Quest Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 czym zabezpieczyć lakier przed działaniem SCANSOLu ? taśma maskująca zabezpieczy część lakieru której nie chcę usuwać ?
Mateusz.mg Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Pytanie o hologramy, po menzernie ff3000 w pełnym słoncu cały efekt cieżkiej pracy pryska w jednej sekundzie. Jak widać osoba początkująca:) Kilka sprawdzonych wskazówek?
g.pajak Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 hologramy, po menzernie ff3000 Nie za bardzo wiem, jak FF3000 można narobić hologramów? A co szło przed tą FF3000?
Mateusz.mg Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Mało danych, starałęm sie robić jak najbardziej zgodnie ze sztuka:) Mycie, glinka, to słowo na deka.... FG 500 i na drugi raz juz ff3000. Pacjentem była Vw bora.
bienek Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 moze hologramy Ci sie zrobiły po mikrofibrze jak docieraleś a nie po samej pascie, albo też moze byc to wina zanieczyszczonego pada.
Mateusz.mg Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Po skończeniu auto umyłem, krok z cleanerem został pominięty, nałozyłem fk 1000 i zostawiłem na noc, wosk mógł narobić bigosu? Kolor auta - czarny.
bienek Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Skoro masz hologramy to znaczy, że gdzieś popełniłeś błąd. Samo woskowanie nie narobi bałaganu, jedynie docieranie złą mikrofibrą może spowodować delikatne hologramy.
Mateusz.mg Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Czyli można wyjść tylko z założenia, ćwiczyć ćwiczyć ćwiczyć... Dziękuje za odpowiedzi.
Moderator Eryczek Opublikowano 16 Lutego 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Mateusz.mg, jaką maszyną pracowałeś? - rotacją? Jaki lakier na VW - czy aby nie uni?
SzaKal Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Mateusz.mg, A gdzie zgubiłeś polish ?jak idzie się na skróty to tak jest.
Quest Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 czy pod nattys red można stosować HDC zymola ?
Mateusz.mg Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Maszyna do Lare epl11 i pady też od lare, lakier nie był orginalny, a przynajmniej napewno nie wszędzie. Co do pójscia na skróty, w moim BMW pracowałem podobnie (czyt. tak samo) hologramy nie wystąpiły, a przynajmniej nie w takij ilości i pod światło efekt mi się bardzo spodobał (kolor też czarny). Czytam Was od około miesiąca, temat mnie naprawde wciągnał i nikt w domu nie rozumie co można tak długo przy aucie robić Powoli kończą mi się pasty, zastanawiam się może łatwiej będzie z 3M albo scholl-em?
Moderator Eryczek Opublikowano 16 Lutego 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Quest, HDC możesz stosować pod każdy naturalny wosk
grad Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Koledzy, czy program na myjni samoobsługowej "Szczotka z aktywną pianą" w jakimś stopniu może zastąpić proces nakładania piany na auto klasyczną pianownicą? Chodzi dokładnie o to, czy da się tym wynalazkiem nałożyć pianę na samochód i czy ta piana jest coś warta.
bienek Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Może ktoś poleci dobre i sprawdzone w boju MF do docierania tłustych, marzących się past polerskich (mam tu na myśli menzernę od 2500 w góre) na tyle delikatnych żeby nie porysować miękkiego czarnego lakieru uni?
Yasiek Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Szczotka z aktywną pianą W tym programie jedno słowo całkowicie nie pasuje - SZCZOTKA. Wyobraź sobie, że przed Tobą na myjnie wjechał Nissan Patrol po Camel Trophy... Resztę sobie wyobraź. bienek, ja do tłuściochów używam WWL Jasmin. Wolę takie lekko włochate.
grad Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Yasiek, tak wiem. Bardziej mi chodziło, o nanoszenie piany za pomocą szczotki bez dotykania jej do karoserii auta. Jakieś chyba ciśnienie jest i sądziłem że udałoby się w ten sposób nanieść pianę na samochód. Albo chociaż jej imitację... Po prostu w obecnej chwili nie mam dostępu do miejsca w którym mógłbym umyć auto, a żaden bezdotyk nie oferuje aktywnej piany w klasycznej postaci, a tą ze szczotką jedynie część.
Yasiek Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 grad, to odpuść sobie. za wolno to się wylewa żeby pokryć tym auto. Proponuje zainwestować w pianownicę ręczną i będziesz miał problem z głowy.
zmorka Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 To ja jeszcze raz, skoro nikt nie chce mi pokazać jak sobie poradzić z myciem, czyszczeniem, polerowaniem lakieru na żywo, to może inaczej. Może ktoś zorganizuje mi takie małe szkolenie połączone z praktyką odpłatnie, mieszkam w Kudowie Zdroju dojadę, kwestia ceny i miejsca oraz terminu, preferuję woj. dolnośląskie, opolskie lub śląskie, nie mam działalności chcę tą wiedzę wykorzystać na użytek własny, chcę mieć lśniące auta ale zrobione własnoręcznie.
Moderator Eryczek Opublikowano 16 Lutego 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Mateusz.mg, rotacja na miękkim lakierze potrafi zostawić hologramy z którymi ciężko się uporać. Jeśli masz taką możliwość to pożycz od kogoś DA i spróbuj to wyprowadzić.
Mateusz.mg Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Coś będe musiał pomyśleć, najlepiej musiałbym podejrzeć kogoś na żywo, jednak co praktyka to praktyka. Ale nie poddam się bez walki.
kubik Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Może ktoś poleci dobre i sprawdzone w boju MF do docierania tłustych, marzących się past polerskich (mam tu na myśli menzernę od 2500 w góre) na tyle delikatnych żeby nie porysować miękkiego czarnego lakieru uni? Ja z powodzeniem używam Gtechniq mf1,są o tyle dobre,że nawet po kilku praniach wciąż są delikatne Zawsze używałem imageshack-a do hostingu zdjęć,ale skończyły się czasy darmowego dobrobytu,co byście polecili ?
Mateusz.mg Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Robiać aukcje na alle, zdjęcia wstawiam przez otofotki.pl Może pomoże?
maclaz Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 fotosik.pl chyba jest jednym z lepszych.
Rekomendowane odpowiedzi