Administrator Evo Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 drwić. Ciężko o inną reakcje, kiedy forumowicz z 4 letnim stażem i ponad 200h na forum pyta o takie rzeczy
rustin Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 Bo różnie piszą, albo po meguiars ultimate compound zmyć tylko ipą i dać woska inni , że po nim nie ipą a cleanerem.
Tery Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 A znasz różnice między ipą a cleanerem? Jeśli tak to nie patrz co piszą tylko sam pomyśl.
rustin Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 bardziej chyba chodzi o to , że cleaner oczyszcza lakier prawda? chyba logiczne. Więc czy jest sens dawać cleaner na już oczyszczony lakier przez UC ?
pardi Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 Szwagierka wybiera się na święta do Niemcowni i chce mi coś sprezentować pod choinkę. Może ma ktoś coś tam godnego do polecenia , jakiś zapach lub szampon do auta itp , co warto kupić? Chodzi mi o coś czego tutaj raczej dostać się nie da , nie chodzi mi ze tam to jest np tańsze tylko o coś innego niż dostępne u Nas. Tam to chyba najbardziej Sonax przoduje.
MarrciN Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 a tam jest coś czego tutaj nie ma? to chyba już nie te czasy
pawelpp Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 "Tam to chyba najbardziej Sonax przoduje." Nad Sonaxem jest jeszcze Nigrin. Czy tańsze ? Sonax Xtreme do felg krwawiący, o ile dobrze pamiętam 18e u nas kupilem za 25 zł Może niech ci glinkę Nigrina przywiezie 8e za 210g
Pan Miyagi Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 Jaki materiał do oklejenia wygłuszenia maski polecicie? Zasada a'la nowa podsufitka, czyli przyklejamy nowy materiał z tą małą różnicą, że oryginalne wygłuszenie posłuży jako szkielet.
mamut103 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Chcesz przykleić wygłuszenie na stare wygłuszenie? Jak już to pod stare wygłuszenie, lub zamiast. Na allegro można kupić fajną piankę z aluminium, dobre są też maty STP, o Dynamatach nie wspomnę bo kosztują krocie
Pan Miyagi Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Raczej myślałem o oklejeniu starego wygłuszenia jakimś nowym materiałem i zastanawiam się co się sprawdzi do tego celu.
bananv8 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Panowie (i Panie), korzystał ktoś może z Shiny Garage Red Devil?
eratez Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Panowie (i Panie), korzystał ktoś może z Shiny Garage Red Devil? tak
bananv8 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 eratez, myłeś może plastiki tym? Lub ogólnie komorę silnika? Ja dziś użyłem w/w specyfiku i trochę niepokoiły mnie zbielałe plastiki a co najgorsze i zbielały lakier w komorze...
Pit_Krk Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 eratez, myłeś może plastiki tym? Lub ogólnie komorę silnika? Ja dziś użyłem w/w specyfiku i trochę niepokoiły mnie zbielałe plastiki a co najgorsze i zbielały lakier w komorze... Odpowiednio rozcieńczyłeś? Działałeś zgodnie z instrukcją?
kubik Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 eratez, myłeś może plastiki tym? Lub ogólnie komorę silnika? Ja dziś użyłem w/w specyfiku i trochę niepokoiły mnie zbielałe plastiki a co najgorsze i zbielały lakier w komorze... Jakiego stężenia użyłeś?
eratez Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Myje wnęki drzwi, felgi, opony plastiki silnika tez myłem, stężenie 1:10 generalnie tam gdzie zwykłe APC nie daje rady leje litrami Red Devila ostatnio w stężeniu 1:5 i nic się niepokojącego nie dzieje
bananv8 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Rozcieńczone było 1:5 a tylko dlatego, że parę dni wcześniej przy 1:2 nie dawało rady wymyć wnęk drzwi przy zawiasach i tym się posiłkowałem.... Pit_Krk, działać zgodnie z instrukcją tzn? Ja roztwór wrzuciłem w do opryskiwacza/pianownicy, otuliłem tym komorę, wypędzelkowałem i oczywiście obficie spłukałem wodą. Plastiki na Vectrze B.
Pit_Krk Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Chodziło mi o to, czy nie za długo preparat leżał na powierzchni, nie dopuściłeś do jego wyschnięcia i dokładnie spłukałeś.
bananv8 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Nic z tych rzeczy - niektóre elementy nie zdąrzyły ociec z pianki a po wyschnięciu taki zonk PS. roztwór był w ciepłej wodzie. Przy okazji jak już postuję to spytam (wspomniane zawiasy drzwi) - tam zawsze jest największy brud i nawet ten żrący Red Devil nie rozpuszcza tego tak, jakbym tego oczekiwał. Co byście mogli polecić, zarówno środek jak i sposób usuwania tego cholerstwa? APC na twardym pędzlu i potem myjka czy są mniej hardkorowe metody? Gdzieś czytałem fajny temat o tychże wnękach ale szukajka dzisiaj nie chciała ze mną współpracować...
Siwy Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Ponawiam pytanie: Lepiej uzywac co tydzien lub dwa QD na zakurzone auto czy lepiej bedzie je odkurzyc dusterem
LoozaQ Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zakurzone od stania w garażu czy pod nieboskłonem?? Jak w garażu to użyłbym dustera, jak na dworze to delikatny prewash, dwa wiadra, suszenie i dopiero QD...
kamil_rosen Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Nie lepiej bezdotyk, ostatni program za 2zł i przejazd jakąś w miarę nie zasyfioną drogą ? Jakoś nie wydaje mi się żeby czy to duster, czy tarcie szmatką nawet po popsikaniu QD było takie nie inwazyjne
Siwy Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Chcialem uniknac wody, zeby nie wyjezdzac autem z garazu.
Moderator Eryczek Opublikowano 18 Grudnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Siwy, duster, tylko dobry - najlepiej Zymola
Rekomendowane odpowiedzi