Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam takie pytanko , od jakiegos czasu na masce zaczely sie pojawiac przebarwienia na "klarze" maska karbonowa, ma juz 5 rok snieg i deszcz odbijaja swoje pietno, moje pytanie ? czy da sie to uratowac polerka ? ewentualnie czyms innym czy tylko nowy lakier ?

ogolnie nei ma pekniec itp, tylko te plamki.... dodam ze jak nawoskuje sie dobrze to nie widac plamek 2-3 dni :D

xm21.jpg

2moy.jpg

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Czy za pomocą płatków ściernych flexipads na koreczku niwelujemy głębsze rysy na sucho czy na mokro ???

Mokro ;)

Opublikowano

polik44, a jeżeli zeżre to co?

Panowie/Panie detailing to ma być pasja i zabawa - trzeba próbować nowych rozwiązań a nie tylko coli i fk! I milion razy te same pytania. Ileż można?

Opublikowano

zna ktos kogos kto za friko z numerow seryjnych poda mi kod do radia w moim Chryslerze ?

bo akumulator byl odlaczony a niestety w ksiazce od radia rubryka CODE jest pusta :thumbdown:

Opublikowano

Probowalem dzisiaj po raz pierwszy swoich sil z myciem felg - czysto eksperymentalnie

Arsenal:

APC Nielsena + Tenzi Mono Truck (pianujacy trigger, na 1L wypadlo okolo 50ml APC i okolo 50ml Mono)

Tenzi Prix

Prickbort

Obie felgi sciagniete z tylnej osi, pewnie od poczatku swojego istnienia nie widzialy porzadnego mycia.

Przejechalem je 2x Prix'em, potem mieszanka APC i Tenzi, na koniec testowo, miejscowo psiknalem Prickbortem, ale malo co ruszyl.

Po kazdej aplikacji odczekane i pedzelkowane.

Jedna felga poddala sie calkiem dobrze

DSC_0077.jpg?revision=1&size=2048

Druga sztuka opierala sie troche bardziej

DSC_0075.jpg?revision=2&size=512

DSC_0076.jpg?revision=3&size=2048

Pytanie:

Na jaki brud to Waszym okiem wyglada i czym to dalej, najlepiej atakowac?

Opublikowano
Na jaki brud to Waszym okiem wyglada i czym to dalej, najlepiej atakowac?

IronX albo Dragon powinien załatwić sprawę :o

Opublikowano

Podobny problem mam ze swoimi felgami - IronX nie chce tego ruszyć. Wcześniej poszedł Tenzi Truck 1:1, później Prickbort i Ironx - prawie nic nie ruszyło.

Opublikowano

Może jakimś kwasiorem spróbujcie np Aluxem. Na naprawde zajechanych felgach u mnie dawał rade

Opublikowano

Gorsze robiłem...ogólnie to chemia musi podziałać i dobrze jest mieć naprawdę silną myjkę+praktycznie przytykanie felg do koła,alternatywnie szorowanie i szorowanie ;)

Opublikowano

KamilSramil, spróbuj glinką z poślizgiem z jakiegoś deironizera, najlepiej IronXa albo Dragons Breath... Któryś z Masterów forumowych gdzieś kiedyś o tym napisał, spróbowałem i działa zacnie :)

Opublikowano

To spróbuj z Prixem, ale testy pokazały, że działa słabiej niż inne deironizery i na taki wżarty pył może być za słaby... Aczkolwiek w połączeniu z glinką może coś z tego wyjść.

Opublikowano

zna ktos kogos kto za friko z numerow seryjnych poda mi kod do radia w moim Chryslerze ?

bo akumulator byl odlaczony a niestety w ksiazce od radia rubryka CODE jest pusta :thumbdown:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.