Pimps Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2013 kamilgt - tylko czy faktycznie tej glinki nie rozpuści bo może się okazać że nie dość że na bogato to jeszcze glinki pójdzie dużo. [ Dodano: 3 Wrzesień 2013, 22:03 ] manio49 - no to fajna informacja. W takim razie takową zakupie i porówna do VP żółtej.
Pimps Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2013 kamilgt - tylko czy faktycznie tej glinki nie rozpuści bo może się okazać że nie dość że na bogato to jeszcze glinki pójdzie dużo. [ Dodano: 3 Wrzesień 2013, 22:03 ] manio49 - no to fajna informacja. W takim razie takową zakupie i porówna do VP żółtej.
kubik Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2013 Testowałem tą glinkę,jest naprawdę wytrzymała i niebywale delikatna
kubik Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2013 Testowałem tą glinkę,jest naprawdę wytrzymała i niebywale delikatna
Yasiek Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 któryś z Masterów pisał właśnie o połączeniu IronX + glinka jako świetna dekontaminacja. Nie jest zbyt ekonomiczna ale zapewne właściowści czyszczące takiego połączenia są imponujące.
Yasiek Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 któryś z Masterów pisał właśnie o połączeniu IronX + glinka jako świetna dekontaminacja. Nie jest zbyt ekonomiczna ale zapewne właściowści czyszczące takiego połączenia są imponujące.
FSO-Team Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Co z tym zrobić? Podkleić budaprenem czy reklamować? To jest chyba flexipad, po jednym użyciu i praniu, odkleił się. (po pracy, ale przed praniem) Doradźcie? Można na nim pracować jeszcze? [/url]
FSO-Team Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Co z tym zrobić? Podkleić budaprenem czy reklamować? To jest chyba flexipad, po jednym użyciu i praniu, odkleił się. (po pracy, ale przed praniem) Doradźcie? Można na nim pracować jeszcze? [/url]
Pimps Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 No właśnie o to mi chodzi że jak już mam się zabrać za glinkowanie i poświęcać temu czas, to fajnie jak by to było jeszcze dokładniejsze. Auto jest zadbane ale jak robić to z myślą że było to dokładnie wykonane.
Pimps Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 No właśnie o to mi chodzi że jak już mam się zabrać za glinkowanie i poświęcać temu czas, to fajnie jak by to było jeszcze dokładniejsze. Auto jest zadbane ale jak robić to z myślą że było to dokładnie wykonane.
LoozaQ Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Ja glinkowałem przy poślizgu z IronX felgi. Efekt znakomity, faktycznie glinka oberwała (VP Żółta), ale i tak po tym miała iść do wywalenia. Teraz czynię zakusy na Zanitola i z nim zrobię próbę. Plusem tego rozwiązania jest możliwość rozcieńczania Zanitola, przez co wychodzi to bardziej ekonomiczne.
LoozaQ Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Ja glinkowałem przy poślizgu z IronX felgi. Efekt znakomity, faktycznie glinka oberwała (VP Żółta), ale i tak po tym miała iść do wywalenia. Teraz czynię zakusy na Zanitola i z nim zrobię próbę. Plusem tego rozwiązania jest możliwość rozcieńczania Zanitola, przez co wychodzi to bardziej ekonomiczne.
dareme89 Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Co z tym zrobić? Podkleić budaprenem czy reklamować? To jest chyba flexipad, po jednym użyciu i praniu, odkleił się. (po pracy, ale przed praniem) Doradźcie? Można na nim pracować jeszcze? Obrazek[/url] dlatego nie warto kupowac tych padow, ja mialem ze wszystkimi to samo, podklej kropelka, poczekaj az porzadnie wyschnie, ale tak czy siak bedzie sie odrywal. przejdz na urbany.
Pimps Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Ja glinkowałem przy poślizgu z IronX felgi. Efekt znakomity, faktycznie Glinka oberwała (VP Żółta), ale i tak po tym miała iść do wywalenia. Teraz czynię zakusy na Zanitola i z nim zrobię próbę. Plusem tego rozwiązania jest możliwość rozcieńczania Zanitola, przez co wychodzi to bardziej ekonomiczne. Dzięki za podpowiedź, choć nie wiele mogę poczytac na temat tego Zenitol'a. Co do rozcieńczania to miesza się go z wodą demineralizowaną czy może z czymś innym?
LoozaQ Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 choć nie wiele mogę poczytać na temat tego Zenitol'a Mnie skusił opis tukolarza z tego tematu http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=13509
silver200 Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Witam. kupiłem zestaw do skóry firmy Tanners, w zasadzie tylko do pielęgnacji kierownicy w samochodzie. Niestety po otrzymaniu przesyłki wyczytałem, że nie stosować na kierownicy - i co teraz, dlaczego , czy zniszczę kierownicę, czy może po prostu zrobi się śliska? ktos coś wie?
MrcinKsi Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Ja używałem VALETpro YELLOW CLAY BAR z Iron x i nie zdążyłem zrobić kilku ruchów i glinka zaczeła mi się przyklejać do lakieru (rozpuszczała się). A jak pisał LoozaQ, że używał tej samej glinki i tak szybko mu się nie zaczeła ropuszczać to musiałem zrobić coś nie tak albo jakaś trefna ta moja glinka
Mess Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Ja ogólnie ostatnio do całego zestawu Glinek CarPro się strasznie zraziłem, testowałem całą trójkę, biała jeszcze całkiem spoko ale szybko złapała wodę i napęczniała , z kolei zielona twarda jak kamień, a żółta niezła w pracy ale lekko bałaganiła na lakierze ;P A niebieski ValetPro wymaga więcej testów, ale też twardy jakiś strasznie. BiltHamber zdecydowanie lepsze
LoozaQ Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 MrcinKsi, może wyjaśnię bo wdarła się chyba mała niejasność przez niepełny opis sytuacji. "Glinka oberwała" oznaczało, że faktycznie zaczęła się rozpuszczać i była po tym do wyrzucenia. Nadmienię, że najpierw wyglinkowałem felgi standardowo, a później w ramach testu jeszcze przesmyrałem pobieżnie z IronXem. Glinka jeszcze zebrała dużo babrów, ale nie było to pełne glinkowanie typu 10-15 ruchów w miejscu i już mam gładko. Mój post miał być potwierdzeniem, że IronX rozpuszcza glinkę i śmiem twierdzić, że po wyglinkowaniu maski zgodnie ze sztuką VP byłaby do wyrzucenia. Podsumowując siła czyszczenia takiego zestawu w mojej ocenie jest wysoka, ale połączenie IronX + VP Żółta nie bangla razem, dlatego chce spróbować z Zanitolem... anóż będzie lepiej.
Pimps Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Najlepiej jak by ktoś próbował z GYEON Q2M Iron bo w opisie jest jasn napisane że działa bardzo dobrze w połączeniu z glinką jako lubryfikant.
Piotrek Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Pimps, Spokojnie możesz używać. Rozmawiałem z Tomkiem z Detailershop ( oficjalny dystrybutor Gyeona na Polskę) i mówił, że sami używają GYEON IRON jako lubrykant i jest to całkowite bezpieczne. Jak coś to pisz PW, najlepiej informacji szukać u źródła a w tym wypadku u dystrybutora.
rickson Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Ja używałem i działa. Trzeba tylko unikać pracy w słońcu i na nagrzanym lakierze.
MrcinKsi Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 rickson, piotr13, rozcieńczacie jakoś GYEON Q2M Iron?
Rekomendowane odpowiedzi