Tomek WRO Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 Do którego flexi możecie porównać żółty karbowany ABW? Opisany jest jako POLISHING/LIGHT CUTTING, gdzie mu bliżej? Pady 3M, niebieski i czarny. Który jest bardziej miękki?
Moderator krd Opublikowano 22 Grudnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 Tomek WRO, z tego co pamietam 3M maja ta sama miekkosc, kiedys chyba finiszowy byl czarny i zastapili go niebieskim.
CinuAGC Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 Witam Zebrałem zestaw do pierwszego porządnego mycia jak i korekty lakieru wraz z zabezpieczeniem zestaw składa się z. Megs Deep Crystal Polish Nattys Wax PB Glinka Sonax QD - do glinki Valet Pro Concentrat do tego aplikatory, mikrofibry itp Tenzi do felg wcześniej przed tymi zabiegami auto pojedzie na polerkę do znajomego bo sam się nie chciałem za to zabierać. i teraz pytanie, co jeszcze wartało by dokupić, czegoś ważnego jeszcze brakuje ?
Tery Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 Prickbort, ręcznik do osuszania, oczywiście jakąś rekawice do mycia.
tevenet Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 Witam Zebrałem zestaw do pierwszego porządnego mycia jak i korekty lakieru wraz z zabezpieczeniem zestaw składa się z. Megs Deep Crystal Polish Nattys Wax PB Glinka Sonax QD - do glinki Valet Pro Concentrat do tego aplikatory, mikrofibry itp Tenzi do felg wcześniej przed tymi zabiegami auto pojedzie na polerkę do znajomego bo sam się nie chciałem za to zabierać. i teraz pytanie, co jeszcze wartało by dokupić, czegoś ważnego jeszcze brakuje ? Hmm.. Ja bym jednak to mycie i glinkę robił przed polerką u kumpla
Swoop Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 Sonax QD - do glinki jako poślizg do glinki równie dobrze sprawdza się woda z kilkoma kroplami szamponu - szkoda QD wcześniej przed tymi zabiegami auto pojedzie na polerkę do znajomego bo sam się nie chciałem za to zabierać. najpierw porządnie umyj auto, wyglinkuj itd a dopiero po tym rób korektę
fazer Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 pytanie do kogoś z Tychów. Czy jest w Tychach myjnia gdzie można sobie nałożyć pianę aktywną jak np na tym filmiku, zanim zacznę działać dalej z wiaderkami?
Swoop Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 Całkiem fajnie wygląda nakładanie tej piany na bezdotyku. Fakt swoja to swoja, ale taka czasem też by się przydała
CinuAGC Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 Hmm.. Ja bym jednak to mycie i glinkę robił przed polerką u kumpla tak wiadomo, ale nie napisałem bo myślałem że nie potraktujecie mnie jak aż takiego nooba jako poślizg do glinki równie dobrze sprawdza się woda z kilkoma kroplami szamponu - szkoda QD dobra dzieki, tak zrobię Prickbort a czy nie da to tego samego efektu co glinka ? usuwanie smoły itp jeśli nie to używa się tego przed glinką mam rozumieć
Piotrek Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 Prickbort a czy nie da to tego samego efektu co Glinka ? usuwanie smoły itp jeśli nie to używa się tego przed glinką mam rozumieć Glinką usuniesz jakieś drobne kropki smoły, ale nie potrzebnie zajedziesz glinkę i możesz sobie porysować lakier. Po umyciu i osuszenia, psikasz Pricka na całe auto. Zobaczysz jak smoła płynie. Po Pricku koniecznie umyć, bo jest tłusty.
Tery Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 Szybciej zajeździsz glinke a po za tym jak auto nie było nigdy glinkowane to lepiej potraktować je najpierw właśnie prickiem. Prick nie jest drogi a wystarczy Ci na bardzo długo
Yahoon Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 Panowie, a co sądzicie o "Sonax - Preparat do usuwania smoły"?
kubik Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 Panowie, a co sądzicie o "Sonax - Preparat do usuwania smoły"? Zupełnie nieekonomiczny
Yahoon Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 Czyli lepiej dołożyć parę zł i Prick'a kupić?
kubik Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 Ja bym tak zrobił Chyba,że już kupiłeś,biedy nie narobi
Sebek96 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 Sebek96, dla Ciebie lepiej bez, bo łatwo narobić szkód. Wypoleruj padem z jeansu np. Flexipads Denim Orange Peel Pad + Menzerna FG400 Wrzuć zdjęcie co tam malarz zostawił. Maski nie mam pomalowanej jeszcze (napisałem, że jest pomalowana żeby przedstawić sytuację), lakiernikiem jest mój ojciec, ma swój warsztat lecz nie maluje w komorze stąd czasami jakieś syfy na lakierze. Nie chciałbym właśnie nic kupować ( za dużo funduszy ostatnio wydałem...) Posiadam na stanie : FG500, PF2500, SF4000 , futro, biały pad, pomarańcz i czarny. "Papierkami można narobić szkód" chodzi o to, że moge przetrzeć lakier czy o to, że nie wyprowadze rys po papierze ?
EMPE Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 raczej o to że przetrzesz lakier
kita33 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 Czy ktoś posiad latarkę Makita BML802 i może coś o niej powiedzieć. Czy nada się do inspekcji?
CinuAGC Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2013 Szybciej zajeździsz glinke a po za tym jak auto nie było nigdy glinkowane to lepiej potraktować je najpierw właśnie prickiem. Prick nie jest drogi a wystarczy Ci na bardzo długo Dziękuje bardzo za radę, tak zrobię Pozdrawiam i życzę wesołych świąt
Wesol Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2013 Warto uderzyć w taki zestaw? Czy wgl warto kupować dedykowany cleaner do kokpitu dla Zymola? Mowa o zestawie Vinyl Cleaner + Vinyl Conditioner
Piotrek Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2013 Wesol, Co do Cleanera to się nie wypowiadam bo nie używałem, ale podobno dosyć delikatny do regularnej pielęgnacji. Conditioner bardzo fajny, wydajny, matowy efekt, ładnie pachnie. Wart polecenia.
Wesol Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2013 No właśnie na samego Vinyl Conditionera na 100% jestem zdecydowany, bo efekt mnie zachęcił do jego kupna Tylko nie wiem co z tym cleanerem, czy zwykłe APC starczy, czy coś
Moderator krd Opublikowano 27 Grudnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2013 Ten Vinyl Cleaner do regularnego mycia jak najbardziej sie nadaje. Wiadomo, ze szczura sie tym nie ogarnie, ale do powiedzmy co miesiecznej pielegnacji wlasnego pojazdu jak najbardziej tak. Ma bardzo przyjemny zapach i rowniez jest dosc wydajny. I sam w sobie pozostawia cos tam na plastiku.
tasek Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2013 witam czy FLEXIPADS talerz oporowy pomarańczowy 125MM jest odpowiedni do gabek 3m 150mm? Pytam bo flexipads robi gabki 135mm i 150mm a talerze 125mm i 150mm i ten talerz 125mm bardziej mi pasuje do gabek 135 chyba że w praktyce ten nie zamocowany naddatek gąbki 2,5cm w niczym nie przeszkadza
Pimps Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2013 Czy jest jakaś różnica pomiędzy CarPro Reload a wersją UK?
Rekomendowane odpowiedzi