Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
macca, przemyj to IPA

W jaki sposób przetarcie IPĄ ma pomóc przy obiciu i zdartym lakierze ?

Kolega chyba myślał, że to jest tylko lakier z innego samochodu i mam to po prostu zmyć, ale niestety tak nie jest :(

Dzięki za naświetlnie sytuacji, że da radę to 'ogarnąć' polerką..kamień z serca spadł :)

Opublikowano
macca, przemyj to IPA

W jaki sposób przetarcie IPĄ ma pomóc przy obiciu i zdartym lakierze ?

Kolega chyba myślał, że to jest tylko lakier z innego samochodu i mam to po prostu zmyć, ale niestety tak nie jest :(

[scroll]

Ostatnio też miałem taką systuację i właśnie większość takiego śladu to był lakier z innego auta a reszte UC i nie ma ani śladu [/scroll]

Opublikowano

Macca, dziwne ze policja niechce przyjąć zgłoszenia.

Słuchaj, jesli chcesz to zrobić z jej OC i jesteś pewien ze to ona, i widziałeś ze to ona. Sprawdzasz na stronie UFG czy ma polisę na dany dzień, strona poda ci numer polisy i ubezpieczyciela, z tymi danymi jesteś wstanie zgłosić szkodę u ubezpieczyciela( jej).

Musisz tez zgłosić to na policji.

Ale bedzie z tym dużo biegania i szarpania.

W Toruniu masz Black Magic Studio pojecie mają o detailingu;)

Opublikowano

Auto czyste, woskowane tydzień temu (od tej pory znikomy przebieg i płukane 2x na bezdotyku 4 programem), tylko deszcz pada...

i pytanie: jeśli jutro nie będzie padało, a auto będzie czyste po bezdotyku to mogę położyć BSD poprzedzając to przeczekaniem ofc aż wyschnie ?

Opublikowano

Taisho, u partnerów ceny są identyczne, najtaniej dostaniesz tam, gdzie masz najbliżej i odbierzesz osobiście, minus ewentualny rabat dla forum

Opublikowano

macca przedstaw sytuacje jaka nam opisales na komisariacie, wszystkie rozmowy są nagrywane także policja powinna przyjechać odeslali na komendę ich wina!! Nie zsotawiaj tego tak, bo tak nie moze być!!

Opublikowano

Na forum czasem spotykam się z pojeciem "woreczek" w odniesieniu do kosmetyków. Co oznacza ten termin? Domyślam się ale chcę dowiedzieć się na pewno ;)

Opublikowano

Parę pytań dot. wosków Coli 476 i FK 1000p Hi-T

1. W jakiej min temperaturze można zaaplikować te woski ?

2. Jakbym chciał położyć 2 warstwy ile czasu muszę odczekać by położyć drugą ?

3. Jeżeli chce położyć druga warstwę wosku, a samochód się troszkę skurzył to czym

najlepiej przygotować powierzchnie: szampon, QD ?

Opublikowano

Zagadka: Czy to możliwe, że felga jest krzywa mimo braku drgań na kierownicy? (Absolutnie żadnych)

Z niewyjaśnionych przyczyn po południu okazało się, że mam kapcia. Opona cała. Podobno powietrze schodzi rantem i felga jest krzywa. Przez 2 lata nic się nie działo. Jak to możliwe??? :idea:

Opublikowano
Zagadka: Czy to możliwe, że felga jest krzywa mimo braku drgań na kierownicy? (Absolutnie żadnych)

Jak najbardziej, z jedną felgą przejeździłem 2 miesiące(świadomie), wpadłem w dziurę, co tydzień pompowanie, a później na prostowanie felgi. W innym przypadku co dwa miesiące musiałem dopompowywać, felga skrzywiona(a myślałem, że opona puszcza). W żadnym przypadku nie było bicia na kierownicy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.