Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

ech, moze mi ktoś powiedzieć o co chodzi. wziąłem sie dziś za pierwsze polerowanie.

lakier chyba nie jest zaliczany do twardych - opel vectra, więc zacząłem od pada średniej twardości + menzerna 2500 . zaczalem sie bawic na malym kawalku, zeby zobaczyć jak to wyjdzie - czy to normalne że pad zrobił sie niebieski, w kolorze lakieru, troche mnie to zaniepokoiło ale żadne przebarwienia i ubytki w lakierze sie nie zrobiły?

po tym dokończyłem na miękkiej gąbce menzerną 4000 ( tu już mniej niebieskiego koloru na gąbce ) . efekt końcowy beznadziejny - lepszy połysk jest, ale swirle nadal pozostały ;/ .

trzeba by spróbować na twardej gąbce fg 500, ale nie wiem co z tym lakierem...

czy to świadczy że lakier na samochodzie składa się z 2 warst, bez bezbarwnego?

czy o co chodzi ?

:o

• Administrator
Opublikowano
zy to świadczy że lakier na samochodzie składa się z 2 warst, bez bezbarwnego

Bez bezbarwnego. To jest normalny objaw. Jakby nie było ściągasz warstwę lakieru.

Radziłbym użyć FG500 bo Twoją kombinacją tylko "wyświecisz" lakier a trzeba co nieco ściąć.

Opublikowano
zy to świadczy że lakier na samochodzie składa się z 2 warst, bez bezbarwnego

Bez bezbarwnego. To jest normalny objaw. Jakby nie było ściągasz warstwę lakieru.

Radziłbym użyć FG500 bo Twoją kombinacją tylko "wyświecisz" lakier a trzeba co nieco ściąć.

ok dzięki, w takim razie nie bede musial sprzedawać past i polerki :ad: . gąbka przy tym sie bardzo brudzi, jest ona do wyczyszczenia czy po korekcie śmietnik? z pomarańczowej zrobiła sie niebieska, można ją wyprać :D ?

Opublikowano

wypłukuj gąbkę w wodzie co zrobiony element, i czyść co przejazd szczoteczką.

Jak bedzie cała to czemu na śmietnik? Dobrze wypierz i tyle :)

Opublikowano

ale gąbka będzie mokra jak co element będę ją płukał w wodzie, to chyba bedzie przeszkadzać? nie mam specjalnej szczoteczki, nada sie szczoteczka do zębów lub coś podobnego :D ?

Opublikowano
Killaz,

Jak masz dwie lewe ręce, nad którymi nie panujesz - to oklejasz ;)

gdyby nie ta emotikona na końcu to bym sobie źle pomyślał na twój temat :acute:

Opublikowano

Mam pytanie odnosnie pianownicy B&D, na tym filmiku ladnie widac jak sie pieni i zostaje w miare na samochodzie. Otoz posiadam te sama pianownice, te sama myjke, roztwor jaki dalem to prawie 500 ml piany i reszta wody a jednak nadal splywa szybko. Jakies rady?:>

Opublikowano

Potrzebuję rekomendacji padów (firma, kolor) do maszyny DA Megsa dla następujących produktów:

FG400, PF2500, SF4000 oraz Megs UC

Dzięki!

Opublikowano

kawier, do DA polecam pady z mikrofibry Flexipads. Gąbki szybko lecą do kosza przy mocnym docisku i DA.

Jeśli się zdecydujesz jednak na gąbki, to twarde się najlepiej sprawdzają jak np. Flexipads. Im mniej masz amortyzacji między maszyną a lakierem tym szybciej zrobisz korektę.

Przy DA, pad z mikrofibry + FG400 mocno tnie i wykończy tak, że PF2500 w 90% przypadków można pominąć. Pamiętaj tylko, żeby pad czyścić co 2-3 przejazdy.

Opublikowano

1.Jaka jest minimalna grubość lakieru w mikronach żeby nie zrobić kuku przy polerowaniu i się nie przebić?

2.Czy przy czerwonym oplowskim akrylu który zrobił się różowy łatwo się przebić i czym to najbezpieczniej ugryść?

Opublikowano

Panowie, czy jest szansa zastąpić czymś te ori filce do Glorii FM10? Ok, cena nie jest jakaś mega wysoka za ori, ale umówmy się - to są kółeczka o b.małej średnicy filcu - idzie to zastąpić jakimś innym filcem z arkusza który mogę dozować w dowolnych ilościach albo coś w ten deseń ?

Opublikowano

czy zdolam zrobic korekte lakieru jednym srodkiem ?

np Schollem S17

moj lakier nie jest w najgorszej kondycji

• Administrator
Opublikowano

Yasiek, korekta jedną pastą? Nie wprowadzaj kolegi w błąd bo nie ma takiej możliwości.

Pastą typu ONE STEP możesz odświeżyć lakier ale nie skorygujesz większości mankamentów.

Opublikowano
moj lakier nie jest w najgorszej kondycji

Sugerowałem się powyższym :) Z drugiej strony już miałem takich magików co mówili że kilka rysek a przyjeżdżało auto które miesiąc w lesie siedziało :P

Także potwierdzam

Pastą typu ONE STEP możesz odświeżyć lakier ale nie skorygujesz większości mankamentów.
Opublikowano

ja na moj lakier nie narzekam, owszem na pewno w czasie inspekcji moglbym znalezc kilka wiekszych niedoskonalosci ale szukam jak najtanszego rozwiazania

tylko nie wiem czy A15 czy S17 :o

Opublikowano

S17 + futro, biała flexi, żółty i niebieski 3m - na lakierach średnio twardych i miękkich można całkiem sporo zdziałać. Swojego (miękki lakier) robiłem żółty 3m + S17 i efekty były bardziej niż zadawalajace.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.