Skocz do zawartości

Sonax Xtreme Briliant Shine Detailer

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
Opublikowano
Bo jest lepszy.

ale w czym?

Ma lepsza marke, bo czym jest niemiecki Sonax wobec 'brytyjskiej' CarPro, ktora sie produkuje w panstwie srodka :P

Opublikowano
Bo jest lepszy.

ale w czym?

Ma lepsza marke, bo czym jest niemiecki Sonax wobec 'brytyjskiej' CarPro, ktora sie produkuje w panstwie srodka :P

wszystko zepsułeś :acute:

Opublikowano

nie nie :P ,po prostu Reloadem mi sie lepiej pracowalo,fajniej sie docieral,zostawial bardziej sliski lakier,no i ten wyglad czarnego po nim :song: ,kropelki tez mial super."przerobiłem" w miedzyczasie kilka tańszych QD,i nic go nie pobija :?

Opublikowano
Pod glinke podchodzi bez problemu, mocno rozcieńczony ;)

no właśnie, chyba mocno rozcieńczony,

próbowałem go w stężeniu 1:1 pod białą glinkę megsa i glinka zaczęła się rozpuszczać, zostawiając swoje kawałeczki na lakierze. Dalej już odpuściłem stosowanie go jako poślizg.

Opublikowano

Też przyznaję, że na zielonym, niebieskim i czarnym wygląd po Reloadzie dużo lepszy niż po BSD. No ale cenowo jeśli weźmiemy 5l Sonax jest chyba bezkonkurencyjny ;)

Opublikowano

JM63 5 litrów? hmm. To ile masz samochodów? Licząc ,że na 1 aplikacje schodzi na samochód 40 ml , to starczy chyba do końca życia. Po co komu tyle ? Strasznie dużo.

Opublikowano

janeczek, 4. Dużo nie dopłacam w stosunku do małego opakowania, a leję na wszystko i nie przejmuję się ile schodzi :P

Opublikowano
Wiem, że niektórzy aplikowali BSD na plastiki czy gumowe uszczelki wokół szyb...

Nie wychodzą tam po jakimś czasie plamy/nalot itp.?

Nie ;)

Opublikowano

Problemu jeszcze nie ma bo BSD dopiero się zamawia ale z ciekawości pytam. Psikamy na panel i wycieramy fibrą do sucha - czy rozprowadzamy aplikatorem odczekujemy i polerujemy?

Opublikowano

Ja rozprowadzałem aplikatorem,ale w przypadku ciepłego lakieru,mogą pojawić się problemy z docieraniem ;)

Opublikowano

Jak aplikatorem?

Pany toć to QD psik i bach fibrą i jedziecie dalej. Quick w nazwie oznacza szybko :D czyli bez zbędnych ceregieli. Tu już widzę mizianie aplikatoręęę, a za miesiąc się okaże, że ktoś QD wypaca i znowu poleruje.

Po co utrudniacie coś co ma być proste jak konstrukcja cepa :D:dontknow:

Opublikowano

Tylko,że u mnie leżał i nie chciał zejść na nieprzygotowanym lakierze,a u innych spływał w 2tygodnie zimą ;)

Tylko Ja tego sonaxa nigdy nie traktowałem jako quick ;)