damian Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 Moze masz jakas rozcienczona rozlewke... Na to wychodzi... Porównując oba produktu to według mnie BSD jest bardzie wyczuwalny podczas aplikacji.
smalec Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 jest taka szansa bo kupowałem używkę od forumowicza. pozostaje porównać z oryginalnym produktem.
Pavlik Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 nie docierał się tak banalnie jak BSD Wystarczy przetrzeć i już to albo nie miałeś jeszcze dobrego QD albo sobie po prostu żartujesz
kaskra1 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 ...i cięższe docieranie niż klasyczne QD Cooo?? Żaden QD którego używałem nie docierał się tak banalnie jak BSD Wystarczy i już [guote=wojtassss] Używałem może z pięciu Qd w swojej krótkiej karierze i sonax jest jedynym którego używanie nie sprawia mi przyjemnosci... ...zawsze gdy po niego sięgam tłumacze sobie że chodzi w nim o coś innego.. .. od razu mówię że to jest moje prywatne odczucie i nikomu nie narzucam swojego toku myślenia....
proximo Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 nadmiar BSD jak przyschnie zmuga to baardzo ciezko dotrzec, więc uważajcie z aplikowaną iloscia
marszo Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 ...i cięższe docieranie niż klasyczne QD Cooo?? Żaden QD którego używałem nie docierał się tak banalnie jak BSD Wystarczy i już Używałem może z pięciu Qd w swojej krótkiej karierze i sonax jest jedynym którego używanie nie sprawia mi przyjemnosci... ...zawsze gdy po niego sięgam tłumacze sobie że chodzi w nim o coś innego.. .. od razu mówię że to jest moje prywatne odczucie i nikomu nie narzucam swojego toku myślenia.... +1 też się z nim nie dogaduje... Z Sonax'em jest jak z wódką... nie trzeba go lubić- ma robić robotę
wojtassss Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 Używałem - poorboy's world - qucik detailer plus - duragloss 921 fast clean and shine - Meguiar's Ultimate Quik Detailer - sonax xtreme brilliant shine detailer I naprawdę sonaxem pracuje mi się najłatwiej. Nie smuży. Psikam na element np maska 3-4 razy, rozprowadzam mikrofibrą i przelatuję drugą stroną. Zero używania siły, tarcia etc. Zero smug. Do tego kozacki zapach. Jak można dopuścić, żeby QD zasechł jak ktoś wyżej pisał? OT takie osobiste odczucia.
JM63 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 U mnie jest zawsze problem w dzień- nawet jak samochód stoi w cieniu, a lakier nie jest jakoś specjalnie rozgrzany to i tak pojawiają się problemy z dotarciem niezależnie od fibry. Ogólnie ok, a miejscami przyschnie.... Za to na mrozach, w garażu itd-bez problemu.
wojtassss Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 To może ja mam waloną wersję skoro wszystkim się marze, a mnie nie Ja docieram żółtą fibrą od megsa i naprawdę 0 problemu.
kamil_rosen Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 To spróbuj na troszkę cieplejszym lakierze tak zrobić. Wystarczy pół maski popsikać i zacząć ścierać, a już na końcu jest zaschnięty i ciężko go dotrzeć. Natomiast jak auto stoi z 1-2h w garażu, jest chłodne to na luzie, fajnie się pracuję. Aczkolwiek też uważam, że ma tendencję do lekkiego mazania i ciężej go zetrzeć aniżeli inne QD. Ale wolę się trochę pomęczyć i mieć później chwilę spokój Za to zapach jest klasowy
Borek123 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 Ja też żadnych problemów z docieraniem sonaxa, fajnie mi się pracuje, fibra zielony flexipads.
f1MATT Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zero problemów z dotarciem BSD. Zostawiłem trochę nie dotartego na kawałku szklanego dachu , odparował po 1minucie bez śladu
saddam Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zdarzyło mi się kilka razy, że BSD wydawał się tępy podczas aplikacji. Głównie po myciu na nie do końca chłodnym lakierze kiedy zostawało wiele "waterspotów" tudzież zacieków. Dziś w ramach testu pomieszałem go z Pro Detailerem od Chemical Guys w proporcjach 2:1 i nakładanie/docieranie było czystą przyjemnością. Tylko właśnie... Nie wiem na ile było to spowodowane dodaniem Pro Detailera, umyciem chłodnego auta czy zwyczajnie drugą z rzędu aplikacją Sonaxa od momentu nałożenia Gtechniqa C1.5.
krzysiek555 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2013 Jak narazie nie spotkalem lepszego QD ktory tak odprowadza wode ,kropleki mega FG nawet zosatje z tylu daleko Wtyg bede klad Protect3d na to PNS i pielegnacja BSD ,wszytskie zymole na sprzedaz ida
lukas10313 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2013 2 dniowy BSD (1 warstwa), tydzien temy była pierwsza, efekt po umyciu DG 921 i naturalny deszczyk dach auta bez korekty Uploaded with ImageShack.us
SJake Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 Dobra mam problem U mnie Sonax BSD + powłoka na szybie czołowej + jazda nocą w deszczu = TRAGEDIA. Czasem trzeba przelecieć wycieraczką i wnet... Co by nie było, pomimo wspomagania zrzutu - nie polecam. Przypomina to trochę jazdę po myciu mocno skoncentrowanym szamponem z waxem.
saddam Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 A jak sprawa wygląda z przyciąganiem kurzu do szyb, na których leży BSD? Jest jakaś różnica porównując do szyb tylko wyczyszczonych przy pomocy np. Megsa Glass Cleanera?
Griffe Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 Wczoraj w ramach testow poszedl BSD na blotnik i szybe. Na blotniku jak zwykle wiecej jak dobrze - na szybie totalna porazka
Tworek Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 Używajcie produktów zgodnie z ich przeznaczeniem, a Wasze problemy zostaną rozwiązane. PS> Czy berłem od kibla, myjecie talerze ? Raczej nie ...
wojtassss Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 Używajcie produktów zgodnie z ich przeznaczeniem, a Wasze problemy zostaną rozwiązane. PS> Czy berłem od kibla, myjecie talerze ? Raczej nie ... +1 wszystko w temacie
kamilgt Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 Talerze może nie, ale Daytona ostatnio wprowadziła berło do kibelka jako szczotka do felg
SJake Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 Używajcie produktów zgodnie z ich przeznaczeniem, a Wasze problemy zostaną rozwiązane. BSD jest wszechstronnego użycia - według producenta więc my "owieczki" przestrzegamy zasad użytkowania. Niestety teoria, że można stosować BSD na szybę czołowa jako NW, lub uzupełniacz NW legła w gruzach - przynajmniej w moim odczuciu. No chyba, żeby TOTAL NW, ale też się nie nadaje. berło do kibelka jako szczotka do felg Heh... nawet fajne.
saddam Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 Na DW część osób pisze, że używa BSD jako NW i są zadowoleni. Been using it on glass for a while now various vehicles aswell. It's been fine on windscreen too.I don't get any wiper judder either and it doesn't smear when it rains with the wipers. I can see 2-3 months durability On a windscreen Pewnie dużo zależy od tego czym do tej pory były zabezpieczone szyby i czy w ogóle były.
SJake Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 że używa BSD jako NW i są zadowoleni. Na boczne szyby i dach to tak, ale na front - dla mnie za słabo! Przejazd wycieraczkami nocą przelał szale goryczy
Rekomendowane odpowiedzi