barteklwc Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Czy ma ktoś jakieś porównanie z UQD od Megsa jeżeli chodzi o kwestie wizualne? Podbicie koloru i jego przyciemnienie? Bo o trwałośc po przeczytaniu calego tematu nie ma co pytac:P megs slabiutko pod tym wzgledem... Widać,że coś tam leży,ale ogromnego wrażenia na mnie nie zrobił.Pomocny przy osuszaniu. Nie zrobił wrażenia SONAX czy UQD? Bo dla mnie Megs wizualnie bajka....
kubik Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Czy ma ktoś jakieś porównanie z UQD od Megsa jeżeli chodzi o kwestie wizualne? Podbicie koloru i jego przyciemnienie? Bo o trwałośc po przeczytaniu calego tematu nie ma co pytac:P megs slabiutko pod tym wzgledem... Widać,że coś tam leży,ale ogromnego wrażenia na mnie nie zrobił.Pomocny przy osuszaniu. Nie zrobił wrażenia SONAX czy UQD? Bo dla mnie Megs wizualnie bajka.... Meg's,Sonax też jeżeli chodzi o wygląd nie gniecie kul,już p40 robiła lepsze wrażenie.Jedyny QD,który zrobił na mnie wrażenie pod względem wizualnym to Field Glaze,ale ja tam mało używam QD
Tomcat Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2013 Dawno mnie tu nie było, ostatnim razem nie do pomyślenia bylo żeby Duragloss, Zymol i inne "sławne" marki dostawaly lanie od Sonaxa trzeba bedzie przetestowac
JM63 Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2013 Tomcat, Ale one w cale nie dostają lania. Na pewno nie wizualnie
yacek _b Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2013 Tomcat , heh , po ilości postów faktycznie i rejestracji na forum faktycznie nie jesteś częstym gościem , a co do dawania lania to tak jak powiedział JM63 wizualnie jest odwrotnie , przynajmniej u mnie Sonax vs. Duragloss ( Aquawax )
Mess Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 - Wczoraj przeprowadziłem swoją najbardziej extremalną aplikacje Zdjęć kropelek mało Ale chyba -1*C i padający śnieg to nie są sprzyjające warunki
Maciej WTN Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Fajny Mercedes Jaka jest tam motorownia?
Mess Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 2,2 benzyna Ale to wozidło mojej kobiety ja tam tylko pucuje:d
popov Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Ciekawe czy nakładany w takich warunkach też będzie się dobrze trzymał
JM63 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 popov, Będzie Oczywiście nie tak jak nałożony w ciepłym garażu na sterylnym lakierze, ale będzie
Dystrybutor e36ace Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Ciekawe czy nakładany w takich warunkach też będzie się dobrze trzymał mój nakładany w temp.ok 0 trzyma jak zły już ponad tydzień
Fr0styyy. Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Ja przy 0-1*C nakładałem kilka dni temu i na tylnym zderzaku go nie ma
fipa Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Tylny zderzak i klapa rzeczywiście szybciej przestaje kropelkować, szybciej niż przedni zderzak, maska, też to zauważyłem.
saddam Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 To się tyczy nie tylko Sonaxa. Na tyle samochodu (szczególnie na takim pokroju VW Tourana) zazwyczaj najwięcej brudu się osadza i spływa niemalże tylko dzięki grawitacji.
Fr0styyy. Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Ale żeby całkiem zdechł po 3-4 dniach? Z drugiej strony to myłem samochód na bezdotyku więc też nie ma cudów
saddam Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Jak na QD to chyba nienajgorszy wynik w tych partiach
popov Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Kurde zbieram się żeby go gdzieś kupić ale albo nie ma kasy albo czasu a jest na liście musthave
Mirko Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Ale żeby całkiem zdechł po 3-4 dniach?Z drugiej strony to myłem samochód na bezdotyku więc też nie ma cudów Nie zdechł... po prostu umyj samochód i zobaczysz, że coś jeszcze siedzi... na pewno nie będzie to kropelkowe "wow" ale on nie poddaje się tak szybko
luq92 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Mirko, +1 U mnie nawet bez mycia na uwalonej tylnej klapie ładnie kropelkuje Aplikowany był w maksymalnie 5 stopniach. Robi robotę
Ciastek Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Robi robi Szczególnie w takich warunkach , jakie obecnie panują, to moim zdaniem njak na QD to rewelacja 2000 km po aplikacji dałej ładnie działa. Normalnie lepiej niż wosk
luq92 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Dziś topniejący śnieg ukazał przepiękne krople na całym samochodzie, a po aplikacji jestem ze 3 tygodnie w warunkach polowych. Trzyma jak nówka, ale tak jak wcześniej było wspomniane, na tyle jakby powoli się męczył, ale tam w tych warunkach jest więcej brudu niż czystego lakieru. Ale tam też bardzo fajnie kropelkuje Nie wiem co mnie podkusiło i nie strzeliłem foty
Fr0styyy. Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Ale żeby całkiem zdechł po 3-4 dniach?Z drugiej strony to myłem samochód na bezdotyku więc też nie ma cudów Nie zdechł... po prostu umyj samochód i zobaczysz, że coś jeszcze siedzi... na pewno nie będzie to kropelkowe "wow" ale on nie poddaje się tak szybko No właśnie to było tak, że miałem butelkę wody pod ręką i polałem jeden fragment zderzaka i woda zleciała jakby nigdy nic... Pojechałem na myjkę i mega efekt Może niedotarłem go tam albo coś.
Bieniek Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Najnormalniej sie "zapchal" i dlatego gorzej kropelkowal.
leszcz Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Dziś na całym aucie położyłem a raczej syn zapodał olbrzymie ilości naszego Sonaxa . Zeszło coś koło 250ml na całe Mondeo MK4 nie żałowałem zresztą nie lubię oszczędzać gdy mam 5 literków pod ręką .I teraz się zobaczy jak się to będzie trzymać na autku. leszcz
daniel87 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zeszło coś koło 250ml na całe Mondeo MK4 podziwiam
Rekomendowane odpowiedzi