mareksy Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Witam serdecznie Posiadam Zestaw Mycie wstępne Valet Pro snow foam Szampon Meguirs gold class oraz Meguirs wash nad wax Glinkę Bilt Hambler Soft Politure Meguirs NXT Tech Wax 2 Co byście polecali na srebrny wosk 3 letnie auto zadbane , chodzi mi szczególnie o wosk jeżeli chodzi o clinera to myślałem o PB world profesional polish pozdro
M4ciek Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 propekMONTER, a co z AB Cherry Glaze masz jakieś doświadczenia mógłbyś porównać z wymienionymi przez Ciebiejest równie dobrym AIO, fajnie wypełnia i fajnie pachnie ten Cherry Glaze :-) Co byście polecali na srebrny wosk 3 letnie auto zadbane , chodzi mi szczególnie o wosk PB Natty's i będzie Pan zadowolony
Maikel Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Witam ostatnio gdzieś na forum czytałem recenzję pasy polerskiej zrobionej specjalnie pod oscylację jednoetapowa i nigdzie nie mogę znaleźć tego wątku może ktoś pomóc...
Dominik97 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Witam, mam na stanie QD Shiny Garage(ten niebieski). Jak go aplikować na lakier? Spryskać i przetrzec MF, czy np na aplikator rozprowadzzic po lakierze i przetrzec MF?
kamilgt Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Dominik97, widziałeś kiedyś jak mama myje szyby? Psik na fibrę, psik psik psik psik na lakier, mokrą stroną fibry smarujesz cały element, przewracasz fibrę na drugą stronę i wycierasz do sucha, żeby nie było smug
pardi Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 LZ, możesz też spróbować nasączyć papierową naklejkę olejem jadalnym i powinna sama zejść... przynajmniej naklejki z lodówki schodzą Tez o tym słyszałem tylko ze w formie majonezu ,dłużej się trzyma. Na pewno bardzo skutecznie odkleja starą folię po montażu okien.
LZ Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Tez o tym słyszałem tylko ze w formie majonezu ,dłużej się trzyma. W dziwnym kierunku zmierzamy... Jutro grilla robię to może karkówka z musztardą się sprawdzi?
Future Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 po korekcie Schollem S17: a)umyc auto szamponem i klasc wosk b)przetrzec IPA i klasc wosk c)przetrzec MF i klasc wosk a moze nic z tych rzeczy ?
MarrciN Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 jeżeli wosk jest typu FK 1000P, to opcja b) jeżeli nie to najlepiej cleaner + wosk
Future Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 dokladnie, FK 1000p, tylko chce najpierw polozyc 2685 Pink i dopiero 1000p bedzie ok ?
vectra2004 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 jakich uzywacie lamp do inspekcji podczas korekty?? Ja mam dwa halogeny na statywie z żarnikami 200w, dają takie żółte światło i nie wydają mi sie najlepsze. Nie pozwalają mi zrobić dobrych zdjęć.Hologramy widać całkiem ładnie pod nimi ale jak przyjdzie zrobić jakąś fotke to lepsze wychodzą pod oświetleniem garażowym (świetlówki) Chyba że coś robie nie tak
mpadlewski Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Jeśli robisz zdjęcia lustrzanką albo trochę lepszym kompaktem to możesz je robić w formacie RAW. Później przy obróbce zdjęć na kompie ustawiasz temperaturę barwową zdjęcia tak aby odpowiadała temperaturze światła, które dają halogeny. Albo prościej - korzystasz z opcji pomiaru barwy w aparacie. Robi się wtedy zdjęcie białej/szarej kartki podświetlonej przez halogen i aparat sam dostosowuje ustawienia. Poszukaj w instrukcji, pewnie masz taką opcję.
Future Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 z braku srodkow lepszy do plastikow zewnetrznych bedze Meg Endurance czy Nielsen Briliance ?
kamilgt Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 uzbieranie 30zł i kupno Shiny Garage Jet Black Exterior Trim Restorer.
Future Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 kamilgt, masz problem z czytaniem tekstu ze zrozumieniem ? pytam co byloby lepsze, a nie co mam kupic
GrzegorzLU Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Future, Endurance nie jest czasem do opon ?
kamilgt Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Future, masz problem z czytaniem opisu produktu, etykiet? Dressing do opon Nielsen Brillance Nielsen Brillance to produkt do zabezpieczenia i odżywienia opony i elementów gumowych Żel do pielęgnacji opon Meguiar's Endurance High Gloss Tire Gel Dzięki unikalnej formule opona będzie zabezpieczona przed brązowieniem przez wiele tygodni. Endurance to produkt Meguiar's z serii Gold Class, który nadaje oponie niesamowity połysk. Więc dlaczego chcesz tym smarować plastiki? Widzę po Twoich postach, że lubisz metody "Cytryn&Gumiak" więc kup sobie plaka, będziesz miał do plastików wewnętrznych, zewnętrznych, opon, lakieru, mebli w domu.
Future Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 z braku srodkow owszem, jest do opon, tylko pytam czy mozna by cos z w/w zastosowac do plastikow zewnetrznych bo nie mam srodka dedykowanego lubisz metody "Cytryn&Gumiak" nie mam swoich ulubionych metod, bo jestem raczkujacy w temacie car detailingu
Yasiek Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Future, to połóż to na plastiki i zobacz co się stanie. Prawdopodobnie będziesz miał fajne zacieki po produkt się nie wchłonie.
Future Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Future, to połóż to na plastiki i zobacz co się stanie. Prawdopodobnie będziesz miał fajne zacieki po produkt się nie wchłonie. dzieki za pomoc
Kama Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Potrzebuję czegoś z asortymentu MX'ów w celu pozbycia się mory. Lakierowałem passata i mora wyszła spora - bardzo spora Usuwanie tego ręcznie odpada - mam dość szlifowania tego padła przez ostatnie miesiące... Mam do dyspozycji Menzerne 400, 2500, 4000. I zastanawiam się czy uda się ruszyć tą morę futrem/twardą gąbką, czy też może zainwestować od razu w: http://www.pielegnowacauto.pl/flexipads ... l-pad.html Jakieś podpowiedzi starych wyjadaczy?
Administrator AreK Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 I zastanawiam się czy uda się ruszyć tą morę futrem/twardą gąbką obawiam się, że nie dasz rady czy też może zainwestować od razu w: http://www.pielegnowacaut...e-peel-pad.html albo papiery ścierne
Moderator Eryczek Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Kama, Evo swego czasu wrzucił relację jak walczył z morą, padami od CarPro - chyba ze sztruksu
Kama Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 albo papiery ścierne Na rotacji czy ręcznie? Mam jeszcze do dyspozycji oscylację, ale taką: Bosch Pex 12 AE Tyle że ona ma skok z tego co pamiętam 5mm. No i Graphite przyjedzie na dniach. Jeżeli nie będzie innej opcji to zrobię to ręcznie, ale cały samochód tak jechać... Kama, Evo swego czasu wrzucił relację jak walczył z morą, padami od CarPro - chyba ze sztruksu Oglądałem ostatnio i wygląda to nieźle. Zastanawiam się tylko jak bardzo może to być niebezpieczne
Rekomendowane odpowiedzi