Administrator CleanerFreak Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Panowie.Jeżeli posiłkujecie się swoją znajomością prawa to trzeba to prawo poznać. User Duragloss nie popełnił żadnego przestepstwa ,podał linka do tematu ,podał fragment wypowiedzi na PW za zgodą jej autora. O ile dobrze czytam podał wyłącznie fragment wypowiedzi swego brata a nie innych osób. Natomiast strona do której podał linka nie jest stroną PW i nadal istnieje jako ogólnodostępna.Cóz więc naruszył? Jaki przepis? A poza wszystkim. Sklep WaxParadise był znanym na forum sklepem.Ja z przyjemnością czytałem wypowiedzi Pana Sebastiana nawet wtedy,gdy robiłem zakupy w innym sklepie. I nagle z dnia na dzień sklep zniknał z forum. Tez kiedyś pytałem,czy ten sklep nadal funkcjonuje. Czy można sie umówić tak,że spory między partnerami handlowymi nie będą powodowały zamieszania wśród klientów? W końcu to forum dla nich istnieje.Chyba,że coś się zmieniło. A ja myślę, że jeżeli nie znasz "sprawy" od podszewki, to nie dawaj "dobrych rad".Sklep istniał i istnieje. Nikt nikomu nie zabrania przecież tam kupować. No i tyle
LoOkas Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Pytanie po wykonaniu polerki i umyciu samochodu, przed nałożeniem wosku Collinite 476s Super Doublecoat Paste nakładać coś przed nim lub po nim?
Moderator krd Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Przymyc porzadnie IPA lub najlepiej zmywaczem silikonowym.
canta8 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 A ja myślę, że jeżeli nie znasz "sprawy" od podszewki, to nie dawaj "dobrych rad".Sklep istniał i istnieje. Nikt nikomu nie zabrania przecież tam kupować. No i tyle A ja mysle,że zamiast podziekowac to walisz popeline i nie pojąłeś sedna wypowiedzi.. Nie daje żadnych rad. Sprostowałem jedynie kolege,który straszy jakimis sankcjami prawnymi za to,że zacytował Wax Paradise. A nie naruszono żadnego prawa w tym przypadku.Może na autach się znacie ale na prawie kiepsko. I osmieszacie to forum takimi straszakami Na jakości forum to Tobie powinno zależeć.Pozdrawiam.
Kama Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Spokój! Zróbcie sobie temat osobny dla prawników PYTANIE ! Jak z jednej puszki HiTemp'a zrobić dwie? Bezpiecznie i tak aby wosk nie utracił swoich właściwości?
GR_BKP Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Podpowiedzcie gdzie w Słupsku jakaś myjnia jest.
krzygaj Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Koledzy czy UC na czarnej gąbce+rotacja na ciemno granatowym lakierze (Nubira II) można narobić hologramów? Jeżeli tak to jak tego uniknąć?
booohal Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Kama, ja przetapiałem go w kąpieli wodnej i dalej działa tak jak trzeba.
Kama Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Kama, ja przetapiałem go w kąpieli wodnej i dalej działa tak jak trzeba. Bardzo gorąca ta woda? Ps. Lepiej go będzie przetopić i odlać czy też podzielić nożem na pół i przetopić zarówno jedną jak i drugą połowę?
Geniusz Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Wyprałem fibre Eurow i tak w sumie troche długo schnie Macie jakiś sposób na przyspieszenie tego ? Bo wchłonęła wode i nie chce jej puścic chyba hehe
Yasiek Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2013 GR_BKP, Grzegorz to prostsze niż Ci się wydaje! Uwierz mi! http://bit.ly/1cn0o3d I znajdziesz odpowiedź na swoje troski.
GR_BKP Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2013 łał, ale czad! I która polecasz?
Future Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2013 AG UDS maszynowo mozna nakladac ?
molowwy Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2013 [Auto Finesse Tripple czy DURAGLOSS 501 CLEANER AND POLISH? [(jako AIO) lakier srebrny metalic VW passat b5
Dżefix Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Witam. Chciałem zapytać czy preparatem IronX będę w stanie usunąć opiłki żelaza, kóre powżerały mi się w lakier (konkretnie dach i klapa bagażnika). Opiłki były na tyle gorące że nawet w szybę sie wżarły. Po krótkim śledztwie okazało sie, że podczas kiedy byłem w pracy a samochód stał pod blokiem, jacyś bystrzy budowlańcy przycinali Boschem balustrady balkonowe i wszystko spadało na moje auto Wygląda jakby wżery były do samej blachy i już korodują
Taisho Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Witam. Chciałem zapytać czy preparatem IronX będę w stanie usunąć opiłki żelaza, kóre powżerały mi się w lakier (konkretnie dach i klapa bagażnika). Opiłki były na tyle gorące że nawet w szybę sie wżarły. Po krótkim śledztwie okazało sie, że podczas kiedy byłem w pracy a samochód stał pod blokiem, jacyś bystrzy budowlańcy przycinali Boschem balustrady balkonowe i wszystko spadało na moje auto Wygląda jakby wżery były do samej blachy i już korodują pewnie że usunie ! polecam również VP Dragon's Breatch , tańsza bardzo dobra alternatywa dla IronX
Swoop Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Dżefix, ja bym się zgłosił z pismem do firmy która ten remont robiła
Dżefix Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Panowie dzięki za szybką odpowiedź jeśli chodzi o zgłaszanie szkody to się orientowałem i nic nie wskóram bo trzebaby było złapać ich za rękę. Co do samego usuwania tych opiłków to co później ? Bo jak je usunę to pewnie zostaną mi ubytki w lakierze a tego jest naprawdę sporo - setki porozrzucane po całej powiedzchni dachu. Boję się że rdza bedzie powracać.
Swoop Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2013 jeśli chodzi o zgłaszanie szkody to się orientowałem i nic nie wskóram bo trzebaby było złapać ich za rękę. a co tracisz, kawałek papieru? Pisz a może się uda
Ruben$ Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Dżefix - jeśli masz świadków to działaj!
FOBOS Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Dżefix, nie odpuszczaj. Nie potrafią myśleć to niech płacą. Ja bym aorty takim powygryzał
adamus94 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2013 SRP+Coli 476 czy R222 Paintwork Cleanser + R222 Concours Look Carnauba Wax Chodzi głównie o trwałość jak i prace z woskiem.
manio49 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Bierz ten set r222, na lato będzie lux
adamus94 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2013 a ile moze trzymqc r222 i jak sie nim pracuje? mam srp i coliego na koncowce ale meczy mnie r222, nigdzie nie ma informacji co jak i ile.
bobas Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2013 U mnie R222 siedzi już miesiąc i nie chce się nigdzie wybierać. Kropling i shiting świeżej warstwy na wysokim poziomie. Jeżeli dotrzyma 2 miechy w takich warunkach jak ja jeżdżę (codziennie pył,kurz, wygrzewanie się pod drzewami na słońcu) to jest to bardzo dobra opcja na lato. Co do pracy, nie znajdziesz na rynku nic banalnieszego w aplikacji i ścieraniu. Dodatkowo wydajność jest mega. 0,5g poszło na dwie warstwy na A6. Myślę, że Karol z DC mógłby coś naskrobać dodatkowego o tym wosku.
Rekomendowane odpowiedzi