Lobuz Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2013 Gdzieś usłyszałem takie stwierdzenie i nawet widziałem specjalną chemią do usuwania tego typu powłok stąd pytanie;p
Moderator Eryczek Opublikowano 27 Lipca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2013 Czy komuś, Colourlock Strong Cleaner "zjadł" atomizer w butelce z wytwornicą piany? - u mnie po dwóch miesiącach, owa wytwornica piany przestała wywarzać pianę i zaczęła jedynie cieknąć...
zegarek Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2013 Eryczek, zjadło Tobie buteleczkę z zestawu Colourlocka?
jeffik Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2013 Ja mam z kolei takie pytanko: jak radzicie sobie z dokładnym myciem opon na felgach polerowanych? Posiadam takie felgi KLIK, mają one polerowany front. Chodzi mi o dokładne wyczyszczenie opon i aplikacja Endurance'a. Jest jakiś sposób poza zdjęciem opon z felg?
Moderator Eryczek Opublikowano 27 Lipca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2013 zegarek, nie. Przelałem do wytwornicy piany jaką można kupić u partnerów forum po 10 - 12 zł i to ją mi zjadło
Beny Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 Panowie jest gdzies temat o myciu auta po polerowaniu pastami.Jak skutecznie usunąc resztki past? IPA w mocniejszym steżeniu wystarczy i mycie szamponem? Kupiłem niedawno piane VP neutral snow ale jeszcze nie mam pianownicy.
grabek246 Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 panowie potrzebuje szybkiej pomocy, muszę usunąć naklejkę z szyby w aucie, problem polega na tym że naklejka naklejona została na paski grzewcze, naklejka jest już stara popękana, czym ją usunąć żeby nie uszkodzić pasków??
Moderator Eryczek Opublikowano 28 Lipca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 grabek246, nie napisałeś, glue remover nie poradził sobie z naklejką?
molowwy Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 czy przed kazdorazowym nałożeniem dressingu na plastiki trzeba stosować apc? mam vp talos protectant i vp interior apc
Moderator Eryczek Opublikowano 28 Lipca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 molowwy, raczej tak. Im vinyle będą lepiej doczyszczone tym dressing lepiej "się położy". Polecam vp interior apc 1:8 - 1:10 i na to dressing.
grabek246 Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 Eryczek, no nie dal rady;/ zbyt mocno siedzi;/
barteKKK03 Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 Ja mam z kolei takie pytanko: jak radzicie sobie z dokładnym myciem opon na felgach polerowanych? Posiadam takie felgi KLIK, mają one polerowany front. Chodzi mi o dokładne wyczyszczenie opon i aplikacja Endurance'a. Jest jakiś sposób poza zdjęciem opon z felg? Niezbyt mocne APC, kilka aplikacji i jest w miarę ok. Polerki nie matowi, o ile nie będzie zbyt długo trzymać APC na feldze. A tak ogólnie to na pewno masz gołe alu? Felgi fabrycznie są raczej pokrywane bezbarwnym i wtedy nawet mocniejsza chemia nie zrobi żadnych szkód
canta8 Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 Grabek 246 Dobrze by było gdybyś wymienił preparaty którymi próbowałeś naklejkę zdjąć. Ja robiłem zmywaczem silikonowym PLUS780 Novola i nie oprze mu się żadna naklejka,smoła,żywica itd.Świetny produkt a litr kosztuje teraz w OBI 21 zł.
Lokoko Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 Witam. Użyłem ostatnio politury W5 a następnie nałożyłem na to wosk. Lakier na początku wyglądał świetnie lecz po pierwszym deszczu i spłukaniu go wodą zrobiły się paskudne zacieki. Zacieki widoczne wszędzie oprócz maski i przednich błotników. Jak i czy w ogóle da się to usunąć?
kamilgt Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 może chociaż wstaw jakieś zdjęcia?
canta8 Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 Do usuwania takich rzeczy sa przecież cleanery. Weź jakis lekkościerny. Ja jednak zrobiłbym to równiez wymienionym wczesniej Novolem. lakiernicy tym czyszczą blachy przed lakierowaniem
avanti0 Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 Witam,mam do usunięcia kilka niedoskonałości i ogólnie chciałbym wypolerować cały samochód. Te kilka rzeczy które są do spolerowania: http://tinypic.com/view.php?pic=2loy7q&s=5 (jasnoszary klej). http://tinypic.com/view.php?pic=fyzejs&s=5 http://tinypic.com/view.php?pic=whim2f&s=5 Posiadam polerkę mechaniczną więc ze sprzętem problemu nie ma,teraz pytanie czym spolerować te niedoskonałości,i czym później najlepiej wypolerować cały samochód.
STEFANO Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 Czy: http://sklep.swissvax-detailing.pl/inde ... r-bag.html Mały cooler bag (przegródki) zmieszczą duży wosk zymola? Dzięki za odp.
Moderator Eryczek Opublikowano 28 Lipca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 STEFANO, do tej torby wchodzą cztery duże puszki
STEFANO Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 Eryczek dziękuję za odp. Dasz radę zrobić foto jak to w środku wygląda z towarem? Jeszcze raz dzięki
_mefju_ Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2013 Podczas polerowania maszyną DA rozprowadzam pastę a następnie zwiększam obroty do jej wypracowana. Czy zwiększanie obrotów lepiej robić z włączoną maszyną na lakierze, czy wyłączyć, zwiększyć i na nowo wystartować?
michałoś Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2013 Zawsze zwiększam z włączoną maszyną "pracując na lakierze" nigdy nie odrywałem. DA jest na tyle prosta w obsłudze, że dasz radę utrzymać ją jedną ręką, a drugą podkręcić obroty.
danielek. Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2013 Mam pytanie jak przygotowac powierzchnie pod niewidzialna wycieraczke gtechniqa ? Obecnie na szybie lezy nw Rain-x .
Quoter Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2013 mycie następnie glinkowanie i co dalej? myłem auto Gold Class Meguiar's i ich glinką glinkowałem efekt zadowalający ale widać niedoskonałości lakieru zastanawiałem się nad Ultimate Compound ale znajomy mi odraził bo powiedział ze to raczej na maszynę... czy jest coś co mogę zrobić z tym lakierem w sensie jaki produkt pozwoli mi ręcznie choć trochę zniwelować rysy żebym mógł w koncu połozyć jakiś wosk (planuje mirror Glaze 16#) co o tym sądzicie
Rekomendowane odpowiedzi