Bazuka Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 CZym dobrze umyć/ wyczyścić maszynę rolniczą, która jest brudna- zaschnięte oleje, smary itd.
wojtassss Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Czy garaż blaszany z allegro nada się do zabawy na poważnie w detailing? Zakładam docieplenie, ogrzewanie i mycie na zewnątrz. W środku tylko polerka i smarowanie. Jeśli nie to dlaczego? Jeżeli na tyle duży żeby otworzyć całkowicie i swobodnie drzwi i bagażnik to ok. Co do mycia na zewnątrz to jak to widzisz zimą?
matteo Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Może aktywna piana Tenzi Truck ? Nanieść gęsto pianownicą i karcherem pod ciśnieniem spłukać. Mam pytanie z innej beczki, jak pozbyć się zacieków na lakierze? Np po umyciu gdy jakieś kropelki zaschną, a jest już położona warstwa wosku, jakiś QD może?
bubolak Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 No właśnie z tym jest problem. Chyba, że by zrobić odprowadzenie wody z tego blaszaka i myć w środku. Chodzi mi głównie o to, że mam działkę. Blaszak to mała architektura, więc w przeciwieństwie do prawdziwego garażu nie trzeba się szarpać z pozwoleniem na budowę. No i koszt to prawie 1/10 prawdziwego garażu.
Bazuka Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Zastanawiam się co wybrać do czyszczenia oraz pielęgnacji skóry w aucie(skóra jasna/ bananowa/ kremowa), między innymi zastanawiam się nad trzema opcjami- ceny są prawie takie same: 1. Gliptone Liquid Leather Cleaner GT12+ Gliptone Liquid Leather Conditioner GT11 2. Colourlock Zestaw SKÓRY GŁADKIE - STRONG (Colourlock Strong Cleaner+ Colourlock LV- Protector) 3. Zymol Leather Cleaner+ Zymol Leather Conditioner Co byście mi polecili? Dodam, że skóra w moim aucie jest nieco zaniedbana, szczególnie przednie fotele, tylna kanapa jest jak nowa, lecz przednie fotele są codziennie używane i niestety są nieco zniszczone, dlatego też chciałbym kupić coś dobrego, co pomoże mi je wyczyścic i odświeżyć.
Sparco Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Bazuka,Myślę że najlepszym wyborem będzie Colourlock Strong Cleaner+ Colourlock LV- Protector
Bazuka Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Kurde, a ja zastanawiałem się bardziej nad Gliptone/Zymol Sam już nie wiem co zrobić- najlepiej byłoby kupić wszystkie trzy zestawy ale to mija się z celem hehe
rickson Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Zymol - odżywka fajna ale cleaner słaby. Gliptone też ok, ale colourlock strong jest dla mnie mistrzem do czyszczenia naprawdę brudnych skór Najlepszy z tego będzie zestaw Cleaner - colourlock Odżywka - zymol
Bazuka Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Chciałem nabyć coś z Zymola na moją skromną pułeczkę, ale widocznie jeszcze nie czas, ciężko chyba będzie kupić pojedyńczo odżywkę Zymol Leather Conditioner, jeden z użytkowników ma na sprzedaż ale w zestawie z cleanerem. Jeśli mówicie, że cleaner z Colourlocka robi lepszą robotę niż cleaner z Zymola to nie ma nad czym się zastanawiać. Zdecyduję się pewnie na zestaw Colourlock , taki miałeś na myśli? Czy po zastosowaniu środków z Colourlocka również w aucie będzie czuć zapach skóry? Ze zdjęć wynika, że robi robotę na 6!
g.pajak Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Chciałem nabyć coś z Zymola na moją skromną pułeczkę O la boga! Ty tak serio czy se jaja robisz? Chcesz kupić zymola tylko dlatego że to zymol? No fakt 2 punkty do respect'u na dzielni
Sparco Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Wszystko zależy od funduszy ja tam mam zestaw Colourlocka,Zymola,Meguiar's,Lexol a tylko dwa samochody w skórze i używam sobie na zmianę. Colourlocka dla mnie nie zostawia zapachu skóry,jeżeli dobrze kojarzę to najbardziej skórą czuć po Gliptone.
Pavlik Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Dokładnie jak mówi Sparco, używam gliptona, który pozostawia intensywny zapach garbarni Mam jeszcze Duraglossa, ten pachnie mniej intensywnie ale bardzo przyjemnie. Z cleanerów najmocniejszym będzie colourlock strong.
janeczek Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Czy jest ktoś na forum z Krakowa , mam pytanie dotyczące firmy Stanley-pranie. Jak im wychodzi pranie tapicerki , korekta lakieru. Wie ktoś?
Bazuka Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Chcesz kupić zymola tylko dlatego że to zymol? No fakt 2 punkty do respect'u na dzielni Myślałem, że środek będzie rewelacyjny względem do swojej ceny, ale teraz wiem, że niekoniecznie musi tak być
Moderator Eryczek Opublikowano 25 Maja 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Najlepszy z tego będzie zestaw Cleaner - colourlock Odżywka - zymol +1 zwłaszcza cleaner w wersji strong robi robotę na zasyfiałej skórze dokup jeszcze szczotkę colourlocka i butelkę pianującą cleaner zymola jest raczej do bieżącej pielęgnacji - dziada nim nie odszczurzysz
godles52 Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Jaką polecacie czarną farbę w sprayu do plastiku? Najlepiej żeby była trwala i nie blakla zbyt szybko na słońcu
Bazuka Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Czy APC w jakimś dużym stężeniu poradzi sobie z zaschniętym olejem/ smarami itd? Są to mocno zasyfione elementy starego motoru, duużo zaschniętych zanieczyszczeń, czy może wziąźć coś innego do tego celu?
Chat Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Koledzy, czy pasta Schola S17+ jest porównywalna w "cięciu" Menzerną 2500? Którą z nich użyć na DA do lekkiego odświeżenia lakieru?
Moderator krd Opublikowano 25 Maja 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Chat, moim zdanim S17+ nie nieco mocniej. Ale uzywalem na rotacji, a nie na DA, wiec ciezko podpowiedziec... aczkolwiek... poltora roczne auto odswiezylem wlasnie s17+ na srednim padzie i zeszlo 90% rysek
Chat Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Chat, moim zdanim S17+ nie nieco mocniej. Ale uzywalem na rotacji, a nie na DA, wiec ciezko podpowiedziec... aczkolwiek... poltora roczne auto odswiezylem wlasnie s17+ na srednim padzie i zeszlo 90% rysek ok. właśnie półtoraroczne chciałbym odświeżyć Dzięki
Pavlik Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Też bym wziął S17+. Dodatkowo nie martwiłbym się zbytnio wymywaniem resztki pasty oraz spróbowałbym od razu położyć wosk
Chat Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Też bym wziął S17+. Dodatkowo nie martwiłbym się zbytnio wymywaniem resztki pasty oraz spróbowałbym od razu położyć wosk Pavlik, THX
Pavlik Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Chat, nie dziękuj bo to nie jest odpowiednie podejście do tematu. Ale jeśli to ma być robione na Twoim samochodzie a Ty nie masz czasu na robienie korekty to trzeba kombinować i próbować ułatwiać sobie życie. S17+ coś tam usunie, dużo przykryje, a jeszcze jak by sie na niej wosk przyjął sam również będę tak kombinować a co z tego wyjdzie ? Zobaczymy
matteo Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2013 Panowie to jak, co polecacie na trudne do usunięcia zacieki po wyschniętych kroplach wody na szybie lub karoserii? Zaznaczę, iż na karoserii powstały na warstwie hi tempa, może jakiś QD czy inny sposób?
Rekomendowane odpowiedzi