smalec Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 geno, dzięki, Evo chyba też kiedyś tak pisał
damian Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 gary, ok dzięki Zrobiłem 1:6 Truck, ale z K2pro. Chyba nie będzie gorszy od Tenzi...
makgajwer Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Właśnie jestem po pierwszym w życiu woskowaniu i mam techniczne pytanko do bardziej obeznanych z tematem. Używałem aplikatora Meguiar's Soft Foam Applicator Pad. Czy myjecie go po całej operacji, czy pozostawiacie w jakimś woreczku aby nie zasechł. W gąbce z pewnością jest dużo wosku, który się wtarł dlatego szkoda byłoby go spuścić z wodą.
godles52 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Ja osobiście po całym procesie myję wszystko, MF, aplikatory, pędzelki Z koleji też mam pytanie. Widzę ze wosk juz z czasem schodzi i chciałbym go całkowicie go się pozbyc, żeby na nowo go położyć. Pytanie: czym go usunąć?
jabol3k Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Czym wyczyścić paste menzerna z plastikowych chropowatych powierzchni?? (dokładka zderzaka , listwa na zderzaku itp) ??
kuchar Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Cześć Panowie wiem, ze jest na forum masa informacji na temat "zaczynam swoja przygode z maszyną, co wybrać itp" ale ciężko zebrać wszystkie informacje do kupy. Chcę kupić maszyne (jeszcze się waham czy rotacja czy DA) powiedzmy w okolicy 400-500zł a 600zł to max co chcę wydać. Ale moje pytanie dotyczy tego: http://showcarshine.pl/877-menzerna-lc- ... -pack.html link ze sklepu SCS gdyż tutaj znalazłem taki zestaw. Czy te 3 pasty Menzerny i te 3 pady z tego zestawu nadadzą się do pierwszych prób i nauki ? Czy nie warto kupować 250ml bo zbyt szybko się skończą ?
Moderator Eryczek Opublikowano 10 Czerwca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 jabol3k, Karcherem
miw Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 godles52 najlepiej cleanerem, ale prześledź tu: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=1789
g.pajak Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Czy myjecie go po całej operacji, czy pozostawiacie w jakimś woreczku aby nie zasechł Upierz ręcznie lub w pralce, nie zostawiaj.... Ja używam płynu do prania ubranek dziecięcych, ew jakieś szare mydło. Tak samo tyczy się aplikatorów, padów, szmat itd zaraz po skończonej robocie. PS> jak mi się nie chce prać wieczorem to zostawiam to w wiadrze z ciepłą wodą i płynem do prania na noc
xMarcin95x Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 kamilgt, Nie wiem za bardzo co zrobić w tym temacie Ori Podświetlenie Led w ASO ponad 2 stówy .. Chyba nie warto się bawić i kupić jakieś porządne zwykłe Btw, tutaj znalazłem fajne bo Led jest za osłonką odseparowany od wilgoci http://www.kongi.pl/zarowka-philips-led ... p-833.html http://www.autoswiatla.pl W dziale can bus. Ja mam od nich podświetlenie tablicy i 12 żarówek we wnętrzu i progach Zero błędów, wszystko pali już rok. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Polecam w 100% dzięki wielkie
makgajwer Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 g.pajak dzki Właśnie umyłem w ciepłej wodzie fibry i aplikator, następnym razem jak piszesz zostawię na noc.
g.pajak Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 następnym razem jak piszesz zostawię na noc.Trochę źle mnie odebrałeś. Ja zostawiam na noc tylko jak jest tego do prania dużo i jestem zmęczony wieczorem Ale fakt, faktem, że jeszcze żadnej szmacie/aplikatorowi to nie zaszkodziło Generalnie najlepiej jest wyprać pojedyncze sztuki ręcznie na bieżąco. Przeważnie ja tak robię.
Popo Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Czy Prickbort MAC 124 usuwa dobrze owady?
Moderator Eryczek Opublikowano 10 Czerwca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Popo, "dobrze" to dobre słowo
Bazuka Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Jeśli chodzi o przemycie smoły, asfaltu itp. na dolnych elementach karoserii to spryskuję Prickbortem i później przeleciec rękawicą czy MF czy wystarczy tylko odczekać jakiś czas i spłukać karcherem?
damiann88 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Panowie, do czyszczenia skóry: AUTO FINESSE HIDE LEATHER CLEANER czy AUTOGLYM LEATHER CLEANER ?? Który lepiej doczyści?
kamilgt Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Bazuka, Dlaczego tylko na dolnych? Ja psikam prickbortem po całej furze i niczym nie przecieram
Bazuka Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 kamilgt, tam jest tego najwięcej, ale przepsikam również całe auto, co by glinka miała lżej
GrzegorzLU Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 damiann88, je troche nie pod twoje przyklady ale uzyl bym gliptone
Bazuka Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 damiann88, znowu ja poleciłbym Colourlock'a
Kama Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 damiann88, ja natomiast Tenzi Leder Clean Około 20zł litr kosztuje i domywa całkiem nieźle
Administrator AreK Opublikowano 10 Czerwca 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 ...ale i tak strong cleaner bije wszystkich na łeb.
Bazuka Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 ...ale i tak strong cleaner bije wszystkich na łeb. Mam go na półce, ale szczerze to jeszcze nie testowałem- dopiero w sobotę
damiann88 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Generalnie siedzenia czarna skóra/alcantara i do wyczyszczenia tylko boczki. Myślałem że podane wyżej przeze mnie wystarcza Na koniec pójdzie Shiny Garage Care for Me Leather Cream. Czy nie kombinować i kupić zestaw Colourlock'a?
Rekomendowane odpowiedzi