SJake Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2013 g.pajak, dokładnie. Dlatego ja nie używam go na samochodzie do pieszczot, a na "dziadach" do codziennej roboty i przy akcjach "Zrób tylko lakier" - uwalonych wnęk itd nie zostawię, a SONAX robi robotę niczym "EKO DOTYK" Próbowałem poprawiać śliskość Sonaxa poprzez podkład w postaci Esclate - lekka poprawa, akceptowalna - ale to nie to Co do wspomnianego ProDetailera - gdyby tak nie mazał po szybach (ciepłe dni i po kilku kilometrach) to "połyskiwacz" z niego klawy
wojtassss Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2013 Co do wspomnianego ProDetailera - gdyby tak nie mazał po szybach QD lecisz po szybach?
SJake Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2013 QD lecisz po szybach? Od lat... Metodą na "dwie szmatki". Jedna rozciera - druga dociera. Sonax na szybach tez się sprawdza, ale - brak śliskości i problem z pomazaniem na G1 (do tej używam jedynie płynu na alkoholu lub IPA z wodą) spowodował, że nie używam go do tego celu... chociaż można i nie ma większych przeciwwskazań.
wojtassss Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2013 Ale mówisz poważnie, czy beke ze mnie kręcisz? Bo pierwszy raz się z tym spotkałem i nie wiem czy to prawda, czy nie
SJake Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2013 wojtassss, poważnie piszę, chociaż... może w trochę niepoważny sposób. Spróbuj... Mało osób znam, które nie używało jeszcze QD do szyb.
Yasiek Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2013 wojtassss, potwierdzam że QD po szybach można i działa Tzn nie działa jak na lakierze ale na bocznych szybach daje radę
Moderator krd Opublikowano 27 Maja 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2013 U mnie testowo machnalem Sonaxem po polowie szyberachu i po tylniej szybie. Na szyberku jest wszystko ok, duzo lepiej kropelkuje i odprowadza wode jak NW Autoland. Za to na szybie z wycieraczka zaczela skrzypiec wycieraczka. Po kilkunastu ruchach sie wytarlo i byl spokoj. Zostal za to slad od wycieraczki wiec sie wkurzylem i polozylem G1
escimo Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2013 Otwieram dziś lodówkę a tam Sonax A tak serio, to na szyby, uszczelki, plastiki też się nadaje Miałem tylko przetestować tego sonaxa, ale chyba jednak w 5L trzeba się będzie zaopatrzyć
SzaKal Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2013 SJakeWOW! Sonax + mikrofibra - usuwa lepiej rozbite owady niżeli Glinka Pryskasz sonaxem po owadach ? czy chodzi o to że po nałożeniu sonaxa łatwo schodzą ?
JM63 Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2013 SzaKal, Chodziło mi o to, że kiedyś KRD pokazywał mi krople po PNS na szyberdachu i mówił, że na czołowej wycieraczki skrzypią, więc upewniam się, czy nie pomylił produktów, bo na moich szybach BSD za wiele nie wniósł.
SJake Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2013 SJakeWOW! Sonax + mikrofibra - usuwa lepiej rozbite owady niżeli Glinka Pryskasz sonaxem po owadach ? czy chodzi o to że po nałożeniu sonaxa łatwo schodzą ? Pryskam po zderzaku i mocno nawilżam fibrę SONAXiorem - lecę na bogato. I... i idzie migiem...
wojtassss Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2013 Ale żeście mi ćwieka zabili. Choć i tak nie do końca wam wierzę, bo pewnie mnie w konia robicie z tymi szybami jutro stestuję na jakimś aucie bez NW
lakikwap Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2013 wojtassss, serio serio. Dla mnie najfajniej działający na szybach qd jest ultimateQD od megsa.
Pavlik Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2013 Ale żeście mi ćwieka zabili. Choć i tak nie do końca wam wierzę, bo pewnie mnie w konia robicie z tymi szybami jutro stestuję na jakimś aucie bez NW Ja również lecę QD po szybach i nie mam jakiegoś ulubionego, wrzucam losy do woreczka i losuję którym dziś smarowć
SJake Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2013 wrzucam losy do woreczka i losuję którym dziś smarowć No to Pan szczęściarz. Ja mam typy, które nadają się na szybę i takie, które nie nadają się wcale - bo w trakcie lub zaraz po zaczynają się tak zwane "jaja"
Pavlik Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2013 Ja tam żadnych jaj na moich szybach nie widziałem, a nawet jeśli coś się czasem urodziło to o tym już zapomniałem, przypomnę sobie następnym razem
lakikwap Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2013 jaj nigdy nie miałem na szybie ale wale po szybach tym co po lakierze. U mnie na białym fajnie daje rade qd od fk, reload i uqd (reload i fk po prostu nijak na szybie się zachowują) uqd daje rade. Sonaxa chyba też piskałem ale nie zauważyłem ani jaj ani pozytywnego działania
Bio Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2013 Detailer powinien pachnieć kokosem czy miętą ?
Bio Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2013 Borek123, ok, dzięki. Coś mi się widocznie pokićkało Już się bałem jakiejś nowe formuły
Sabat Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2013 czy cleanerem da się go ściągnąć , czy tylko czymś w rodzaju S17+ ? leży taki 2,5 tyg i paść nie chce, a chcę położyć w koncu normalny wosk na auto
Rekomendowane odpowiedzi