Bartasso Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 ja jakoś nie wierzę w to że to co tanie to dobre,powodzenia z W5 kolego. W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić? Fryderyk Nietzsche
lukwawa Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Bartasso, chyba nie zrozumiałeś przesłania Moża zacząłem ze zbyt wysokiego piętra - w końcu Nietzsche nie jest łatwy w odbiorze. Zejdę kilka pięter niżej, w zasadzie to aż do piwnicy: "Bo nie zawsze co dobre jest dobre, a czerwone nie zawsze jest złe. Czasem ktoś tak zwyczajnie po ludzku, poda rękę, znajdzie rozwiązanie" Michał Wiśniewski, tekst do reklamy Skok Wołomin Koledzy, w postach powyżej wyciągneli do Ciebie rękę, a Ty ją odtrąciłeś
Bartasso Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Bartasso, chyba nie zrozumiałeś przesłania Moża zacząłem ze zbyt wysokiego piętra - w końcu Nietzsche nie jest łatwy w odbiorze. Zejdę kilka pięter niżej, w zasadzie to aż do piwnicy: "Bo nie zawsze co dobre jest dobre, a czerwone nie zawsze jest złe. Czasem ktoś tak zwyczajnie po ludzku, poda rękę, znajdzie rozwiązanie" Michał Wiśniewski, tekst do reklamy Skok Wołomin Koledzy, w postach powyżej wyciągneli do Ciebie rękę, a Ty ją odtrąciłeś Teraz to zrobiłeś ze mnie głupka... Na szczęście są osoby na tym forum które potrafią szybko objaśnić co i jak pisząc wiadomość prywatną,nie zasłaniają sie jakimiś cytatami z banków itp. Nie odtrąciłem ręki tak jak piszesz,po prostu jakoś nie mam przekonania do tych tańszych produktów lecz gdy będę miał ten wosk w zasięgu oka to sprawdzę go pod swoim kontem,być może zmienię zdanie w temacie wosku W5...juz teraz wiem że ładnie pachnie
kita33 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Gdzie można zakupić gąbki polerskie do pada 50mm?
bienek Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Showcarshine miał 50mm gąbki, kiedyś tam kupowałem.
Mnichu Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 zawsze można użyć gabki 80mm na tym mocowaniu 50mm
kamil_rosen Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 No właśnie to co tanie to nieraz dobre Jest tego mało, albo bardzo mało, a cała trudność polega na tym żeby odróżnić tani i dobry produkt od taniego i kiepskiego * nie dotyczy to wosku W5 chyba, że do niuchania, jako gadżet na półkę itd
kita33 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Jaki kupić talerz mocujący do padów 3m 150mm do polerki Graphite
pawelpp Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Do 150mm i 135mm stosuje się talerze 125mm Ja mam np. Flexipads...jak większość forumowiczów chyba. Jest też talerz 150mm Flexi ale nie użyjesz go z gąbkami 135mm, więc 125 jest "uniwersalniejszy"
mkbewe Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 szybkie pytanko po polerowaniu lakieru jaka dalej kolejność ? Poleruję systemem 3m (zielony, żółty, niebieski) i potem jak ? IPA -> cleaner -> glaze (ewentualnie) -> wosk ??
Yasiek Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 IPA -> cleaner -> glaze (ewentualnie) -> wosk tak "uniwersalniejszy" bardziej uniwersalny?
pawelpp Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Yasiek a nie widzisz,że to w " " ? Tak dla jaj
Troll71 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 Jaką konsystencję ma gtechniq g5 - wodnista czy może mleczko? Kupiłem w Lipcu g5 i jest w postaci lekko brązowego mleczka,a jego zdolności odprowadzania wody są praktycznie zerowe. Czy może być przeterminowany? Aplikacja na szybe: 1.mycie płynem do szyb 2.dwukrotne przetarcie IPA 3.aplikacja wacikiem 4.20 minut później przetarcie mikrofibra (przy ścieraniu robi się taki mikro proszek jak po paście lub dużej ilości wosku)
g.pajak Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 Kupiłem w Lipcu g5 i jest w postaci lekko brązowego mleczka Tak ma wyglądać. przy ścieraniu robi się taki mikro proszek jak po paście lub dużej ilości wosku Takiego czegoś u siebie nie zauważyłem. Mój ma dwa lata, albo i lepiej i dalej działa świetnie. Jest jeszcze z czasów gdy nazywał się G3, także na pewno starszy od Twojego Może przemrożony, trzymany w nieodpowiednich warunkach albo po prostu przeterminowany (w co nie wierzę)
mkbewe Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 Yasiek dziękuję Mam jeszcze 2 sprawy. 1 Czy mógłby mi ktoś pomóc skompletować odpowiednie aplikatory ? bo cholera tyle tego jest że się w tym gubie a po opisać na stronie to jeden lepszy od drugiego Myślałem o flexipads tricolor ale są 2 rodzaje tego CZARNY NIEBIESKI BIAŁY - podobno delikatniejszy i nadaje się też do wnętrza. CZARNY/CZERWONY/ŻÓŁTY Jest jeszcze coś takiego: AUTO FINESSE DUAL APPLICATOR podobno lepszy od tricolor co by było najepsze do nakładanie clenera i politury ? bo do wosku myślałem o megsie MEGUIARS SOFT FOAM APPLICATOR PAD i 2 sprawa: czy takie butelki będą ok np na trzymanie w nich jakiegos QD/ IPA itp ? http://carok.pl/towar.545.butelka.pet.. ... 500ml.html
Yanek Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 czy takie butelki będą ok np na trzymanie w nich jakiegos QD/ IPA itp ? http://carok.pl/towar.545.butelka.pet.. ... 500ml.html będą ok
iljash Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 czy takie butelki będą ok np na trzymanie w nich jakiegos QD/ IPA itp ? http://carok.pl/towar.545.butelka.pet.. ... 500ml.html będą ok x 2 trzymam tam swoje IPA praktycznie nieprzerwanie od roku i nic sie nie dzieje
leszcz Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 Takie krótkie pytanie . Gdzie tu umyć samochód jak jest -12 za oknem ?
grabek246 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 która pianownice ręczną polecacie?? epoce, mr foamer, glorie czy przerobionego marolexa?
Yasiek Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 grabek246, zależy od Twoich zdolności manualnych i zasobności portfela. Ja mam Glorię bo Marolexa przerabiać mi się nie chciało. Epoca wtedy raczkowała - obecnie jest dostępna w kilku sklepach i ludzie na nią jakoś zbytnio nie narzekają.
Lucky Luck Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 Witam Panowie szybkie pytanko do Was : Na jakich obrotach wykańczać lakier Menzerną FF3000 w przypadku gdy zostały mi hologramy po FG500 ? Na opakowaniu napisane 1500-2000obr/min, ale mam dziwne wrażenie, że to za dużo jak na wykończenie... Z góry dzięki. Pozdrawiam.
grabek246 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 Yasiek, zastanawiam się nad epocą lub mr foamerem bo gloria za droga a marolexa przerabiać mi się nie chce, zresztą znając moje szczęście to nic by z tego nie wyszło
Lucky Luck Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 grabek246, litrową Epoce mam i moge polecić
grabek246 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 Lucky Luck, dzięki za pomoc, chyba kupię ale 2 litry
pawelpp Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 grabek246, a widziałeś promocje u partnera forum "GLORIA FOAM MASTER FM10 Pianownica z aktywną pianą" ? Gloria + piana za 149zł
Rekomendowane odpowiedzi