Moderator BiałyGTi Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Jakby kogos interesowało to teraz w Lidlu jest Lampa Cena 49.99zł - z ruchomą oprawą - włącznik/wyłącznik na obudowie - wymiary: ok. 57,5 x 2,8 x 8,4 cm (szer. x wys. x gł.) - temperatura barwowa: ok. 4000 K - gwarancja: 3 lata moze z tego cos zrobic do auta
kicaj Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2017 Czy ktos moze polecic lampe podwieszaną pod maską do oswietlania wnetrza. Jakis model z aktualnie dostepnych na alle...?
PiterG Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2017 @kicaj lampa podwieszana pod maska w celu oswietlenia komory silnika ? ja kiedys uzywalem takiej lampy przez tydzien. Niestety dla mnie bylo to nieporozumienie. Nachylajac sie nad nad komora silnika lampe masz za plecami tym samym tworzysz cien ... Teraz stosuje tylko oprawy halogenowe led. W miejscu uchwytu mam zamontowane magnesy i wtedy mocuje gdzie chce... Wyzej, nizej o maske, dzieki temu nie ma problemu z tworzeniem cienia. Sa male ok 13cm x 13cm 7 i 10W Natomiast wszystko zalezy od tego do jakich prac dokladnie potrzebujesz. Wyklikane ze smartfona...
rafalk Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2017 Polecam tą : http://www.sklepy24.pl/sklep/makita_istore_pl/produkt/lampa-warsztatowa-samochodowa-21w-ip54-z-wylacznikiem-i-szybkim-rozsuwanym-mocowaniem-1177260-brennenstuhl/19669666 Ja używam i sprawdza się do wnętrz.
kicaj Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2017 14 minut temu, SylPio napisał: @kicaj lampa podwieszana pod maska w celu oswietlenia komory silnika ? ja kiedys uzywalem takiej lampy przez tydzien. Niestety dla mnie bylo to nieporozumienie. Nachylajac sie nad nad komora silnika lampe masz za plecami tym samym tworzysz cien ... Teraz stosuje tylko oprawy halogenowe led. W miejscu uchwytu mam zamontowane magnesy i wtedy mocuje gdzie chce... Wyzej, nizej o maske, dzieki temu nie ma problemu z tworzeniem cienia. Sa male ok 13cm x 13cm 7 i 10W Natomiast wszystko zalezy od tego do jakich prac dokladnie potrzebujesz. Wyklikane ze smartfona... Nie nie. Tak jak wspomnialem potrzebuje takiej lampy do oswietlenia wnętrza przy pracach nad tapicerką itp... 1 minutę temu, rafalk napisał: Polecam tą : http://www.sklepy24.pl/sklep/makita_istore_pl/produkt/lampa-warsztatowa-samochodowa-21w-ip54-z-wylacznikiem-i-szybkim-rozsuwanym-mocowaniem-1177260-brennenstuhl/19669666 Ja używam i sprawdza się do wnętrz. Pracujesz tylko przy niej czy wspomagasz się jeszcze innym zrodlem swiatla?
PiterG Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2017 Zmylil mnie zapis "do podwieszania pod maska". Pewnie potrzebujesz cos do wnetrza w stylu lampy warsztatowej podwieszanej (waskiej i dlugiej). Wyklikane ze smartfona...
rafalk Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2017 Tylko nią się posługuje i oczywiście świetlówki na suficie.
antek1987 Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2017 Polecam tą co dodał @rafalk, też ją mam i jestem zadowolony
midseneer Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2018 Jakiś czas temu zrobiłem sobie ze starej lampki na 12V taka podwieszana ze zwykłą żarówką, wyciąłem sobie szczelinę i zamontowałem radiator, do tego zamocowałem diodę LED COB 3W na paście + elektronika. Oświetlę tym cały garaż a pobiera znikomy prąd.
orson Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2019 Witam A ta brennenstuhl 1177260 ma dobre rozproszenie swiatla? Sprawdza sie przy praniu tapicerki? Barwa odpowiednia? Macie może zdjecia jak to wyglada?
antek1987 Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2019 9 godzin temu, orson napisał: Witam A ta brennenstuhl 1177260 ma dobre rozproszenie swiatla? Sprawdza sie przy praniu tapicerki? Barwa odpowiednia? Macie może zdjecia jak to wyglada? Mam i polecam, używam jej od 2lat i daje radę, oczywiście dodatkowo jeszcze mam czołówkę
Andrzej89 Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2019 Witam troszkę odświeżę temat. Ciekawą propozycją, którą używam podczas pracy jest lampa LED z dorobionym uchwytem wszystko na zdjęciach poniżej. Regulowana szerokość, bardzo dobre rozproszenie światła i cena za całość dużo niższa niż gotowych(koszt około 90zł). Parametry Lampa Efekt w samochodzie 2
Andrzej89 Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2019 Lampę kupiłem stacjonarnie w Rzeszowie
Djmatiii61 Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2019 2 godziny temu, Andrzej89 napisał: Jak zrobiłeś tą lampę 16 minut temu, Andrzej89 napisał: Lampę kupiłem stacjonarnie w Rzeszowie Jak ją zrobiłeś
Andrzej89 Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2019 Dokładny opis uchwytu wraz ze zdjęciami postaram się wstawić jutro.
Andrzej89 Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2019 Do zrobienia całości potrzebujemy: - oprawa LED - przewód, wtyczka, przełącznik (opcjonalnie) - Rura elektroinstalacyjna sztywna średnica16mm długość 85cm - Rura elektroinstalacyjna sztywna średnica18mm długość 105cm - Pręt mocujący do sufitu podwieszanego 2szt - wąż igielitowy 4x1,0 (można użyć 5mm łatwiej się nasunie na pręt) - 4 opaski zaciskowe Łączymy oprawę LED z przełącznikiem, przewodem i wtyczką. Na pręt trzeba nasunąć wężyk i wygiąć w sposób jak na zdjęciu poniżej. Końcówki zaginamy po to aby drut nie wysuwał się z rurki. Rurkę 16mm ściskamy delikatnie żeby z końcówki zrobiła nam się elipsa i wsuwamy tą stroną w rurkę 18mm, zabezpiecza to przed przypadkowym rozsunięciem się. Gotowe druty wsuwamy w rurki. Za pomocą opasek zaciskowych mocujemy oprawę do uchwytu i gotowe. 3 2
D@ViD Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2020 I ja wykonałem coś podobnego koszt 30zł i działa super 3 1
banano7 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 W dniu 4.02.2020 o 07:24, david2888 napisał: I ja wykonałem coś podobnego koszt 30zł i działa super Podasz model lampy bądź jej specyfikacje albo ? Jakiś link do niej jeśli zamawiałeś przez internet ? Brakuje mi tylko tego elementu do ukończenia swojego urządzenia
D@ViD Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 @banano7 https://koloreno.pl/pl/p/PANEL-LED-SLIM-NATYNKOWY-IP65-50W-4500K/1071
banano7 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Wielkie dzięki ! Powiesz coś od siebie , jak sprawuje się lampa po czasie ?
Rekomendowane odpowiedzi