Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy Autoglym SRP pomoże na drobniutkie rysy i plamy po ultra cut? Wypełni je czy tylko przykryje? Rysy są bardzo płytkie, niewyczuwalne pod palcami. Chciałbym też wziąć Autoglym Intensive Tar Remover na plamy. Lakier srebrny metalic.

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Witam

Takie pytanie czy po UC Megsa trzeba przetrzeć auto IPA czy można od razu zastosować Cleaner - Odżywka - Wosk

Dzięki i Pozdrawiam

Opublikowano

szybkie pytanie co obecnie najlepszego do smoły proponujecie??

mam pirckborda który obecnie mi się kończy ... brać go ponownie czy może coś z 4 nano czy może z shiny garage ??

Opublikowano
Koledzy. Jako laikowi na pierwszą maszynę do polerki i w miarę tanią lepiej kupić;

1)http://tablica.pl/oferta/polerka-samochodowa-katowa-fern-nowa-CID5-ID3Iryt.html#Infinity

2)http://tablica.pl/oferta/polerka-bestcraft2400w-CID628-ID4Av9D.html#Infinity

W zasadzie tak do 200 zł szukam i pewnie jeszcze nie w tym miesiącu ale już zapytam, wiem, że są tematy o tych maszynach i czytałem ale taką krótką zwięzłą odpowiedz potrzebuję :)

Chyba jednak nie czytałeś.

W takiej kasie szukaj K2 Pro.

Opublikowano

Witam, niedlugo bede robic znajomemu Audi A6 C5 czarne- nie mam na ta chwile kodu lakieru i nie mam mozliwosci sprawdzenia.Raczej jest to twardy lakier i chcialbym sie dobrze przygotowac do tego.Jak myslicie z doswiadczenia czy taki zestaw nada sie na takie auto? http://showcarshine.pl/877-menzerna-lc- ... -pack.html

Jesli nie to prosze o jakies wskazowki.

Opublikowano

Szybkie pytanie- analizowałem wątek o pianownicach, ale jest bardzo długi, często schodzi na temat samej myjki...

Co będzie lepsze: pianownica do myjki z regulacją ilości podawania chemii oraz szerokości strumienia czy pianownica Gloria FM 10? W co lepiej zainwestować? Pytam gdyż ceny są bardzo podobne (w granicach 150zł). Moja myjka to Lavor STM160 z osprzętem z Karcher HD (wąż, lanca, pistolet).

Opublikowano

impex, robiłem takie audi w "mysim" kolorze w tamtym roku w kwietniu. Biały flexi miał ciężko więc jechałem całość futrem, potem jeden przejazd białym flexi. Skończyła mi się FG500 to zakupiłem 400 i o wiele łatwiej pracowało mi się z tą pastą. Także polecam zmienić 500 na 400 :)

Opublikowano

Auto detaling "na raty"

Hyundai Santa Fe 2011 czarny metalic.

W październiku :umyłem Gold Class Wax i zrobiłem glinkowanie, następnie UC oraz Carnauba Wax. Myłem auto na myjni bezdotykowej z nanokonserwacją , bądź na podwórku,o ile pogoda pozwalała.

Od dzisiaj postanowiłem zrobić porządną korektę w celu usunięcia hologramów i ew małych rysek.

1.Mycie auta na dwa wiadra

2.Korekta UC

3.DODO JUICE LIME PRIME LITE

4.Collinite no. 915 Marque D'Elegance

5.SONAX ZESTAW EXTREME BRILLIANT SHINE DETAILER

I teraz mam pytanie, czy ze względu na brak czasu mogę zrobić korektę UC tylko na fragmencie auta .Dzisiaj "zrobiłem" tylną klapę i zderzak ok. 3 h i tak w kolejnych dniach będę robił kolejne elementy.

Czy skorygowane elementy zabezpieczyć od razu DJ i Coli 915 czy czekać, aż zakończę całość auta?

Kiedy zastosować sonaxBSD?

Auto używam na co dzień.

Opublikowano

Witam, mam pytanie odnośnie przechowywania Carbona. W jakiej temperaturze/warunkach trzymać puszkę? Mam dziwne wrażenie, że wosk za bardzo się marze pod palcami(nie jest tak twardy jak coli 915), zawartość słoika pociemniała od spodu.

Opublikowano

U mnie leży w torbie z reszta kosmetyków w pokoju ale z dala od kaloryfera, reszta wosków (Coli, DJ, Hi-Temp, Natty's Red) jest ok stąd zaskoczenie... :o

Opublikowano
karambol, HDC też ?

Nie, HDC stoi sobie grzecznie z pozostałym arsenałem ;)

Z tego co się orientuje, woski z wyższej pułki zaleca sie przechowywać w chłodnym miejscu bądź lodówce, ale niech sie jeszcze doświadczeni koledzy wypowiedzą.

Ja trzymam w lodówce i jest git :good:

Opublikowano

Koledzy, czym zabezpieczyć elementy felg przed działaniem scansolu. Chcę zdjąć lakier z zewnętrznej strony felgi nie uszkadzając przy tym lakieru we wnękach.

Opublikowano
Co będzie lepsze: pianownica do myjki z regulacją ilości podawania chemii oraz szerokości strumienia czy pianownica Gloria FM 10? W co lepiej zainwestować?

Ja bym brał pianownicę do myjki ( PA)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.