Administrator Evo Opublikowano 11 Października 2013 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 macca, przemyj to IPA W jaki sposób przetarcie IPĄ ma pomóc przy obiciu i zdartym lakierze ?
macca Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 macca, przemyj to IPA W jaki sposób przetarcie IPĄ ma pomóc przy obiciu i zdartym lakierze ? Kolega chyba myślał, że to jest tylko lakier z innego samochodu i mam to po prostu zmyć, ale niestety tak nie jest Dzięki za naświetlnie sytuacji, że da radę to 'ogarnąć' polerką..kamień z serca spadł
MrcinKsi Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 macca, przemyj to IPA W jaki sposób przetarcie IPĄ ma pomóc przy obiciu i zdartym lakierze ? Kolega chyba myślał, że to jest tylko lakier z innego samochodu i mam to po prostu zmyć, ale niestety tak nie jest [scroll]Ostatnio też miałem taką systuację i właśnie większość takiego śladu to był lakier z innego auta a reszte UC i nie ma ani śladu [/scroll]
Mess Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 Macca, dziwne ze policja niechce przyjąć zgłoszenia. Słuchaj, jesli chcesz to zrobić z jej OC i jesteś pewien ze to ona, i widziałeś ze to ona. Sprawdzasz na stronie UFG czy ma polisę na dany dzień, strona poda ci numer polisy i ubezpieczyciela, z tymi danymi jesteś wstanie zgłosić szkodę u ubezpieczyciela( jej). Musisz tez zgłosić to na policji. Ale bedzie z tym dużo biegania i szarpania. W Toruniu masz Black Magic Studio pojecie mają o detailingu;)
Maggot Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 Auto czyste, woskowane tydzień temu (od tej pory znikomy przebieg i płukane 2x na bezdotyku 4 programem), tylko deszcz pada... i pytanie: jeśli jutro nie będzie padało, a auto będzie czyste po bezdotyku to mogę położyć BSD poprzedzając to przeczekaniem ofc aż wyschnie ?
Taisho Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 szukam szukam , i mam takie pytanie, gdzie najtaniej dostane ręcznik Wet Wet Look Tao ? najtaniej co znalazłem to 95 zł
Swoop Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 Taisho, u partnerów ceny są identyczne, najtaniej dostaniesz tam, gdzie masz najbliżej i odbierzesz osobiście, minus ewentualny rabat dla forum
Majaq Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 macca przedstaw sytuacje jaka nam opisales na komisariacie, wszystkie rozmowy są nagrywane także policja powinna przyjechać odeslali na komendę ich wina!! Nie zsotawiaj tego tak, bo tak nie moze być!!
godles52 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Może ktoś zna w Białymstoku jakiś sprawdzony warsztat od poprawek lakierniczych i może polecić
Arni Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Na forum czasem spotykam się z pojeciem "woreczek" w odniesieniu do kosmetyków. Co oznacza ten termin? Domyślam się ale chcę dowiedzieć się na pewno
Swoop Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Arni, termin oznacza opakowanie "wosków" od SV
Administrator Evo Opublikowano 12 Października 2013 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Arni, "woreczek" - wosk butikowy, z wyższej półki.
Arni Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Tak podejrzewałem, czyli Zymol, SV i ine np za 300zł+ a Colli, Megs, Poorboy's jeszcze nie ?
Administrator Evo Opublikowano 12 Października 2013 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Nie, Colli i spółka to zdecydowanie nie woreczki
Berd Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2013 Pytanko do Zymolowców. Jaką politurę stosujecie pod woski Zymola?
Berd Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2013 kamilgt, Dzięki A ja chciałem eksperymentować z politurami
Moderator krd Opublikowano 13 Października 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Października 2013 W sumie HDC to taka politura... tez ;P
Dankanus Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Parę pytań dot. wosków Coli 476 i FK 1000p Hi-T 1. W jakiej min temperaturze można zaaplikować te woski ? 2. Jakbym chciał położyć 2 warstwy ile czasu muszę odczekać by położyć drugą ? 3. Jeżeli chce położyć druga warstwę wosku, a samochód się troszkę skurzył to czym najlepiej przygotować powierzchnie: szampon, QD ?
d3th Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Mam pytanie o gąbki, a raczej ich stan. Czy nadają się jeszcze wg Was do użycia na aucie, czy już raczej tylko do tarcia chrzanu?
kubik Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Sami sobie wyznaczamy granice przydatności Z tej niewątpliwie będzie już się sypać podczas pracy
ktm950 Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Zagadka: Czy to możliwe, że felga jest krzywa mimo braku drgań na kierownicy? (Absolutnie żadnych) Z niewyjaśnionych przyczyn po południu okazało się, że mam kapcia. Opona cała. Podobno powietrze schodzi rantem i felga jest krzywa. Przez 2 lata nic się nie działo. Jak to możliwe???
kupusso Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 ktm950 tak jak u mnie, ale w drugą stronę. Bicie i dragnie na kierownicy, a okazało się, że obie przednie felgi są proste
cichy_ Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Zagadka: Czy to możliwe, że felga jest krzywa mimo braku drgań na kierownicy? (Absolutnie żadnych) Jak najbardziej, z jedną felgą przejeździłem 2 miesiące(świadomie), wpadłem w dziurę, co tydzień pompowanie, a później na prostowanie felgi. W innym przypadku co dwa miesiące musiałem dopompowywać, felga skrzywiona(a myślałem, że opona puszcza). W żadnym przypadku nie było bicia na kierownicy.
Rekomendowane odpowiedzi