Puzon Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 Jak poradzić sobie z topielcem (Vectra 2004, V6 automat)? Sąsiad zostawił brykę na oberwanie chmury w garażu podziemnym i tak do poziomu świateł go zalało. Aku odpięte, wnętrze rozebrane, dywany przepłukane na myjni, wiszą w garażu, fotele chyba też przepłukane - nie wiem, poszedłem spać, bo już nie dawałem rady. Pytanie co z silnikiem, skrzynią, profilami, etc. Jakieś sugestie Jak się za to zabrać? Dywany do smietnika, fotele jak zalane tez na smieci, bo nie idzie tego ogarnac nawet po rozebraniu na czesci pierwsze i praniu xxx razy zawsze bedzie leciał piasek... Podstawa to wszystko rozebrac i zobaczyc w jakim stanie sa podzespoly, bron boze nie podlaczac pradu Z silnika i skrzyni spuscic na poczatek olej i zobaczyc czy nie ma w nim w wody, wiazke porozpinac i czyscic do bolu bo zacznie sniedziec i cyrki beda nie do znalezienia Podsumowujac roboty jest w pip duzo ale do ogarniecia
obcy1234 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 jakiej wielkości pad najlepiej nadawałby sie aby rozprowadzić paste po całym aucie, nie zmieniając jego wielkości? 135 mm będzie dobry, nie bedzie przeszkadzał w mniejszych obszarach? jest jakaś różnica między gąbką polerską a padem? co lepiej brać? futro polerskie tylko do finishingu sie stosuje? - futro lepsze ? męczą mnie te 3 pytania przed zakupem padów(gąbek).
propekMONTER Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Ale chłopie namieszałeś Lepiej mieć dużego i małego pada, pad a gąbka to to samo. Futra używa się do cuttingu, mniej się grzeje niż zwykły pad.
Tomek WRO Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Czy używa ktoś przed woskowaniami szamponu do silnych zabrudzeń Turtle Wax Zip Bug & Tar Car Wash ? Czy rzeczywiście jest taki dobry i bezpieczny { nie matowi lakieru}. A są szampony matujące lakier
obcy1234 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 propekMONTER dzieki za odp. a jeszcze zapytam lepiej profilowane czy płaskie pady kupić?
propekMONTER Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Myślę że profilowane wolniej grzeją powierzchnie, poprawcie mnie jeśli się mylę
grabek246 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 panowie jak osuszyc podloge w aucie? mam tam gosyc duzo wody,nie wypływa nad dywanik. ale po mocnym docisnieciu reka mokra
LoozaQ Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 grabek246, demontaż i na suszak bo inaczej doopa blada będzie. Na LeonClubie jest tutorial do tego Posłałem Ci PW
komar251 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Poradź ktoś jakiś tani wosk z firmy Turtle albo z Sonax. Mam u Siebie w mieście sklep który ma pełne półki tego . Do tej pory użyłem na pół maski jakiś wosk z tesco car wash czy coś takiego . Efekt jest okej , woda kropelkuje. Podejrzewam że efekt może być trwalszy i lepszy więc prosiłbym o doradzenie jakiegoś z tych dwóch firm .
propekMONTER Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 komar251, obojętnie, wszystko będzie trzymało podobnie
damian Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Ma ktoś porównanie Tenzi Truck do K2 Truck Cleaner?
obcy1234 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 czym wyczyścić ręcznie tapicerke w samochodzie? nie mam żadnych profesjonalnych odkurzaczy ssących itp, pozostaje jakiś środek, szczotka i szmatka, ale czego użyć, mozecie coś polecić?
propekMONTER Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 obcy1234, APC, jest dużo różncych producentów, ja używam APC od PB
damian Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 czym wyczyścić ręcznie tapicerke w samochodzie? nie mam żadnych profesjonalnych odkurzaczy ssących itp, pozostaje jakiś środek, szczotka i szmatka, ale czego użyć, mozecie coś polecić? Tenzi Texwash lub Nielsen Nap Extra.
obcy1234 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 obcy1234, APC, jest dużo różncych producentów, ja używam APC od PB no właśnie próbowałem apc surfex hd ale nic z tego ;/ , spryskałem tapicerke, użyłem szczotki, potem mikrofibra i ledwie widać różnice. a tego tenzi moge używać bez żadnych dodatkowych urządzeń? jak tak to w jaki sposób?
damian Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 a tego tenzi moge używać bez żadnych dodatkowych urządzeń? jak tak to w jaki sposób? Właśnie w taki jak nie masz odkurzacza do prania: spryskałem tapicerke, użyłem szczotki, potem mikrofibra Najlepiej jak MF jest wilgotna, a później możesz jeszcze na sucho.
Chat Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Koledzy jaka jest różnica miedzy Zymolem Vinylem w białym opakowaniu a Zymolem Vinylem Conditionerem w przezroczystym opakowaniu?
piszczek Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 ja wczoraj np. boczki drzwi wyczyściłem najzwyklejszym tapisem od k2. efekt całkiem niezły ale nie wiem na ile wystarczy jedna pucha. nie wiem jak z wydajnością konkurencji
obcy1234 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 pewnie głupie pytanie, ale mam takie urządzenie w garażu: Metabo FSX 200 Intec - nie nada sie do polerki?
mario448 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Chat, powinieneś coś znaleźć tutaj na temat jednego i drugiego: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=5006 Pozdrawiam
MikeOne Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Panowie, quick question... Czym to ugryźć? Koło jest zasyfione pyłem z klocków hamulcowych + co gorsza, w zimie miałem awarię zacisku i rozorałem tarczę hamulca. Obecnie, pod pyłem widocznym na foto jest jeszcze warstwa opiłków z tarczy, która pięknie zaszła już rdzą.. Próbowałem to pokonać przy pomocy ValetPro Blue Gel, ale praktycznie bez rezultatów. Strata czasu i zasobów. Po pociągnięciu twardą szczotą i środkiem Nielsen Chemicals Aluminium Cleaner coś tam schodzi, ale praktycznie z lakierem felgi (bardziej zasługa szczoty, niż Nielsena). Jakieś pomysły, czy od razu oddać koła do piaskowania i malowania? edit: zmiana rozmiaru zdjęcia.
damiann88 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 MikeOne, IronX próbowałeś? On właśnie usuwa osad metaliczny
MikeOne Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Iron-X da radę opiłkom tarczy hamulcowej powbijanym w felgę? Jak pociągnę ręką, to normalnie można się pokaleczyć.. Czy ktoś już próbował Valetpro Dragons Breath? Cena korzystniejsza niż IronX, pytanie, jak z jakością.. PS. Mogę gdzieś w Warszawie zakupić ten środek Tenzi Alux? edit: znowu jakieś wielkie foto znalazłem. Sorry.
Rekomendowane odpowiedzi