Marian_K Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 Macie jakiś sprawdzony patent na oświetlenie kabiny auta podczas wszelkich prac tam prowadzonych? Mnie do szału doprowadza odkurzanie w "półmroku" jaki panuje wewnątrz, a wieszanie "dyndających" lampek, które cały czas się potrąca podczas pracy jest równie irytujące... Podzielcie się proszę doświadczeniami w tym temacie. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubik Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 Halogen i ogień Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marian_K Posted November 28, 2012 Author Report Share Posted November 28, 2012 Halogen i ogień A widzisz na to nie wpadłem Jaki to człowiek ma czasem mózg zamulony Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubik Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 Wszystko inne to półśrodki. A tak halogen odpalony i ogarnianie skór czy pranie,nie straszne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frycu75 Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 lampka - czołówka z ledami. Pracujesz jak górnik na przodku i wszystko widać Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxManiekxx Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Odgrzewając kotleta.. jaka moc halogena do prac we wnętrzu? Planuję kupić dwa na stojakach żeby po obu stronach auta ustawić by uniknąć w miarę cieni które padają jak jest jedna lampa. Halogeny 150W wystarczą czy 500W musi być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fancivi Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 xxManiekxx, juz lepiej kup 2x 150W ale metahalogen mniej pradu zre a swiatla duzo. Zwykle halogenowe 500 to moga sluzyc za grzejnik i swiatlo ale nie jest fajnie jak grzeje Ci taki w plecy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek WRO Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 xxManiekxx, ja właśnie myślę o tym samym. Szukam halogenów ledowych 20W lub 30W. Nie żre to tak prądu jak halogen a światła wystarczająco. Jednorazowy zakup większy niestety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbiz Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Jaki musi być strumień świetlny takiego LED ? http://sklep.wesem.pl/5/6749/Lampa_robocza_LED czy to się dobrze sprawdzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxManiekxx Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 tylko że tu chodzi o wnętrze. Ja mam MH 150W ale używam go do prac nad lakierem a do środka nie sprawdza się za dobrze bo daje aż za mocne światło. takie wrażenie jak by paliło kolory i wogóle. daje też mocne cienie przez to jak np. pierze się podłogę czy odkurza to jak stoi z tyłu to my dajemy mocny cień a jak jest po drugiej stronie auta to daje cienie z konsoli czy foteli itp. dlatego chcę postawić dwa żeby światło się krzyżowało i nie było cieni.. lub bynajmniej w mniejszym stopniu. a Wy na jakich pracujecie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxManiekxx Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 co myślicie o tym? niestety na alledrogo znalazłem tylko z ledami Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 xxManiekxx, Używam jej już bardzo długi czas, polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sobka01 Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 Podpowiedzcie jak to to się nazywa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbiz Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 np. YATO YT-08530 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matkot88 Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fancivi Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 tansza opcja oprawa swietlowkowa w zabudowie mniejszych rozmiarow troche tez sprawdzone w boju Link to comment Share on other sites More sharing options...
maluch Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 Bardzo fajna opcja z tym YT-08530. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxManiekxx Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 SzaKal.. generalnie właśnie świetlówka by chyba lepiej światło rozpraszała.. jak ta ledowa się sprawdza w pracy we wnętrzu? możesz zrobić jakieś zdjęcie jak oświetla? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 xxManiekxx, Ja mam właśnie taką ze świetlówką, będzie chwila to zrobię zdjęcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxManiekxx Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Ok super czekam niecierpliwie.. a gdzie kupowałeś? jakie pieniądze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawcio_90 Posted December 19, 2013 Report Share Posted December 19, 2013 Jestem zainteresowany kupnem takiej lampy, tylko powiedzcie mi czy te ledowe oświetlenie będzie dobrze sprawdzać się przy czyszczeniu wnętrza auta, czy daje dobre światło? Temat ucichł i nie ma żadnych konkretów Wszędzie są te ledowe, a gdzie można kupić takie ze świetlówką? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grundos Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 Ja kupiłem tą lampke yato. W sumie nie jest taka genialna do środka. Daje sporo światła, ale skupia w jednym miejscu. Często trzeba ją przewieszać, jak się pracuje z tyłu czy z przodu. Musiałem sobie dopomagać innymi źródłami światła np. przy wnękach na nogi w przednich miejscach. Ponieważ jest za długa i nie poręczna. Ale nie powiem, wbudowane akumulatory, oraz to, że lampki są ledowe pobierają mało prądu i mogą pracować bez podłączania do zasilania. Pracuje na tyle długo, że spokojnie można poradzić sobie z całym wnętrzem. Jeszcze nie doszedłem do tego, jak przymocować najlepiej tą lampę wewnątrz auta, ponieważ dach samochodu nie jest na tyle szeroki, żeby użyć "teleskopu" zaczepiałem za uchwyty nad głowami wewnątrz za haczyki. Za te pieniądzę w sumie jest całkiem fajna. I nie sprawia wrażenia trwałej. tutaj wygląda poglądowo jakie światło daje ta lampa w sumie całkiem spoko : ale kawałek dalej za to jest ciemno... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek WRO Posted December 30, 2013 Report Share Posted December 30, 2013 Ja również zastanawiałem się jak można w wewnątrz auta zamontować tę lampę Yato. Szukając na alledrogo znalazłem inną. Jest tańsza (od 85zł) i ma więcej ledów (160szt.). Niestety nie ma tego bajeranckiego uchwytu na maskę, jedynie ten zaczep na maskę, parametry ma podobne. Częściej gdy jest już szaro dłubię przy silnikach niż we wnętrzu auta i chyba to mnie przekonuje żeby zakupić te tańszą. Uchwyt spróbuję sobie sam zmotać a za zaoszczędzoną stówkę kupię coś innego. Na popularnym portalu aukcyjnym wpiszcie w wyszukiwarkę 160 led. Fotki niżej: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris1987 Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Do oświetlenia wnętrza urzywam uchwytu firmy Nokia zmodyfikowanego na Led'a . Cena około 40zl całośc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fancivi Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 kris1987, Dobry patent Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts