Skellen Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 Czy Autoglym SRP pomoże na drobniutkie rysy i plamy po ultra cut? Wypełni je czy tylko przykryje? Rysy są bardzo płytkie, niewyczuwalne pod palcami. Chciałbym też wziąć Autoglym Intensive Tar Remover na plamy. Lakier srebrny metalic.
Radek87 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 Witam Takie pytanie czy po UC Megsa trzeba przetrzeć auto IPA czy można od razu zastosować Cleaner - Odżywka - Wosk Dzięki i Pozdrawiam
Moderator krd Opublikowano 18 Lutego 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 Radek87, warto przemyc IPA
Stefan-16 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 krd Po wiadomości PW zainwestuje w Koch.
art'ek Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 szybkie pytanie co obecnie najlepszego do smoły proponujecie?? mam pirckborda który obecnie mi się kończy ... brać go ponownie czy może coś z 4 nano czy może z shiny garage ??
Moderator krd Opublikowano 18 Lutego 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 art'ek, Prickborta
Yasiek Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 art'ek, dzisiaj wieczorem wrzucę relację z testu 4nano vs SG.
Pit_Krk Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 Koledzy. Jako laikowi na pierwszą maszynę do polerki i w miarę tanią lepiej kupić;1)http://tablica.pl/oferta/polerka-samochodowa-katowa-fern-nowa-CID5-ID3Iryt.html#Infinity 2)http://tablica.pl/oferta/polerka-bestcraft2400w-CID628-ID4Av9D.html#Infinity W zasadzie tak do 200 zł szukam i pewnie jeszcze nie w tym miesiącu ale już zapytam, wiem, że są tematy o tych maszynach i czytałem ale taką krótką zwięzłą odpowiedz potrzebuję Chyba jednak nie czytałeś. W takiej kasie szukaj K2 Pro.
art'ek Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 Yasiek, trzymam za słowo bo do jutra muszę złożyć zamówienie na kosmetyki
impex Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 Witam, niedlugo bede robic znajomemu Audi A6 C5 czarne- nie mam na ta chwile kodu lakieru i nie mam mozliwosci sprawdzenia.Raczej jest to twardy lakier i chcialbym sie dobrze przygotowac do tego.Jak myslicie z doswiadczenia czy taki zestaw nada sie na takie auto? http://showcarshine.pl/877-menzerna-lc- ... -pack.html Jesli nie to prosze o jakies wskazowki.
lukatoni190 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 Chyba jednak nie czytałeś. W takiej kasie szukaj K2 Pro. dzięki za info
rickson Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 impex, Nada się, ja dorzuciłbym futerko.
impex Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 impex, Nada się, ja dorzuciłbym futerko. Zestaw co podalem i takie cos http://showcarshine.pl/pady-i-bp/689-fl ... 150mm.html rozumiem, ze wystarczy? Nie ma sensu zamieniac fg500 na fg400 lub zmieniac pady?
przemko99 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 Szybkie pytanie- analizowałem wątek o pianownicach, ale jest bardzo długi, często schodzi na temat samej myjki... Co będzie lepsze: pianownica do myjki z regulacją ilości podawania chemii oraz szerokości strumienia czy pianownica Gloria FM 10? W co lepiej zainwestować? Pytam gdyż ceny są bardzo podobne (w granicach 150zł). Moja myjka to Lavor STM160 z osprzętem z Karcher HD (wąż, lanca, pistolet).
Tomek WRO Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 impex, robiłem takie audi w "mysim" kolorze w tamtym roku w kwietniu. Biały flexi miał ciężko więc jechałem całość futrem, potem jeden przejazd białym flexi. Skończyła mi się FG500 to zakupiłem 400 i o wiele łatwiej pracowało mi się z tą pastą. Także polecam zmienić 500 na 400
mirekp Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 Auto detaling "na raty" Hyundai Santa Fe 2011 czarny metalic. W październiku :umyłem Gold Class Wax i zrobiłem glinkowanie, następnie UC oraz Carnauba Wax. Myłem auto na myjni bezdotykowej z nanokonserwacją , bądź na podwórku,o ile pogoda pozwalała. Od dzisiaj postanowiłem zrobić porządną korektę w celu usunięcia hologramów i ew małych rysek. 1.Mycie auta na dwa wiadra 2.Korekta UC 3.DODO JUICE LIME PRIME LITE 4.Collinite no. 915 Marque D'Elegance 5.SONAX ZESTAW EXTREME BRILLIANT SHINE DETAILER I teraz mam pytanie, czy ze względu na brak czasu mogę zrobić korektę UC tylko na fragmencie auta .Dzisiaj "zrobiłem" tylną klapę i zderzak ok. 3 h i tak w kolejnych dniach będę robił kolejne elementy. Czy skorygowane elementy zabezpieczyć od razu DJ i Coli 915 czy czekać, aż zakończę całość auta? Kiedy zastosować sonaxBSD? Auto używam na co dzień.
Matka Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 Witam, mam pytanie odnośnie przechowywania Carbona. W jakiej temperaturze/warunkach trzymać puszkę? Mam dziwne wrażenie, że wosk za bardzo się marze pod palcami(nie jest tak twardy jak coli 915), zawartość słoika pociemniała od spodu.
karambol Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 ja woski zymola trzymam w lodówce
Matka Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 U mnie leży w torbie z reszta kosmetyków w pokoju ale z dala od kaloryfera, reszta wosków (Coli, DJ, Hi-Temp, Natty's Red) jest ok stąd zaskoczenie...
karambol Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 karambol, HDC też ? Nie, HDC stoi sobie grzecznie z pozostałym arsenałem Z tego co się orientuje, woski z wyższej pułki zaleca sie przechowywać w chłodnym miejscu bądź lodówce, ale niech sie jeszcze doświadczeni koledzy wypowiedzą. Ja trzymam w lodówce i jest git
Quest Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 Koledzy, czym zabezpieczyć elementy felg przed działaniem scansolu. Chcę zdjąć lakier z zewnętrznej strony felgi nie uszkadzając przy tym lakieru we wnękach.
golden0282 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 Co będzie lepsze: pianownica do myjki z regulacją ilości podawania chemii oraz szerokości strumienia czy pianownica Gloria FM 10? W co lepiej zainwestować? Ja bym brał pianownicę do myjki ( PA)
Bartasso Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 Panowie chcę kupić ręczną pianownicę. Raczej wybór padnie na Marolex'a Link do Aukcji Co będę musiał dokupić aby ten sprzęt działał jak pianownica a nie jak opryskiwacz? Dodatkowe folce pewnie?
Rekomendowane odpowiedzi