Piotrek Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2014 pawelpp, Będzie ok, mam w jednym z takich Tenzi Trucka 1:5 i cały czas działa.
Kama Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2014 Pytanie z grubej rury Jakie może być średnie zużycie wody na dokładne umycie samochodu (myjką ciśnieniową)? 30 litrów z dwóch wiader nie liczę
Moderator Eryczek Opublikowano 21 Lutego 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2014 Kama, kiedyś to sprawdzałem. Z wiadrami wyszło mi ok 80 litrów.
Rekomendowane odpowiedzi