Moderator Domel Opublikowano 12 Lutego 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2019 36 minut temu, Tomas22 napisał: nalozenie jakiegoś QD na maskę, podzielenie na pół i męczenie dwóch stron różnymi dwoma szamponami. Jeden o PH zbliżonym do 7 a drugie jak najniższe czy laboratorium Wojtka podejmie wyzwanie ? Już to robiłem, kilka razy, tylko trzeba by to wygrzebać z odmętów forum... Staram sie wrzucac wszędzie swoje # tagi - to łatwiej sie szuka Gdzieś dawałem test DOMESTOSA na jakimś QD - już nie pamietam który - i nawet domestos go nie dobijał. Wiec teza @cleantechco jest dla mnie mocno wiarygodna i w zasadzie przetestowana Atakowałem maski różna chemią No ale jak potrzeba to można zrobić jeszcze raz
Tomas-sg Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2019 @Domel rozumiem sam nawet widziałem ten test Wierzę w to że wosk nie zejdzie od samego PH. Bardziej chodzi mi o osłabianie. Mycie, mycie i mycie dopóki któraś ze stron mocno osłabnie lub zejdzie całkowicie. Nie można powiedzieć że PH nie ma żadnego wpływu
Moderator Domel Opublikowano 12 Lutego 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2019 Pobawię się wkrótce ;)
Dystrybutor Cleantle Opublikowano 12 Lutego 2019 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2019 5 godzin temu, Tomas22 napisał: @Domel rozumiem sam nawet widziałem ten test Wierzę w to że wosk nie zejdzie od samego PH. Bardziej chodzi mi o osłabianie. Mycie, mycie i mycie dopóki któraś ze stron mocno osłabnie lub zejdzie całkowicie. Nie można powiedzieć że PH nie ma żadnego wpływu Mówisz o szamponie czy pianie? To dwie różne rzeczy i dwie różne sytuacje. Piana leży bezdotykowo - nie ściągnie/naruszy wosku dopóki nie zadziałasz rękawicą Szampon - tutaj mamy tarcie mechaniczne, dlatego zasadowe szampony będą przy ruchu mechanicznym szybciej neutralizować woski i je szybciej "wycierać" Zaaplikuj wosk na masce i myj połowę pianą neutralną, a połowę naszą i zobacz jaki będzie wynik (test i tak nie będzie w 100% miarodajny bo już samo to, że maska nie będzie poddawana dokładnie takiej samej eksploatacji na każdej połowie wpłynie na wynik)
Tomas-sg Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2019 Eksploatacja będzie mało ważna bo Wojtek dysponuje maska testowa na balkonie Może być i piana tylko narazie wplyw na coś delikatnego typu QD z carnauba. ( Morning Dew). Nie jest to trwałe a nawet bardzo delikatne i zdecydowanie przyspieszy test Nie uważam też że PH neutralne robi krzywdę. Tylko roznica PH między "rzeczami". QD, wosk, powłoka z pewnością też ma swoje PH i różnica może je trochę męczyc
Rekomendowane odpowiedzi