kwasek Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenie z woskowaniem kół pomalowanych plasti-dip'em? Celem utrzymania czystości, a nie dla połysku rzecz jasna
grzesznik Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 Witam Mam takie małe pytanie do małego problemu. Dostałem karcher-a 502 M jakiś stary model i nie wiem czy działa. Nie ma też tej lancy, dostałem sam pistolet. Gdy wszystko podłącze woda leci z pistoletu a ta rurka z filtrem ciągnie wodę. Tylko, że nic nie słychać by pompa chodziła a z pistoletu woda leci bo leci i zastanawiam się czy ta lanca musi być podłączona by to hulało. Nie miałem kontaktu z karcherem, ale po filmikach na YT zauważyłem ze włącza się pompa po naciśnięciu spustu pistoletu, ale jak jest lanca bez niej może nie być ciśnienia czy coś i dlatego się nie odpala. Wiec krótki pytanie: Czy jak nie podłącze lancy do pistoletu to pompa w karcherze bedzie działa czy nie ? Mógłby to ktoś sprawdzić na swoim ?
Taisho Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 powinna działać bez lancy po naciśnięciu spustu. Oczywiście po uprzednim włączeniu urządzenia na przycisku.
FSO-Team Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 Krótkie pytanie nowicjusza...listwy boczne na drzwiach maskujemy taśmą przy korekcie...ci którzy mają listwy w kolorze po korekcie drzwi taśmę odklejają i jada maszyna czy ręcznie ? Ja mam lakierowane listwy. Oklejałem je przy pracy z pastą cutting, potem zrywałem taśmę i nową oklejałem drzwi zostawiając tylko listwy i małym padem polerowałem. Robiłem to tylko po to by nie poprzecierać rantów ( lub wyobleń ) Na kolejne kroki (polishing, finishing) oklejam już tylko czarne elementy i uszczelki
Bazuka Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 Koledzy, czy to coś złego dzieje się z moją pianą od VP NSF?
Administrator AreK Opublikowano 21 Lipca 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 Bazuka, wszystko w normie, mieszasz i używasz
lepus Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 czy do czyszczenia plastików i zakamarków można używać zwykłego pędzelka do malowania?
wkr Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 lepus, Jasne, że tak. Tylko raczej takiego z plastikowym mocowaniem włosia. Metalowym możesz gdzieś zahaczyć i porysować.
dunga Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 A jak z metalowym, to oklej i po problemie.
Dominik97 Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 Witam mam kilka pytań. 1) Czym różni się glinka ValetPRO Blue Traditional Clay Bar i ValetPRO Yellow Poly Clay ? 2) Czy wosk Collinite 476S będzie dobry dla ciemnego lakieru? (czarny) 3) W przygotowaniu do woskowania jeśli umyje samochód, wyglinkuje i nałoże wosl wystarczy? Trzeba jakoś odtłuszczać lakier? Z góry dzieuje i czekam na odp !
Bazuka Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 1. Niebieska jest bardziej agresywna, żółta jest delikatna 2. Będzie się nadawał 3. Przydałby się jeszcze jakiś cleaner po glinkowaniu/ przed woskowaniem, np. DJ LP/ AG SRP
ADI25 Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 Panowie Panie skończyła mi się IPA co w zastępstwie nadawało by się do inspekcji ?? i gdzie od reki ewentualnie zakupie IPA ? Pozdrawiam i dziękuje za pomoc
michałoś Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 i gdzie od reki ewentualnie zakupie IPA ? U większości partnerów np: detailershop, albo allegro.
Dominik97 Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 Przy nakładaniu wosku na auto omijac takie elementy jak lampy czy odrobina wosku im tez nie zaszkodzi? Jakimi ruchami nakładać wosk? I jakimi ruchami go polerować?
BlacK Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 Wszystkie lampy woskuję razem z blachą. Słabiej trzyma się na nich brud i lepiej odprowadza wodę. Zresztą boczne i tylną szybę także woskowałem do czasu zakupu niewidzialnej wycieraczki Nakładasz jak w każde inne miejsce - kolistymi ruchami, polerowanie aż będzie błysk
poncho Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Witam, właśnie robię listę komponentów do pierwszej korekty w życiu i mam dwa pytania : 1. jakiś czas temu kupiłem UC i Swirlx i czy ten drugi będzie dobrym uzupełnieniem jako finish po UC? (polerka rotacyjna) 2.Czy na początek wystarczy mi po jednym padzie z rodzaju jaki mnie interesuje? Np : 1x 135mm żólta/pomarańczowa i 1x80mm żółta/pomarańczowa?
ADI25 Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 i gdzie od reki ewentualnie zakupie IPA ? U większości partnerów np: detailershop, albo allegro. To to ja wiem ale allegro i partnerzy nie są od ręki dzięki za pomoc będę ratował się jakoś
Berd Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Nakładasz jak w każde inne miejsce - kolistymi ruchami, polerowanie aż będzie błysk Kolistymi ruchami? Mnie uczono inaczej. Ja nakładam podłużnymi ruchami wzdłuż auta
Yasiek Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Nakładasz jak w każde inne miejsce - kolistymi ruchami, polerowanie aż będzie błysk Kolistymi ruchami? Mnie uczono inaczej. Ja nakładam podłużnymi ruchami wzdłuż auta Bo szkoły są dwie.
kubik Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Koliste=lepsze krycie/teoretycznie większe ryzyko powstania nowych drobrnych rys. Prostopadłe= gorsze krycie,wypadałoby zrobić 2 warstwy
Administrator Evo Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 większe ryzyko powstania nowych drobrnych rys Z jakiego powodu ?
michałoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Od początku kładę kolistymi ruchami i nie zauważyłem, żebym rysował lakier.
kubik Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 większe ryzyko powstania nowych drobrnych rys Z jakiego powodu ? Powielam jakieś urban legend przeczytane kiedyś na forum Osobiste odczucia,całe życie kładłem koliście,było dobrze,przerzuciłem się na ruchy prostopadłe,to 2 warstwy musiały iść,inaczej kiepsko,albo o wiele dłużej Wracam na stare śmieci
Mess Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 większe ryzyko powstania nowych drobrnych rys Z jakiego powodu ? Powielam jakieś urban legend przeczytane kiedyś na forum Może i urban legend ale z tym też się spotkałem I w sumie stosuje tylko prostopadłe ruchy, aczkolwiek są mniej skuteczne Arguemntacja z tego co pamiętam była, że rysy prostopadłe łatwiej się usuwa i są mniej widoczne ;P
Rekomendowane odpowiedzi